Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farinsocker?

  • Snorkfroken 5 april 2013

    Måste ställa en dum fråga o_O
    Kan man byta ut farinsocker i ett recept mot vanligt socker?
    Vad är skillnaden förutom färgen på sockret? :$

  • LenaBE1 5 april 2013

    Ja det går jättebra, men du får inte samma goda smak på det du bakar.
    Förutom färgen så är smaken den stora skillnaden på farin och vanligt strösocker.
    Jag tycker farin är mycket godare och det smakar inte lika sött som vitt socker gör.
    Så här säger wikipedia:
    Farinsocker eller farin är en brun eller gulbrun sockerblandning bestående av sockerkristaller och mörkbrun rörsockersirap. Är inte lika väl raffinerat som vanligt vitt socker och därför inte heller lika sött. Den lite kryddiga smaken används ofta i kakrecept och desserter och även i vissa varmrätter. Farinsocker används också som krydda i såser och marinader. Svenskt farin är vanligtvis behandlat med maltodextrin för att göra det enklare att strö. Farinsocker är även en viktig ingrediens i äggtoddy och Irish Coffee.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.