Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svar till Vitt bröd

  • Geronimo 2 december 2008

    varför är det inte bra att äta vittbröd
    Eftersom det inte gick att kommentera via citera, så var jag tvungen att öppna en ny tråd på Fråga Bagarn, för att kunna ge Dig Cristoffer ett svar.
    Hej i alla fall!
    Det här var omständigt för att svara på Din fråga.

    Att äta vitt bröd är inte onyttigt om man bakar eget bröd, gärna fullkornsvetemjöl. Men vitt bröd typ formbröd eller formfranska eller allt vad dom heter,och som finns i butikerna innehåller både smakförstärkare och konserveringsmedel.

    Man kan baka ex. vitt bröd på spelt eller dinkelmjöl som det också heter, och då gärna ett fullkornsmjöl.Där alla nyttiga fibrer finns kvar.

    Men det nyttigaste brödet är ju surdegsbrödet, men även det kan man ju baka som
    LJUST SURDEGSBRÖD.

    Prova gärna "smulpajens" "ljusa surdegsbröd" det har Jag gjort och det är otroligt gott.
    Lycka till! (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.