Kan jag byta ut socker mot vit sirap i loka stor mängd. Och stämmer det att vetebröd håller sig mjukt längre om man tar vit sirap i stället för socker.
BagarnJeppson9 november 2009
Hejsan!
Nej, det är nämligen så här att sockerinnehållet i sirap är ca 72-74%. Som exempel kan du följa den här tabellen:100 gram socker blir 125 gram sirap då sirapen består av 100 gram socker och 25 gram vätska. Och det stämmer att med vit sirap i vetedegen, istället för socker, så håller sig vetebrödet mjukt och färskt lite längre.
Kan jag byta ut socker mot vit sirap i loka stor mängd. Och stämmer det att vetebröd håller sig mjukt längre om man tar vit sirap i stället för socker.
Hejsan!
Nej, det är nämligen så här att sockerinnehållet i sirap är ca 72-74%. Som exempel kan du följa den här tabellen:100 gram socker blir 125 gram sirap då sirapen består av 100 gram socker och 25 gram vätska. Och det stämmer att med vit sirap i vetedegen, istället för socker, så håller sig vetebrödet mjukt och färskt lite längre.
Lycka till!
Kalle