Jag brukar alltid förkoka min fisk till gratängen. Fisk ska ju bara ha 55 grader det lättaste då är ju att ta tempen på fisken om du är osäker. Annars tar du en liten smakbit... Sen behöver det ju nästan bara få lite färg när det ska bli gratäng..
evaldo20 februari 2008
Fisk i ugn (Hel fisk 3-9 cm tjock)
Hel fisk på plåt: 20-45 min, i 275° som sänks till 225°C.
Alternativt kan hel fisk bakas i 45-90 minuter i 100°C.
Hel fisk i smörat foliepaket: 25-60 min i 175-200°C.
Fiskfilé 5-10 min i 225°C, eller grillad 2-3 min i 250°C
Jag brukar räkna på ca 10-15 min (max 20 min) för fiskfilé, det brukar räck för att den ska bli genomstekt.
Jag brukar alltid förkoka min fisk till gratängen. Fisk ska ju bara ha 55 grader det lättaste då är ju att ta tempen på fisken om du är osäker. Annars tar du en liten smakbit... Sen behöver det ju nästan bara få lite färg när det ska bli gratäng..
Fisk i ugn (Hel fisk 3-9 cm tjock)
Hel fisk på plåt: 20-45 min, i 275° som sänks till 225°C.
Alternativt kan hel fisk bakas i 45-90 minuter i 100°C.
Hel fisk i smörat foliepaket: 25-60 min i 175-200°C.
Fiskfilé 5-10 min i 225°C, eller grillad 2-3 min i 250°C
Jag brukar räkna på ca 10-15 min (max 20 min) för fiskfilé, det brukar räck för att den ska bli genomstekt.