Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matbröd

  • annelieberggren 3 december 2008

    Hur får man matbröd luftigt? det blir aldrig som dom man köper...
    Arbetar vi degen för lite? har vi för lite eller förmycket mjöl?
    är det våra ungnar som gör det?
    Tacksam för tips...

  • BagarnJeppson 4 december 2008

    Hej!
    För att få höga och luftiga bröd är det viktigt att degen arbetas ordentligt så att du kör fram all gluten i mjölet. Du kan testa genom att rulla en kula av degen och dra från två håll. Om du kan dra ut cirka 10 cm har du en bra deg.

    Mvh
    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.