Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vädring och degjäsning.

  • boz1965 27 oktober 2009

    Hej Kalle och Ingemar.

    Min gamla mor (må hon vila i frid) sade alltid att det inte är bra att det drar på en deg som jäser eftersom det jäser sämre då. Men faktum är att vid flera tillfällen har jag helt enkelt glömt att stänga fönstret när jag har jäst deg till t.ex. matbröd eller vetebröd o. dyl. Och det har jäst helt normalt, i alla fall vad jag kan bedöma... Till saken hör att jag såklart har haft degen övertäckt med en kökshandduk.

    Vad är det som egentligen gäller i det här sammanhanget?

    Nu ska man också tänka på att jag är kock och inte bagare :p

  • BagarnJeppson 2 november 2009

    Hej!

    Har du en varm lokal och vill kyla lite är det okej. Ytan på degen torkar om du utsätter degen för drag, men en handduk över degen bör räcka.

    Mvh

    Kalle

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.