Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

att söta bröd eller ej?

  • ecml 4 september 2009

    Jag försöker baka nyttiga bröd. När jag köper köper jag oftast osötat. I många "nyttiga" brödrecept står att man ska använda 0.5-1 dl sirap. Blir det inte onyttigt då? Är det nyttigare att använda honung än sirap och hur mycket av det söta kan man använda innan brödet inte är nyttigt längre pga söthetshalten?

  • BagarnJeppson 7 september 2009

    Hej!

    Sirap eller honung innehåller sockerarter men 5% socker klassas som inte så onyttigt. Det är emellertid viktigt att du då använder fiber och fullkorn i degen för att kompensera.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.