Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk utan grädde!

  • Amamatryd 2 juni 2012

    Hej!

    Jag försöker lägga om min kost och äta mycket mer fisk. Dock är nästan alla mina fiskrecept "gräddiga", de innehåller massa grädde och crème fraiche :) Mycket gott men jag vill kunna äta fisk som är lite mer fettsnål ibland.

    Har ni några bra receptips? :)

  • Mistys 2 juni 2012

    Torsk- och potatisgryta

    Liknande detta recept gjorde min mamma när jag var liten ( 70-talet) kommer ihåg att jag gillade det jättemycket. Buljongen var kraftig och potatisen blev så god av att koka i den. Man mosade ihop allt på tallriken och njöt. Har inte gjort det själv sen jag flyttade hemifrån...kanske dags för lite nostalgi;)

  • anluk 2 juni 2012





    (går alldeles utmärkt att ta fraiche med låg fetthalt till såsen





    Sedan brukar jag ibland göra en gryta där jag kokar steker lök, vitlök, svamp och lite paprika i olja. Slår på två burkar tomater, chilisås och kryddar med salt och peppar. Ner med fisk skuren i bitar och låt puttra tills fisken är klar. Servera med antingen potatis eller ris

  • Amika 2 juni 2012

    Testa att bara vända en fiskfilé i mjöl som du saltat och pepprat och sedan steka den länge på medelvärme tills den har fått färg. Servera med en potatissallad gjord på vinägrett. Jättegott och nyttigt.

  • Amamatryd 2 juni 2012

    Tack snälla för alla recept! Blir att testa lite nytt nu i veckan som kommer :)

  • Cassiopeya 3 juni 2012

    Ugnsbakad lax är gott. Jag brukar peppra och salta, pressa över lite färsk citron och kanske dill. Blir supergott:P

  • irrevirre 3 juni 2012

    Jag är också kräsen när det gäller fisk men detta supergott!

    Fisk och grönsaker i i foliepaket.

  • familjenlundin 3 juni 2012

    Nu är jag ingen fiskälskare, så jag har inga recept att komma med, men jag bara tänkte att kan du inte byta ut den feta grädden och creme fraichen mot lätt creme fraiche och grädde med mindre fett i? Så skulle du ju kunna använda dina recept också :) om det inte blir för "vattnigt" förståss {giggle}

  • Mistys 3 juni 2012

    Testa kokosgrädde. Lite magrare, nyttigare fettsyror och ger en fiskrätt med asian style. Supergott!
    Finns fler recept här på MK.

  • Amamatryd 3 juni 2012

    Jo att använda lättprodukterna funkar bra tycker jag, brukar inte bli för vattnigt =) men vill även ha variation utan det krämiga med.

    Kokosgrädde lät dock spännande, finns det i kyldisken?

  • tusch72 3 juni 2012

    Jag brukar göra det superenkelt för mig.
    Lägg torskfiléer i en smord form. (Använder du torskblock, låt de tina helt och plocka ut filéerna och torka av dem ordentligt med papper? Salta och peppra.

    Hacka några tomater och lägg på fisken, klicka på rejält med pesto.
    In i ugnen ca 20 minuter.
    Supergott!

  • Amamatryd 3 juni 2012

    Skrivet av tusch72 den 3 jun 2012

    Jag brukar göra det superenkelt för mig.
    Lägg torskfiléer i en smord form. (Använder du torskblock, låt de tina helt och plocka ut filéerna och torka av dem ordentligt med papper? Salta och peppra.

    Hacka några tomater och lägg på fisken, klicka på rejält med pesto.
    In i ugnen ca 20 minuter.
    Supergott!


    Lät mycket gott! Kanske lite bulgur och en sallad till det. Mums.

  • MatAnders 3 juni 2012

    Eller bara kokt med en god citronsås till e ju smaskens. Du kan göra såsen på mjölk så blir den inte så fet.

  • The_mama97mia 3 juni 2012

    Jag brukar köra typ torskblock i en sautépannan, fräser lite purjo och ev vitlök i botten först i olja, sen på med fisken, toppar med generöst med skivade tomater och DILL! Salt o peppar. Blir god sås av bara fiskspadet liksom.

  • Roskerstin 3 juni 2012

    Pangasius i foliepaket

  • Countrygirl 3 juni 2012

    Pangasius ska man akta sig för att äta. Inte bra för vare sig den som äter, den som fiskar eller miljön.
    http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/pangasius/

  • DoctorWho 3 juni 2012

    Skrivet av Countrygirl den 3 jun 2012

    Pangasius ska man akta sig för att äta. Inte bra för vare sig den som äter, den som fiskar eller miljön.
    http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/pangasius/


    Jag byter ut pangasius mot annan vitfisk i receptet.
    Pangasius i foliepaket

  • Mistys 3 juni 2012

    Köper heller aldrig pangasius längre av samma själ. Både miljö och hur dom föds upp. Byter också alla recept mot annan vitfisk.

  • Roskerstin 3 juni 2012

    Just nu ska man inte äta hajmal/pangasius då den inte finns med på listan över huvudtaget utan är på väg mot certifiering. Tidigare har den ju varit gullistad under `Var försiktig med´ liksom en hel del andra fiskar som är vanliga i våra affärer.
    http://www.wwf.se/source.php/1448137/WWF_FISKGUIDE_FICKFORMAT.pdf

  • lillawe 3 juni 2012

    Jag tycker att nyfångad strömming är en suverän och god fisk, koty, stekt , utan grädde och allt annat, bara äta och njuta....

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.