Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

apropå korv

  • enAnnan 11 april 2008

    Vi äter väldigt sällan korv, max en gång i månaden nuförtiden.
    Och ja då blir det oftast en klassiskt kokt knäppkorv med en massa senap
    :)
    Eller korvstroganoff, eller kokt falukorv med rotsaker och pepparrotssås - det är nog allt vi äter i korvväg.
    Så jag ser fram emot lite tips här, dags att prov nytt kanske.
    Bra tråd molgan!
    :)

  • zudette 11 april 2008

    Måste slå ett slag för falukorv på pizzan!!!! En av mina korvfavoriter hemma!

    falukorv, paprika, lök och champinjoner gör en ganska lyckad pizzafyllning hemma hos oss!!!

    (förförde min nuvarande sambo med denna rätt och det funkade! (L))

  • monel 11 april 2008

    Vad är knäppkorv .. det har jag aldrig hört förut :o

    Skrivet av enAnnan den 11 apr 2008

    Vi äter väldigt sällan korv, max en gång i månaden nuförtiden.
    Och ja då blir det oftast en klassiskt kokt knäppkorv med en massa senap
    :)
    :)

  • enAnnan 11 april 2008

    Skrivet av monel den 11 apr 2008

    Vad är knäppkorv .. det har jag aldrig hört förut :o

    Skrivet av enAnnan den 11 apr 2008

    Vi äter väldigt sällan korv, max en gång i månaden nuförtiden.
    Och ja då blir det oftast en klassiskt kokt knäppkorv med en massa senap
    :)
    :)


    Det är en slags lång varmkorv med skinn så det "knäpper" när man tuggar på den. Ska ligga i ljummet vatten och bli varm, annars spricker skinnet.

  • The_mama97mia 11 april 2008

    Här blir det inte så ofta korv. Falu stekt i skivor med spenat o potatis. Vanlig grillkorv räknas som nödproviant. På somrarna äter vi mer korv (i stugan), då färsk köpt från LIthells fabrik i Sköllersta, det är korv med skinn, men knäppkorv hade jag aldrig hört!"!!! Vi kallar det för Trollebokorv, för stugan heter Trollebo....
    Hoppas det kryper fram en massa läckerheter med korv på tvären o längden här. :)

  • anluk 11 april 2008

    Ugnsfalu gillar jag väldans mycket. Sedan gillar jag de kryddiga korvarna. De kan man ha i soppor, grytor, gratänger mm mm.
    Men en klassisk korv med bröd tycker jag också är gott när man kan grilla den en sommarkväll.

  • enAnnan 11 april 2008

    Sohlbergs Knäppkorv, den heter det
    :D
    lokalproducerad korv.

  • busan37 11 april 2008

    Bullens varmkorv är god. Tidigare hade vi en kötthandlare i närheten som gjorde egen underbar korv, men tyvärr har han gått i pension. Inget slår hemgjord korv.
    Annars gillar jag falukorv, gärna ugnsbakad med mos eller stekt med potatis och skånsk senapssås till. (Y)

  • evamarie75 11 april 2008

    Har ett supergott recept med kryddig korv och fläskfile. Den kryddiga korven ger jätte god smak åt grytan. Receptet hittas i mina recept.
    Annars är det ju gott med ugnsfalu och pot.mos.:D

  • Countrygirl 11 april 2008

    Kan verkligen rekommendera mitt recept http://www.matklubben.se/recept/korvgryta_med_sting_14713.html (Y)

    Använder grov och stark kabanoss för att få riktig stuns.

    Hade hantverkare här förra veckan. De åt och åt, godaste korvgrytan som jag har ätit i hela mitt liv blev betyget.

  • Teareyes 11 april 2008

    Hej! Jag fullkomligt ÄLSKAR korv! (L) I alla dess former. Prova gärna mitt recept på Nyttig Faluwok. Den funkar kanon även på dom som är tveksamma til korv! Mums!

  • zazziz 11 april 2008

    Jag kan rekommendera denna rätt: http://www.matklubben.se/recept/korvpanna_i_italiensk_saas_20099.html
    Snabb, enkel och jättegod! (Y)

  • lennali 11 april 2008

    Jag brukar göra varma mackor med falukorv.
    Tar skivad franska och brer på lite smörgåsmargarin.
    Skär falukorven i skivor och sätt på fransk skivan.
    Bred på slotts senap på korven, efter tycke och smak.
    Sätt två tunna skivor tomat ovanpå korven.
    Till sist ost skivor på.
    Gratinera i ugn.
    Jätte gott

  • MatAnders 11 april 2008

    Jag tycker kokt fläsk korv som kokas i lök och lagerblad blir gott med senap och rotmos (inget man gillade som ung men smaklökarna ändras)

  • MatAnders 11 april 2008

    Skrivet av MatAnders den 11 apr 2008

    Jag tycker kokt fläsk korv som kokas i lök och lagerblad blir gott med senap och rotmos (inget man gillade som ung men smaklökarna ändras)

    Glömde kryddpepparkornen

  • Kicki8 11 april 2008

    Bullens med bröd. Köper man grillkorv är det gott med chicagobröd gurk- +orientdressing.
    Grilla ute grillkorv med västerbottensost i mums. Stekt falukorv med stuvade makaroner. Korvstroganof(stavas det så=?)

    Har även följande
    Västerbottensgrill med potatis i ugn

  • Glitterfia 11 april 2008

    Stekt falukorv / köttkorv/ eller fläskkorv potatis och senapssås Vitsås med senap och kryddor) är super.

  • Fiona 11 april 2008

    Själv har jag nog lite anorlunda favoritsätt att äta korv...
    Det ena är kall falukorv (inte stekt) skuren i tunna skivor som läggs mellan två varma rostade mackor med lite smör på...
    Det andra är till pannkakor... Då med jordgubbssylt till.. ätes helst med knäckemacka och kall mjölk att dricka till.

  • matboy12year 11 april 2008

    vi gör aldrig korv hemma, det är en kyckling eller någon anna slags kött som blir till färs och hela kroppen följer med, bennen magen och ibland lite fjädrar från skinnet, det är äckligt!!!! (N)

  • monac 12 april 2008

    mergez-korv är gott i risrätter som smaksättare eller kabanozen. hög kötthalt brukar jag kolla efter.( tyvärr) älskar sonen hotdogs som i mitt tycke inte ÄR korv! & stroganoff på falukorv...det är gott:)
    Håller med dig matboy...man vet ju aldrig vad de har malt ned som heter "köttbiprodukt" ...det kan ju faktiskt vara precis vad som helst:o

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.