Fått nyfångade torskfileer av våra kära vänner....
majamia7 augusti 2012
......Hur tillagar jag den bäst. Lagar tyvärr inte torsk så ofta.
Tack för alla tips! :)
TTJ7 augusti 2012
Vilken tur du har! Torsk är ju supergott.
Panera och stek de i smör. Servera med kokt färskpotatis och en hemmagjord remuladsås. (Y)
Annars är det ju jättegott att koka lätt, helst ångkoka och servera med vitsås och kokt hackat ägg {eat}
Mitt tredje tips är att göra foliepaket och ställa på grillen. Jag brukar lägga kokt skivad färskpotatis i botten, skivad tomat på, sen fisken salt & peppar, kokt hackat ägg och sen en rejäl klick örtsmör av äkta smör och hackade färska örter. Vik ihop och grilla indirekt under lock i ca 15 min. Galet gott och riktigt sommrigt (L)
Lycka till!
Anneli19647 augusti 2012
Hej,jag har ett jättegott recept som kommer från Hallö
I Karlshamns skärgård,som är en torsklåda.
4pers.
400 g torskfile.
1gul lök.
3-4dl grädde.
100 g Kalles Kaviar.
Ca1/2 dl klippt dill.
Lägg torskfileerna i en smord ungsform.Hacka löken och strö
Den över fisken.Blanda grädde,kaviar och dill och slå det över fisken.
Grädda mitt i ungens på 175 grader i ca 30-40 minuter.
Serveras med kokt potatis till.
Kanon gott kan jag lova.
Peter,Mörrum
hovenaset12 oktober 2012
3dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, ca 100 g wasabi tångcaviar. Salt o peppar. Tag en ugnsfast form, lägg skivad purjolök i botten , lägg fisken på detta och bred över wasabii blandningen. 225 gr ca 25 min. Fisken skall ha en kärntemp på min. 50 grader.
......Hur tillagar jag den bäst. Lagar tyvärr inte torsk så ofta.
Tack för alla tips! :)
Vilken tur du har! Torsk är ju supergott.
Panera och stek de i smör. Servera med kokt färskpotatis och en hemmagjord remuladsås. (Y)
Annars är det ju jättegott att koka lätt, helst ångkoka och servera med vitsås och kokt hackat ägg {eat}
Mitt tredje tips är att göra foliepaket och ställa på grillen. Jag brukar lägga kokt skivad färskpotatis i botten, skivad tomat på, sen fisken salt & peppar, kokt hackat ägg och sen en rejäl klick örtsmör av äkta smör och hackade färska örter. Vik ihop och grilla indirekt under lock i ca 15 min. Galet gott och riktigt sommrigt (L)
Lycka till!
Hej,jag har ett jättegott recept som kommer från Hallö
I Karlshamns skärgård,som är en torsklåda.
4pers.
400 g torskfile.
1gul lök.
3-4dl grädde.
100 g Kalles Kaviar.
Ca1/2 dl klippt dill.
Lägg torskfileerna i en smord ungsform.Hacka löken och strö
Den över fisken.Blanda grädde,kaviar och dill och slå det över fisken.
Grädda mitt i ungens på 175 grader i ca 30-40 minuter.
Serveras med kokt potatis till.
Kanon gott kan jag lova.
Peter,Mörrum
3dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, ca 100 g wasabi tångcaviar. Salt o peppar. Tag en ugnsfast form, lägg skivad purjolök i botten , lägg fisken på detta och bred över wasabii blandningen. 225 gr ca 25 min. Fisken skall ha en kärntemp på min. 50 grader.
Detta är supergott. Funkar även med lax. (Y)
:)
Kokt torsk med mild äggsås