Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vin till Ostsufflé

  • janneeklund 10 juli 2009

    Jag ska ha några vinvänner till middag. Bl.a tänkte jag bjuda på ostsufflé som en av fem av rätter. Pinot Noir lär fungera, men ska jag välja en ung pinot eller en som jag lagrat, ska jag välja ost till sufflén efter vinets ursprung eller går det bra med vilken ost som helst?
    Jag skulle helst plocka en Pommard ur källaren, då kan jag välja på flaskor upp till 20 års ålder. Föreslå gärna ett vin med annat ursprung och med andra druvor, men jag vill gärna öka omsättningen i källaren.

    mvh
    Janne

  • Vinexperten 15 juli 2009

    Hej Janne,
    Ostsufflé är en lite bortglömd läckerhet som passar utmärkt på egen hand eller som del i en meny. Vinvalet beror naturligtvis på vilka ostar man väljer, men jag skulle också välja just Pinot Noir till. Det är nog inte så dumt att välja en med lite ålder och som utvecklat en mogand och loite kryddig ton. En för ung Pinot med sin lite syrliga röda frukt matchar inte sufflén lika bra.
    Din Pommard kan bli en hit till sufflén.
    Om du väljer att använda flera ostar i sufflén, t ex cheddar och en större andel parmesan, kan man tänka sig en Valpolicella Classico eller en lättare Amarone till.

    Lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.