Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bruna bönor & fläsk

  • 4 oktober 2000

    Jag har börjat tycka mer och mer om husmanskost, som jag nästan aldrig tidigare har ätit. Det är faktiskt dagens sanning att jag inte vet hur man gör bruna bönor och stekt fläsk. Hjälp mig!

  • 12 oktober 2000

    Så här göt du bönorna:4 dl bruna bönor1 liter vatten1 tsk salt2 tsk ättiksprit2-3 msk ljus eller vit sirapev. salt1 msk potatismjölBönorna behöver blötläggas under 8-10 timmar i rikligt med vatten (1/2 msk salt/liter) därför kan det vara all idé att göra det kvällen före tillagningen. Kyl dem och ställ kallt. Så kan de förvaras i 3-5 dagar. Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i nytt saltat vatten under lock 1 1/2-2 timmar eller tills de är mjuka. Riktigt färska bönor kokar färdigt på kortare tid. Smaksätt med ättiksprit, sirap och eventuellt salt. Red av med potatismjöl. Låt koka upp.Vill du göra det riktigt snabbt och enkelt, finns det utmärkta bruna bönor på burk att köpa. Krydda efter egen smak.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.