Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favorit Halvfabrikat

  • Ulrika91 25 november 2009

    Jo ibland är det gott. Någon gång ibland. Färdigmat alltså :D

    Jag älskar vegetariska vårrullar :) Daloon. Sedan gillar jag pasta alfredo från Findus. Fast då plockar jag bort skinkan. Sedan kan billyspizza va rätt gott.

    Vad gillar du? :)

  • 123Linnea 25 november 2009

    Helfabrikat, va?!

    Vi äter ibland Norrlandspölsa,
    och ibland ärtsoppa på burk - den är god!

  • Ulrika91 25 november 2009

    Nja jo, hel/halvfabrikat är för mig samma sak. Det kanske det inte alls är :P

  • The_mama97mia 25 november 2009

    Lidls minivårrullar, vegetariska... supergoda och enkelt....

    EN del pulversåser slinker med här i inköpen. Currysås är barnens favvo.

    Ärtsoppa på plastkorv har jag köpt ibland, det duger. Likaså risgrynsgröt - plastkorv.

    Och pyttipanna, färdig att steka...

  • Erajscha 25 november 2009

    Skrivet av Ulrika91 den 25 nov 2009

    Nja jo, hel/halvfabrikat är för mig samma sak. Det kanske det inte alls är :P


    Helfabrikat är färdigmat, t.ex. frusen pytt i panna, ärtsoppa på burk etc,.

    Halvfabrikat är sånt som man måste blanda till lite själv, som pulversåser, pulvermos, våffelmix etc.

  • anluk 25 november 2009

    Pytt i panna !

  • Lenkan 25 november 2009

    Pulversåser är ett måste i en stressig vardag, och ska jag vara ärlig så smakar en hel del av dem bättre än såser vissa andra vispar till från scratch.
    Annars använder jag gärna kött- och ärtsoppa på burk, ravioli likaså, till luncher, också snabbt att svänga ihop när man har ont om tid

  • Eery 25 november 2009

    kåldolmar(L)

  • MissLo 25 november 2009

    Jag gillar Bongs köttsoppa och Campbells olika soppor på burk. Köper även kidneybönor och vita bönor på burk. Påsar av Varma koppen är gott, bekvämt och bra att ha som mellanmål när man har bråttom.
    Generellt är jag inte så förtjust i smaken på halvfabrikat men med några undantag.

  • flumhum 25 november 2009

    mamma scans köttbullar. perfekt då man verkligen inte hinner rulla egna..
    Pulversåser för det håller och går snabbt å göra.
    pulvermos i bland speciellt då man slutat sju på kvällen och inte orkar göra mat.

  • Ulrika91 25 november 2009

    Jag måste säga att frysta grönsaker, typ broccoli och sådant, samt bönor på burk, alltså inte i tomatsås utan bara i lag, är inte Riktigt kvaliciferat som halvfabrikat. Men jag kanske är ensam om att tycka det. :p

  • The_mama97mia 25 november 2009

    Vi kanske inte måste hänga upp oss på definitionen, färdigmat avsågs om jag förstod det rätt, men det kan väl handla om både halv- och hel-färdigt? Kort sagt lite genvägar?

  • Ulrika91 25 november 2009

    Skrivet av mama97mia den 25 nov 2009

    Vi kanske inte måste hänga upp oss på definitionen, färdigmat avsågs om jag förstod det rätt, men det kan väl handla om både halv- och hel-färdigt? Kort sagt lite genvägar?


    Jo precis så menar jag. Men vad jag menar med bönor är att det är en helt okej genväg. Billyspizza har inte fullt lika många bra ursäkter som bönor i konservburk har :p

  • MatAnders 25 november 2009

    Jag gillar verkligen Lidls frysta cevapce eller hur dom stavas, riktigt mycket kött och supergoda tycker jag o bra att ha hemma.

  • Mistys 25 november 2009

    Go greens vegetariska pyttipanna eller Qournpytt. Riktigt goda med stekt ägg och rödbetor. Slår alla vanliga pytter. Knorrs vitlökssås på flaska är också toppen! Men allt från Scan får butiken behålla (N)

  • idea_ 25 november 2009

    Många av keldas soppor slinker ner i korgen/vagnen ett par gånger om året när de är på extrapris, o, ja, föresten, kåldolmar ids jag inte heller laga från grunden så de köper jag färdiga nån gång per år (konstigt nog ids jag däremot göra kålpudding...) :D Halvfabrikat däremot är jag nästintill allergisk emot (menar att jag ogillar skarpt) trots att vi aldrig hade nån annan typ av sås under min uppväxt. Hollandais och beanais är visserligen svåra att göra själv i början, men hur svårt är det att slänga ihop en brunsås eller gräddsås? herregud (inte meningen att förolämpa någon) jag har till och med lyckats laga några liter av de sorterna (brunsås och gräddsås alltså)när jag blev tvungen att hoppa in i förskoleköket när vi inte fick någon vikarie.

  • Gnurf 25 november 2009

    En grillad kyckling kan det väl bli ibland. Å starka korvar som chorizo, kolbasz, ostkorv använder jag ibland till blandade grillspett om sommaren och som pikant grytingrediens om vintern...:)

  • boz1965 25 november 2009

    Jag köper så sällan halv- eller helfabrikat så jag har lite svårt att plocka ut en. Men Lidl's egna fiskpinnar är inte helt fel. De har också blivit bäst i test i nån mattidning, har jag för mig. Mest fisk och minst panad av de som testades (däribland Findus).

  • stallperso 3 december 2009

    Felix grillade grönsakspaj! Särskilt pajdegen

  • sessa79 3 december 2009

    findus köttsoppa o även köttfärssåsen är väldigt gott .. gorbys pirog.. soppor på påse.. sånt är smidigt o ha med till jobbet..

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.