Hej! Jah har en ost som heter Rossini Italien, som lagrats först på vanligt sätt i tre månader, sedan tre månader i Italienskt Passitovin. Jag har testat med en eiswein, och en Tokaier och tyckte att det blev riktigt bra. Men vad tycker ni passar bäst. Osten som är en blåmögel, både doftar och smakar av vinet!
Intresserad Torsten J Arnbro
Vinexperten28 juli 2009
Hej Torsten,
Jag tycker att ett vitt sött vin är det som passar bäst till den här typen av ost. Både eiswein och Tokajer är utmärkta val. Sauternes passar också bra eller varför inte prova en passito?
Till exempel Granello från Barone Ricasoli, artnr 74249, 189 kronor, finns i Systembolagets beställningssortiment. Vill man prova något annat en vitt sött passar även en Tawny Port.
Hej! Jah har en ost som heter Rossini Italien, som lagrats först på vanligt sätt i tre månader, sedan tre månader i Italienskt Passitovin. Jag har testat med en eiswein, och en Tokaier och tyckte att det blev riktigt bra. Men vad tycker ni passar bäst. Osten som är en blåmögel, både doftar och smakar av vinet!
Intresserad Torsten J Arnbro
Hej Torsten,
Jag tycker att ett vitt sött vin är det som passar bäst till den här typen av ost. Både eiswein och Tokajer är utmärkta val. Sauternes passar också bra eller varför inte prova en passito?
Till exempel Granello från Barone Ricasoli, artnr 74249, 189 kronor, finns i Systembolagets beställningssortiment. Vill man prova något annat en vitt sött passar även en Tawny Port.