Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chilifrukter

  • Josses 13 augusti 2010

    Har fått två chilifrukter, en gul liten och en röd avlång.
    Vad kan jag göra med dem? Har aldrig använt färsk chili i matlagningen utan bara chilipulver någon enstaka gång och det är väl på långa vägar inte samma sak.
    Tacksam om någon av er kan komma med något bra tips.

  • boz1965 13 augusti 2010

    Du kan t.ex. finhacka och använda dem i en chili con carne. Känner du dig osäker på styrkan i chilifrukterna så rensa bort kärnorna och det vita fruktköttet - det är där den mesta styrkan sitter.

    Och du har helt rätt. chilipulver och färsk chili är inte alls samma sak. Det är som att dricka mjölkpulver utblandat med vatten istället för riktig mjölk. ;) Färska råvaror är, enligt min enkla mening, alltid bäst. Men ibland har man inte tillgång till färskt, då är det bra att ha pulvret till hands.

  • boz1965 13 augusti 2010

    Du kan också kolla in den här sidan:

    http://www.borssen.com

  • kekke46 13 augusti 2010

    Har lagt in hur du kan förvara chili här på MK

  • markus 13 augusti 2010

    Tänkte just kommentera att det går utmärkt att torka chilifrukter och spara bra länge i täta burkar. Lite dekorativt är det också...

  • asasto 13 augusti 2010

    Man kan även frysa chilin rå, hackar man den medans den är frusen och slänger ner i grytor och liknande är det nästan som att ha färsk chili.

  • MatAnders 13 augusti 2010

    Gott o hacka ner i chiliconvarne eller göra en köttfärsröra med finhackad chili och fylla piroger t.e.x (har ett recept på det smördegspiroger)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.