Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

efterlyses!

  • anneli1989 12 mars 2009

    Hej alla MKare!

    när jag var liten bakade min farmor en suupergod chokladkaka till mig. jag vet inte mycket om receptet förutom att de var glutenfritt och att den innehöll potatis. hur god som helst den var mörkt chokladbrun och fast i konsistensen nästen som enn kokt potatis fast inte riktigt.

    är det någon som vet vilken kaka jag pratar om? är de ngn som har receptet?!

    saknar den verkligen:(

  • jimboz 12 mars 2009

    Hehe ! Den förklaringen va goo..Det stämmer väl in på en sådär hundratalet kakor vad jag vet. Har du ingen släkting som har kvar receptet eller någon i din närhet. Risken är att du får något helt annat recept av någon annars. jag försökte googla så gott jag kunde men fick bara bottenapp.

    Vi skriker båda 2 och ser om det hjälper...

    KAN NÅGON HJÄLPA JESSICA MED FARMORS CHOKLADKAKA ????????

  • popik 12 mars 2009

    Hittade detta på internet, kan det vara nåt?
    Potatiskaka med choklad, en glutenfri kaka



    3 - 4 potatisar

    100 g smör

    1 dl socker

    2 msk vaniljsocker

    6 msk kakao

    2 ägg

    ½ tsk salt

    florsocker



    Skala, koka och pressa potatisarna. Smält smöret och blanda ner alla övriga ingredienser däri. Häll smeten i en smord och ströad form (ca 18 cm i diameter). Grädda kakan 45 minuter i 150o. Pudra kakan med florsocker och servera med vispad grädde.

  • anneli1989 12 mars 2009

    Tusen tack för hjälpen! det verkar vara mitt i prick!

    de struliga med receptet var att den enda som hade de var farmor och jag är den enda som minns kakan :P

    verkligen stort tack här ska bakas!

    mvh Jess

  • MammaLena 12 mars 2009

    JessicaFrej
    När Du har bakat kakan och smakat av den. Kan Du inte skriva något om hur den smakade då.
    Vore intressant att veta lite mer om den innan jag försöker ge mig på att baka den.
    mvh
    MammaLena

  • anneli1989 13 mars 2009

    självklart! de blir nog till helgen,
    vilken sorts potatis tror ni är bäst mjölig eller fast?
    :)
    Jess

  • friis 13 mars 2009

    Lägg upp receptet och en bild när du lagat de! :)

  • anneli1989 13 mars 2009

    vilka krav(H)
    men okej ska göra mitt bästa och rota fram kameran:)

  • Annras 13 mars 2009

    Jessica!
    Jag tror att du ska använda mjölig potatis till din glutenfria chokladkaka. Du lägger väl in receptet med foto här på MK? Lycka till!

  • anneli1989 13 mars 2009

    Jag tror också det:) ska absolut lägga in receptet när jag provbakat. (Y)
    de blir nog redan ikväll kanske känns som att de är för kallt och snöigt för en natt på stan(N)

  • Gnurf 13 mars 2009

    Äsch...ta med dig kakan till Sture&Company å muta Dörrgorillan. Jag skulle smälta direkt..:p

  • anneli1989 13 mars 2009

    funkar säkert men hänger inte med sture och hans gorillor. dom är lite för dryga för min smak(H)

    nu sticker jag helt från ämnet men allafall, jag har hittat en parfym som luktar precis som vanlijdrömmar. Hur bra som helst! jag är överlycklig:D kan ju vara jobbigt att få plats med kakor i handväskan menar jag. haha.

  • anneli1989 13 mars 2009

    för er nyfikna nu är kakan i ungen och jag följde receptet ovan till punkt och pricka.
    och att dömma av smeten verkar de bli väldigt lyckat! kvart överr ska den vara klar....

  • systeryster 13 mars 2009

    Kan det vara parfymen från bjork and berries dvs lokalproducerat här i Gästrikland.(L)

  • bakakaka 13 mars 2009

    Nu är väl kakan färdig och provsmakad. Hur blev den????????

  • anneli1989 14 mars 2009

    Godmorgon!
    Kakan blev precis som jag minndes bara att följa receptet ovan, så himla bra!
    så himla gott! jag serverade den som efterrätt igår med hallonsås och lite vaniljglass. Blev spontat inbjuden på middag, den räckte till åtta personer. men idag ska jag nog baka en till och äta den som den är med en slät kopp.
    kram Jess

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.