Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fejkad grädde till creem fraishe

  • Rajdon 6 november 2014

    Hoj ! {shock} {drool}

    Kan man tillföra nåt till vanlig grädde för matlagning, visp osv så det smakar som cream fraishe ? Tex youghurt, fil man blandar i ?

    Ha så mycke gräddpack i frysn så man bli less...

  • Gnurf 6 november 2014

    Kan man vispa grädde som varit fryst?

    Förr i tiden brukade man (min ömma moder tex på 70-talet) göra "filbunke" genom att blanda en del av föregående fil i vanlig standardmjölk och lämna framme på bänken överplastad. Det kan kanske fungera även med grädde, dvs att den blir syrad genom att blanda i tex gräddfil/naturell yoghurt och låta processen fortlöpa.

    Du kan ju prova om du nu har så mkt överskottsgrädde....

  • boz1965 10 november 2014

    Nej, fryst grädde går inte att vispa.
    Däremot funkar den fint i såser, gratänger, osv...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.