Jag försöker baka nyttiga bröd. När jag köper köper jag oftast osötat. I många "nyttiga" brödrecept står att man ska använda 0.5-1 dl sirap. Blir det inte onyttigt då? Är det nyttigare att använda honung än sirap och hur mycket av det söta kan man använda innan brödet inte är nyttigt längre pga söthetshalten?
BagarnJeppson7 september 2009
Hej!
Sirap eller honung innehåller sockerarter men 5% socker klassas som inte så onyttigt. Det är emellertid viktigt att du då använder fiber och fullkorn i degen för att kompensera.
Jag försöker baka nyttiga bröd. När jag köper köper jag oftast osötat. I många "nyttiga" brödrecept står att man ska använda 0.5-1 dl sirap. Blir det inte onyttigt då? Är det nyttigare att använda honung än sirap och hur mycket av det söta kan man använda innan brödet inte är nyttigt längre pga söthetshalten?
Hej!
Sirap eller honung innehåller sockerarter men 5% socker klassas som inte så onyttigt. Det är emellertid viktigt att du då använder fiber och fullkorn i degen för att kompensera.