Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

bruna bönor

  • annapatrik 31 januari 2014

    Jag har ett matminne som jag behöver hjälp med. Jag tillhör de som tycker mycket om bruna bönor och kokar det ibland. MEN, för många år sedan hängde jag ihop med en kille vars pappa gjorde de bästa bruna bönor jag någonsin ätit.
    Det enda jag kommer ihåg är att de stod i ugnen och att det tog lång tid, alltså inte kokta på vanligt sätt. De var mörkbruna och smakade underbart gott.

    Någon som har recept på hur man gör?

  • Hilmer54 2 februari 2014

    Bruna bönor och stekt färskt fläsk är min favoritmat.
    Inte lätt med recept! Jag gör nog som receptet på paketet.
    Lägg i blöt i saltat vatten över natten,häller bort blötläggningsvattnet fyller på med nytt enl. paketet och kokar länge!! dom ska vara mjuka.
    Smaksättningen är ättika och MÖRK sirap. Mängden är problemet det avgör smaken.
    Jag vill gärna ha riktigt söta bruna bönor där ättikan bryter av.
    Om du vill koka dom i ugn så kan jag tänka mig att du testar med 175 grader tills dom känns mjuka. Lycka till!

  • svengelsk 2 februari 2014

    Jag har just googlat baked beans och funnit att i flera recept kokas de blötlagda bönorna tills de är knappt mjuka och sedan blandas resten av ingredienserna i och de lagas i ugnen ytterligare 1 1/2 - 2 timmar. Det kanske går bra att laga bruna bönor på samma sätt. Ugnstemperaturen var 165. Jag hade med mig ett paket bruna bönor från Sverige som jag just kommit mig för att tillaga. Först kokade jag dem i tryckkokaren, sedan tog jag av locket och kokade tills såsen var lagom tjock. Jag hade köpt sidfläsk och lagt i saltlake ett par dar. Det var en mycket nostalgisk måltid.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.