Hej!
Grillar du portionsbitar är det bra om du behåller skinnet på filén.
Blanda till en marinad (4p) med
1 tsk chili
1 tsk Rivet skal från lime
2 msk raps olja
1 msk vitvin
1/2 tsk malen vitpeppar
Blanda ihop och pensla på strax före grillningen.
Salta med flingsalt och grilla (Varm grill) den skinnfria sidan tills den fått färg. 2-3 minuter
Vänd den sedan så att skinnsidan är nedåt och grilla färdigt. ca; 7-8 minuter Det är lättare att få upp fisken hel med skinnet på. Vikigt är att inte grilla för länge för då får man en torr fisk.
Smaklig spis!
Mats
Hur grillar man lax
Hej!
Grillar du portionsbitar är det bra om du behåller skinnet på filén.
Blanda till en marinad (4p) med
1 tsk chili
1 tsk Rivet skal från lime
2 msk raps olja
1 msk vitvin
1/2 tsk malen vitpeppar
Blanda ihop och pensla på strax före grillningen.
Salta med flingsalt och grilla (Varm grill) den skinnfria sidan tills den fått färg. 2-3 minuter
Vänd den sedan så att skinnsidan är nedåt och grilla färdigt. ca; 7-8 minuter Det är lättare att få upp fisken hel med skinnet på. Vikigt är att inte grilla för länge för då får man en torr fisk.
Smaklig spis!
Mats