Hoisinsås, ostronsås och färdiga woksåser är gott, men har oftast stått ett bra tag när jag blir sugen på wok igen. Hur länge står de sig egentligen?
Har någon tips på hur man blandar till en god woksås av ingredienser som förhoppningsvis finns hemma så att man slipper köpa en hel flaska som används en gång och sedan slängs?
blanda vatten, sherry, soya, honung, sambal oelek, vitlök och ingefära i en kastrull och låt allt koka upp. Småkoka någon minut, red ev av med maizena och lite vatten för att få en tjockare konsistens. Häll i fröna i såsen och servera.
Hoisinsås, ostronsås och färdiga woksåser är gott, men har oftast stått ett bra tag när jag blir sugen på wok igen. Hur länge står de sig egentligen?
Har någon tips på hur man blandar till en god woksås av ingredienser som förhoppningsvis finns hemma så att man slipper köpa en hel flaska som används en gång och sedan slängs?
Woksås ur vårkokbok:
2dl vatten
½ dl sherry (kan uteslutas)
½ dl japansk soya
2 msk flytande honung
1-2 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk riven ingefära
2 tsk maizena
2 msk sesamfrö, rostade
blanda vatten, sherry, soya, honung, sambal oelek, vitlök och ingefära i en kastrull och låt allt koka upp. Småkoka någon minut, red ev av med maizena och lite vatten för att få en tjockare konsistens. Häll i fröna i såsen och servera.