Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskpotatis

  • sme 21 maj 2008

    Vad kan man göra mer med färskpotatis än att koka dom?
    Förslag

  • zonale 21 maj 2008

    Jag tycker att det är gott att ugnsbaka dem och med skalen på förstås:)

  • maggi 21 maj 2008

    Gör en potatissallad. Så som vi gör den här i grekland.Koka potatisarna, låt kallna skär de i bitar.
    Skär färsklök i små bitar samt klipp dill och ta de i potatisarna, ringla över olivolja. Krydda med salt och svart peppar.En höjdare(Y) Lika god dagen efter.

  • busan37 21 maj 2008

    Stekt nypotatis är gott. Jag steker dom med skal på, överblivna från koket. Gott till en grillad köttbit.
    Även ugnsstekta är gott.

  • Lenkan 21 maj 2008

    Brukar grilla dem. Först förkoka ca 5 minuter, sedan lägga dem i marinad av olivolja, flingsalt, timjan och rosmarin. Sen trär man dem på spett eller bara lägger dem som de är på grillen och vänder tills de fått färg. Självklart med skalet på, finns det annat sätt att äta färskpotatis? :)

  • sme 21 maj 2008

    Tack för förslagen, det blir att testa nått annat än kokt potatis

  • mammamus 21 maj 2008

    jag delar dem i mindre bitar och ungsbakar dem tillsammans med morötter och vitlök salt, peppar och olivolja jättegott.

  • The_mama97mia 21 maj 2008

    Såg färskpotatis häromdagen för 29.90/kg. Snart premiär då...

  • jennsan85 21 maj 2008

    åhh va ja längtar efter kokt färskpotatis me smör o dill...(L)

  • matnjutaren 21 maj 2008

    Skrivet av jennsan85 den 21 maj 2008

    åhh va ja längtar efter kokt färskpotatis me smör o dill...(L)

    Jag med.."vattnas i munnen" :D DET är ju såååå GOTT! MUMS!! (Y)

  • tantdrake 21 maj 2008

    Åh....29.90 kilot? Bara....:D Ja, det lär bli svårt att stå emot ett par kok ändå (L)

  • lenajeanette 21 maj 2008

    DOPP I KOPP

    En norrlänsk specialitét, egentligen ska det vara nypotatis av mandelpotatis men går lika bra med vanlig.

    Koka potatisen gärna med dill.

    Hacka en gul lök.

    smält smör

    Lägg lökhacket i en kopp, ha i det smälta smöret och späd med lite av kokvattnet.
    Om man vill kan man ha i lite hackad gräslök också samt salt o peppar.

    Sedan är det bara att doppa och njuta.(Y)

  • evaldo 21 maj 2008

    Vad är godare än nystekta små runda färskpotatisar stekta i smör ,ströbröd och salt serverad till något grillat. Mums

  • marwis 21 maj 2008

    Skrivet av Lenkan den 21 maj 2008

    Brukar grilla dem. Först förkoka ca 5 minuter, sedan lägga dem i marinad av olivolja, flingsalt, timjan och rosmarin. Sen trär man dem på spett eller bara lägger dem som de är på grillen och vänder tills de fått färg. Självklart med skalet på, finns det annat sätt att äta färskpotatis? :)

    Låter jättegott. Måste jag testa nästa gång det vankas färskpotatis. Väntar nog tills det blir lite billigare...

  • The_mama97mia 21 maj 2008

    Visst är det de första koken (naturell) som är allra godast.... Sen tröttnar jag o vill ha varianter... Bra tips här ovan.
    Själv har jag beställt vinterpotatis som jag ska förvara i källare hemma hos mamsen , så att jag har tillgång hela sommaren....

  • majamia 21 maj 2008

    Varm potatissallad

    Denna potatissallad är jättegod! :D (Y)

  • marwis 14 juli 2008

    Här ska ni få ett jättebra tips från mig att göra med färskpotatis!
    Blanda färskpotatis som skurits i bitar, med pesto, (vanlig med basilika, eller röd, med soltorkade tomater) rödlök i skivor, balsamvinäger, salt och peppar. Du kan även ha i coctailtomater och hackade valnötter, men det är jättegott utan. Detta prövade jag nu när jag var ute med båten, och det är ju ingredienser som är lätta att förvara. (Y)
    Ska skriva in det som recept!!

  • marwis 14 juli 2008

    Nu har jag lagt in det lite utförligare. Jag gömde fetaosten i förra inlägget!

    Färskpotatis med pesto

  • vegannika 21 juli 2008

    Skrivet av lenajeanette den 21 maj 2008

    DOPP I KOPP

    En norrlänsk specialitét, egentligen ska det vara nypotatis av mandelpotatis men går lika bra med vanlig.

    Koka potatisen gärna med dill.

    Hacka en gul lök.

    smält smör

    Lägg lökhacket i en kopp, ha i det smälta smöret och späd med lite av kokvattnet.
    Om man vill kan man ha i lite hackad gräslök också samt salt o peppar.

    Sedan är det bara att doppa och njuta.(Y)


    Oj, så gott. Det var längesen. Måste göra det.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.