Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ÄLGKÖTTFÄRSBIFFAR

  • Matvagott 29 mars 2009

    Ville bara tala om att idag gjorde jag älgfärsbiffar...
    Fick ju köpa lite älgkött för ett tag sedan.30 kg men jag delade med en kompis..
    Jag blandade älgfärsen 1000 g med 800 g fläskfärs
    (2 dl mjölk 4 msk ströbröd vila 10 minuter)
    5 tsk salt 5 krm vitpeppar 1 msk lökpulver 3 msk allroundkrydda 3 st ägg ..blandade allt och stekte (ganska så stora biffar) i stekpannan det blev 25 biffar..
    gjorde ne sås med lingon i och hade hasselbackspotatis och morötter i ugn..
    Det var så jättegott...


    Kanske fler som har bra recept på älg...

    Ville bara tala om detta för att jag har inte haft så mycket viltkött förut och det är kul och hitta på nytt recept som är helt ok...

  • The_mama97mia 29 mars 2009

    Lyckost, det är så härligt att få tag på bra viltfärs.
    Jag brukar inte blanda ut färsen så mkt, högst 1/3 annan färs till 2/3 vilt. Sen gillar jag ju viltsmaken så jag förstärker gärna med såna kryddor... Dvs Viltkrydda färdig blandning eller bara timjan, rosmarin, peppar så klart, krossade lagerblad är gott, kanske kryddpeppar med.

  • Matvagott 29 mars 2009

    Skrivet av mama97mia den 29 mar 2009

    Lyckost, det är så härligt att få tag på bra viltfärs.
    Jag brukar inte blanda ut färsen så mkt, högst 1/3 annan färs till 2/3 vilt. Sen gillar jag ju viltsmaken så jag förstärker gärna med såna kryddor... Dvs Viltkrydda färdig blandning eller bara timjan, rosmarin, peppar så klart, krossade lagerblad är gott, kanske kryddpeppar med.


    Hejsan...
    Ja jag brukar ju inte häller ha turen med sådant kött men nu har jag lite i frysen..
    Det var jättebra med den blandningen som jag gjorde de blev fasta och goda..lite "hård smak" som man brukar säga...

  • lena4 29 mars 2009

    (Y) Älgbiffar.........från ica-kuriren 1999. JÄTTEGODA

    600g älgfärs,2 ägg,2 msk grädde,1 msk potatismjöl,1/2 tsk salt,svartpeppar. Forma ca15 biffar stek dem och lägg dem i en gryta Häll i 21/2 dl grädde, sjud i ca 10 minuter.

    Jag gillar älgfärsen som den är brukar inte blanda ut den.

    Lycka till. ...........Lena

    Har turen att ha jägare i familjen.

  • Kicki8 29 mars 2009

    Hej
    Jag har turen att ha tillgång till älgkött nästan jämt.
    Mina recept är baserade på älg om det inte står nått annat.
    Jag blandar ej ut den utan kör 100% älg älskar smaken.
    Jag provar naturligtvis andras recept men använder mig av älg.
    Lycka till

  • farmoringer 29 mars 2009

    Jag blandar aldrig ut älgfärsen heller. Tycker inte det blir torrt eller för viltsmakig..
    Har också turen att ha en älgjägare till make. Så vi äter nästan bara älgkött..

  • Matvagott 29 mars 2009

    Gud vilken tur ni har ..

    min man jagar inte...Jo mig förstås haha

    Kanske ska prova nästa gång utan o blanda ut färsen...Tack...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.