Kan man tillföra nåt till vanlig grädde för matlagning, visp osv så det smakar som cream fraishe ? Tex youghurt, fil man blandar i ?
Ha så mycke gräddpack i frysn så man bli less...
Gnurf6 november 2014
Kan man vispa grädde som varit fryst?
Förr i tiden brukade man (min ömma moder tex på 70-talet) göra "filbunke" genom att blanda en del av föregående fil i vanlig standardmjölk och lämna framme på bänken överplastad. Det kan kanske fungera även med grädde, dvs att den blir syrad genom att blanda i tex gräddfil/naturell yoghurt och låta processen fortlöpa.
Du kan ju prova om du nu har så mkt överskottsgrädde....
boz196510 november 2014
Nej, fryst grädde går inte att vispa.
Däremot funkar den fint i såser, gratänger, osv...
Hoj ! {shock} {drool}
Kan man tillföra nåt till vanlig grädde för matlagning, visp osv så det smakar som cream fraishe ? Tex youghurt, fil man blandar i ?
Ha så mycke gräddpack i frysn så man bli less...
Kan man vispa grädde som varit fryst?
Förr i tiden brukade man (min ömma moder tex på 70-talet) göra "filbunke" genom att blanda en del av föregående fil i vanlig standardmjölk och lämna framme på bänken överplastad. Det kan kanske fungera även med grädde, dvs att den blir syrad genom att blanda i tex gräddfil/naturell yoghurt och låta processen fortlöpa.
Du kan ju prova om du nu har så mkt överskottsgrädde....
Nej, fryst grädde går inte att vispa.
Däremot funkar den fint i såser, gratänger, osv...