Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax

  • monicadanell 8 juli 2011

    Hur grillar man lax

  • Grillexperten 8 juli 2011

    Hej!
    Grillar du portionsbitar är det bra om du behåller skinnet på filén.
    Blanda till en marinad (4p) med
    1 tsk chili
    1 tsk Rivet skal från lime
    2 msk raps olja
    1 msk vitvin
    1/2 tsk malen vitpeppar
    Blanda ihop och pensla på strax före grillningen.
    Salta med flingsalt och grilla (Varm grill) den skinnfria sidan tills den fått färg. 2-3 minuter
    Vänd den sedan så att skinnsidan är nedåt och grilla färdigt. ca; 7-8 minuter Det är lättare att få upp fisken hel med skinnet på. Vikigt är att inte grilla för länge för då får man en torr fisk.
    Smaklig spis!
    Mats

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.