Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgfärsbiffar

  • Josses 16 februari 2011

    Har en god vän som frågade varför hans biffar spricker och går sönder när han gör dem på älgfärs?
    Han har ägg i smeten men jag vet inte hur många.

    Jag använder älgfärs så sällan så enda jag själv kom att tänka på var just ägg och ev, måste han blanda ner lite fläskfärs för älgfärsen är ju relativt mager.
    Som sagt, jag har ingen aning på var felet är så jag hoppas på er andra här på MK.
    Kan någon av er andra här på MK hjälpa oss med den frågan?


    Edit: rättat några stavfel.

  • jbson 16 februari 2011

    Ägg och fet grädde binder bra tillsammans.

  • Cassiopeya 16 februari 2011

    Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D

  • jbson 16 februari 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 feb 2011

    Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D


    Ja precis, om man mal färsen själv kan man gott mala löken också. Då slipper man alla tårar!

  • Cassiopeya 16 februari 2011

    Skrivet av jbson den 16 feb 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 16 feb 2011

    Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D


    Ja precis, om man mal färsen själv kan man gott mala löken också. Då slipper man alla tårar!


    :'( {stop} (Y)

  • Bannizz 16 februari 2011

    Skrivet av Josses den 16 feb 2011

    Har en god vän som frågade varför hans biffar spricker och går sönder när han gör dem på älgfärs?
    Han har ägg i smeten men jag vet inte hur många.

    Jag använder älgfärs så sällan så enda jag själv kom att tänka på var just ägg och ev, måste han blanda ner lite fläskfärs för älgfärsen är ju relativt mager.
    Som sagt, jag har ingen aning på var felet är så jag hoppas på er andra här på MK.
    Kan någon av er andra här på MK hjälpa oss med den frågan?


    Edit: rättat några stavfel.


    :P

  • Bannizz 16 februari 2011

    {alien}

  • jubaba 16 februari 2011

    {]Skrivet av Bannizz den 16 feb 2011

    {alien}pumpkin}{male-fighter1}{male-fighter2}{alien}(Y)[quote

  • Josses 16 februari 2011

    Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg

  • soccermum 16 februari 2011

    Skrivet av Josses den 16 feb 2011

    Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg


    Tänkte precis det samma (Y)

  • farmoringer 16 februari 2011

    Jag använder alltid bara älgfärs, har ägg i och aldrig spricker de. Använder antingen ströbröd eller havregryn eller kokt potatis i. Ingen extra vätska förutom då till havgregryn eller ströbröd. Hackar lök och kryddar efter behag..

  • The_mama97mia 16 februari 2011

    Håller med farmoringer, jag gör på älgfärs eller hjortfärs, ibland blandar jag lite med blandfärs, inte fläskfärs det köper jag aldrig.
    Har sällan i lök i biffarna, men ströbröd och ägg kan jag ha i. Spricker vet jag inte om det gör men funderar på om det kan ha med själv stekningen att göra, temperatur, panna m.m. ???

  • Bumbis 16 februari 2011

    Det som jag kan tänka mig är att det kanske är väldigt grovmalet, då är det ju inte lätt att få ihop. När jag ska göra köttbullar och pannbiffar så köper jag alltid scans finmalda färs för det tycker jag är bättre.

  • knyppeltanten 16 februari 2011

    Jag blandar 4 msk ströbröd, 1 msk potatismjöl, 1 msk lökpulver med 1,5 dl mjölk och låter det svälla 10 min. Blandar i 1 ägg och de kryddor jag vill ha. 4 hg älgfärs.
    Sen gör jag biffar eller köttbullar, samma smet till köttfärslimpa också.

  • boz1965 4 mars 2011

    Skrivet av Josses den 16 feb 2011

    Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg


    Finniga fjortisar som leker...

  • Starborg 4 mars 2011

    Jag brukar inte laga älgkött, men har fått nån gång och då har jag blandat med fläskfärs för älg är ju så magert. Har blandat som vanlig smet och stekt biffar och det var väldigt uppskattat.
    Lycka till!!

  • norsma 10 mars 2011

    jag bryner alltid alla slags köttbullar i stekpannan för att sedan steka dom klara i ugnen.

  • slatten32 10 mars 2011

    Jag brukar låta mina olika typer av färsbiffar och köttbullar stå någon timme efter det att jag format dom så att dom binder ihop ordentligt.
    Sällan dom spricker, sen om det beror på det (eller delvis beror på det) alternativt värmen i pannan vet jag inte.

  • lellema 10 mars 2011

    blanda 1/4 fläskfärs, grädde och ströbröd, 1 ägg/4oo g färs

  • jonasrosenqvist 10 mars 2011

    Fläskfärs som sagt, men hellre lammfärs. (nån som testat ister?)

    Kokt riven kall potatis funkar bättre än ströbröd och blir godare.

    Det jag tror han gör fel är dock att han har i hela ägget. Använd bara gulor.

    Sedan ska det givetvis brynas i rikligt med smör och olja, både och då det tål värmen bättre men ändå bryner bra.

    Grädde ska man ha i såsen, men nån dl buljong skadar inte att ha i smeten för att inte torka ut biffen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.