Har en god vän som frågade varför hans biffar spricker och går sönder när han gör dem på älgfärs?
Han har ägg i smeten men jag vet inte hur många.
Jag använder älgfärs så sällan så enda jag själv kom att tänka på var just ägg och ev, måste han blanda ner lite fläskfärs för älgfärsen är ju relativt mager.
Som sagt, jag har ingen aning på var felet är så jag hoppas på er andra här på MK.
Kan någon av er andra här på MK hjälpa oss med den frågan?
Edit: rättat några stavfel.
jbson16 februari 2011
Ägg och fet grädde binder bra tillsammans.
Cassiopeya16 februari 2011
Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D
jbson16 februari 2011
Skrivet av Cassiopeya den 16 feb 2011
Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D
Ja precis, om man mal färsen själv kan man gott mala löken också. Då slipper man alla tårar!
Cassiopeya16 februari 2011
Skrivet av jbson den 16 feb 2011
Skrivet av Cassiopeya den 16 feb 2011
Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D
Ja precis, om man mal färsen själv kan man gott mala löken också. Då slipper man alla tårar!
:'( {stop} (Y)
Bannizz16 februari 2011
Skrivet av Josses den 16 feb 2011
Har en god vän som frågade varför hans biffar spricker och går sönder när han gör dem på älgfärs?
Han har ägg i smeten men jag vet inte hur många.
Jag använder älgfärs så sällan så enda jag själv kom att tänka på var just ägg och ev, måste han blanda ner lite fläskfärs för älgfärsen är ju relativt mager.
Som sagt, jag har ingen aning på var felet är så jag hoppas på er andra här på MK.
Kan någon av er andra här på MK hjälpa oss med den frågan?
Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg
soccermum16 februari 2011
Skrivet av Josses den 16 feb 2011
Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg
Tänkte precis det samma (Y)
farmoringer16 februari 2011
Jag använder alltid bara älgfärs, har ägg i och aldrig spricker de. Använder antingen ströbröd eller havregryn eller kokt potatis i. Ingen extra vätska förutom då till havgregryn eller ströbröd. Hackar lök och kryddar efter behag..
The_mama97mia16 februari 2011
Håller med farmoringer, jag gör på älgfärs eller hjortfärs, ibland blandar jag lite med blandfärs, inte fläskfärs det köper jag aldrig.
Har sällan i lök i biffarna, men ströbröd och ägg kan jag ha i. Spricker vet jag inte om det gör men funderar på om det kan ha med själv stekningen att göra, temperatur, panna m.m. ???
Bumbis16 februari 2011
Det som jag kan tänka mig är att det kanske är väldigt grovmalet, då är det ju inte lätt att få ihop. När jag ska göra köttbullar och pannbiffar så köper jag alltid scans finmalda färs för det tycker jag är bättre.
knyppeltanten16 februari 2011
Jag blandar 4 msk ströbröd, 1 msk potatismjöl, 1 msk lökpulver med 1,5 dl mjölk och låter det svälla 10 min. Blandar i 1 ägg och de kryddor jag vill ha. 4 hg älgfärs.
Sen gör jag biffar eller köttbullar, samma smet till köttfärslimpa också.
boz19654 mars 2011
Skrivet av Josses den 16 feb 2011
Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg
Finniga fjortisar som leker...
Starborg4 mars 2011
Jag brukar inte laga älgkött, men har fått nån gång och då har jag blandat med fläskfärs för älg är ju så magert. Har blandat som vanlig smet och stekt biffar och det var väldigt uppskattat.
Lycka till!!
norsma10 mars 2011
jag bryner alltid alla slags köttbullar i stekpannan för att sedan steka dom klara i ugnen.
slatten3210 mars 2011
Jag brukar låta mina olika typer av färsbiffar och köttbullar stå någon timme efter det att jag format dom så att dom binder ihop ordentligt.
Sällan dom spricker, sen om det beror på det (eller delvis beror på det) alternativt värmen i pannan vet jag inte.
lellema10 mars 2011
blanda 1/4 fläskfärs, grädde och ströbröd, 1 ägg/4oo g färs
jonasrosenqvist10 mars 2011
Fläskfärs som sagt, men hellre lammfärs. (nån som testat ister?)
Kokt riven kall potatis funkar bättre än ströbröd och blir godare.
Det jag tror han gör fel är dock att han har i hela ägget. Använd bara gulor.
Sedan ska det givetvis brynas i rikligt med smör och olja, både och då det tål värmen bättre men ändå bryner bra.
Grädde ska man ha i såsen, men nån dl buljong skadar inte att ha i smeten för att inte torka ut biffen.
Har en god vän som frågade varför hans biffar spricker och går sönder när han gör dem på älgfärs?
Han har ägg i smeten men jag vet inte hur många.
Jag använder älgfärs så sällan så enda jag själv kom att tänka på var just ägg och ev, måste han blanda ner lite fläskfärs för älgfärsen är ju relativt mager.
Som sagt, jag har ingen aning på var felet är så jag hoppas på er andra här på MK.
Kan någon av er andra här på MK hjälpa oss med den frågan?
Edit: rättat några stavfel.
Ägg och fet grädde binder bra tillsammans.
Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D
Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D
Ja precis, om man mal färsen själv kan man gott mala löken också. Då slipper man alla tårar!
Och mixad lök istället för hackad om han väljer att ha i det :D
Ja precis, om man mal färsen själv kan man gott mala löken också. Då slipper man alla tårar!
:'( {stop} (Y)
Har en god vän som frågade varför hans biffar spricker och går sönder när han gör dem på älgfärs?
Han har ägg i smeten men jag vet inte hur många.
Jag använder älgfärs så sällan så enda jag själv kom att tänka på var just ägg och ev, måste han blanda ner lite fläskfärs för älgfärsen är ju relativt mager.
Som sagt, jag har ingen aning på var felet är så jag hoppas på er andra här på MK.
Kan någon av er andra här på MK hjälpa oss med den frågan?
Edit: rättat några stavfel.
:P
{alien}
{]Skrivet av Bannizz den 16 feb 2011
{alien}pumpkin}{male-fighter1}{male-fighter2}{alien}(Y)[quote
Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg
Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg
Tänkte precis det samma (Y)
Jag använder alltid bara älgfärs, har ägg i och aldrig spricker de. Använder antingen ströbröd eller havregryn eller kokt potatis i. Ingen extra vätska förutom då till havgregryn eller ströbröd. Hackar lök och kryddar efter behag..
Håller med farmoringer, jag gör på älgfärs eller hjortfärs, ibland blandar jag lite med blandfärs, inte fläskfärs det köper jag aldrig.
Har sällan i lök i biffarna, men ströbröd och ägg kan jag ha i. Spricker vet jag inte om det gör men funderar på om det kan ha med själv stekningen att göra, temperatur, panna m.m. ???
Det som jag kan tänka mig är att det kanske är väldigt grovmalet, då är det ju inte lätt att få ihop. När jag ska göra köttbullar och pannbiffar så köper jag alltid scans finmalda färs för det tycker jag är bättre.
Jag blandar 4 msk ströbröd, 1 msk potatismjöl, 1 msk lökpulver med 1,5 dl mjölk och låter det svälla 10 min. Blandar i 1 ägg och de kryddor jag vill ha. 4 hg älgfärs.
Sen gör jag biffar eller köttbullar, samma smet till köttfärslimpa också.
Översättning önskas! Kan ni inte hålla er till trådens innehåll så lägg ner era inlägg
Finniga fjortisar som leker...
Jag brukar inte laga älgkött, men har fått nån gång och då har jag blandat med fläskfärs för älg är ju så magert. Har blandat som vanlig smet och stekt biffar och det var väldigt uppskattat.
Lycka till!!
jag bryner alltid alla slags köttbullar i stekpannan för att sedan steka dom klara i ugnen.
Jag brukar låta mina olika typer av färsbiffar och köttbullar stå någon timme efter det att jag format dom så att dom binder ihop ordentligt.
Sällan dom spricker, sen om det beror på det (eller delvis beror på det) alternativt värmen i pannan vet jag inte.
blanda 1/4 fläskfärs, grädde och ströbröd, 1 ägg/4oo g färs
Fläskfärs som sagt, men hellre lammfärs. (nån som testat ister?)
Kokt riven kall potatis funkar bättre än ströbröd och blir godare.
Det jag tror han gör fel är dock att han har i hela ägget. Använd bara gulor.
Sedan ska det givetvis brynas i rikligt med smör och olja, både och då det tål värmen bättre men ändå bryner bra.
Grädde ska man ha i såsen, men nån dl buljong skadar inte att ha i smeten för att inte torka ut biffen.