Hur får man matbröd luftigt? det blir aldrig som dom man köper...
Arbetar vi degen för lite? har vi för lite eller förmycket mjöl?
är det våra ungnar som gör det?
Tacksam för tips...
BagarnJeppson4 december 2008
Hej!
För att få höga och luftiga bröd är det viktigt att degen arbetas ordentligt så att du kör fram all gluten i mjölet. Du kan testa genom att rulla en kula av degen och dra från två håll. Om du kan dra ut cirka 10 cm har du en bra deg.
Hur får man matbröd luftigt? det blir aldrig som dom man köper...
Arbetar vi degen för lite? har vi för lite eller förmycket mjöl?
är det våra ungnar som gör det?
Tacksam för tips...
Hej!
För att få höga och luftiga bröd är det viktigt att degen arbetas ordentligt så att du kör fram all gluten i mjölet. Du kan testa genom att rulla en kula av degen och dra från två håll. Om du kan dra ut cirka 10 cm har du en bra deg.
Mvh
Kalle