Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Dricka"

  • nivanova 16 juni 2011

    Jag undrar om någon kan hjälpa mig med att reda ut begreppet/ingrediensen "dricka"{question}. Jag samlar på kokböcker och kommer ideligen på ordet "dricka " i recepten,skulle så gärna vilja vet vad som menas med det. Att det skulle vara svagdricka /pilsner /öl har jag uteslutit för i samma kokbok används dessa drycker till och med i recepten ovan och nedan receptet som skulle ha " dricka ". Har dessutom försökt att googla men inte fått något vettigt{silly} svar. Är det någon som vet något om detta "dricka" ??????{question}

  • The_mama97mia 16 juni 2011

    Intressant!
    Kan du ge exempel?

  • irrevirre 16 juni 2011

    Ja, vad kan det betyda ..

  • DoctorWho 16 juni 2011

    Min mormor sa ibland dricka om vatten och drickat om brännvin/sprit typ renat eller vodka. Hoppas det hjälper dig.

  • Cassiopeya 16 juni 2011

    Dricka i min värld är när man till exempel gör egen rabarberdricka eller citrondricka. Denna är lite "tunnare" än saft, och behöver inte kokas. Kan oftast drickas ganska direkt eller efter någon dag bara. Påminner om lättdryck som man kan köpa i affären.

  • acjansson 16 juni 2011

    Mina gamla släktingar så dricka till allt kolsyrat och drickat till sprit...

  • DoctorWho 22 juni 2011

    Kanske det menas att man ska använda samma vätska som i receptet ovan?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.