Jag försöker lägga om min kost och äta mycket mer fisk. Dock är nästan alla mina fiskrecept "gräddiga", de innehåller massa grädde och crème fraiche :) Mycket gott men jag vill kunna äta fisk som är lite mer fettsnål ibland.
Liknande detta recept gjorde min mamma när jag var liten ( 70-talet) kommer ihåg att jag gillade det jättemycket. Buljongen var kraftig och potatisen blev så god av att koka i den. Man mosade ihop allt på tallriken och njöt. Har inte gjort det själv sen jag flyttade hemifrån...kanske dags för lite nostalgi;)
anluk2 juni 2012
(går alldeles utmärkt att ta fraiche med låg fetthalt till såsen
Sedan brukar jag ibland göra en gryta där jag kokar steker lök, vitlök, svamp och lite paprika i olja. Slår på två burkar tomater, chilisås och kryddar med salt och peppar. Ner med fisk skuren i bitar och låt puttra tills fisken är klar. Servera med antingen potatis eller ris
Amika2 juni 2012
Testa att bara vända en fiskfilé i mjöl som du saltat och pepprat och sedan steka den länge på medelvärme tills den har fått färg. Servera med en potatissallad gjord på vinägrett. Jättegott och nyttigt.
Amamatryd2 juni 2012
Tack snälla för alla recept! Blir att testa lite nytt nu i veckan som kommer :)
Cassiopeya3 juni 2012
Ugnsbakad lax är gott. Jag brukar peppra och salta, pressa över lite färsk citron och kanske dill. Blir supergott:P
irrevirre3 juni 2012
Jag är också kräsen när det gäller fisk men detta supergott!
Nu är jag ingen fiskälskare, så jag har inga recept att komma med, men jag bara tänkte att kan du inte byta ut den feta grädden och creme fraichen mot lätt creme fraiche och grädde med mindre fett i? Så skulle du ju kunna använda dina recept också :) om det inte blir för "vattnigt" förståss {giggle}
Mistys3 juni 2012
Testa kokosgrädde. Lite magrare, nyttigare fettsyror och ger en fiskrätt med asian style. Supergott!
Finns fler recept här på MK.
Amamatryd3 juni 2012
Jo att använda lättprodukterna funkar bra tycker jag, brukar inte bli för vattnigt =) men vill även ha variation utan det krämiga med.
Kokosgrädde lät dock spännande, finns det i kyldisken?
tusch723 juni 2012
Jag brukar göra det superenkelt för mig.
Lägg torskfiléer i en smord form. (Använder du torskblock, låt de tina helt och plocka ut filéerna och torka av dem ordentligt med papper? Salta och peppra.
Hacka några tomater och lägg på fisken, klicka på rejält med pesto.
In i ugnen ca 20 minuter.
Supergott!
Amamatryd3 juni 2012
Skrivet av tusch72 den 3 jun 2012
Jag brukar göra det superenkelt för mig.
Lägg torskfiléer i en smord form. (Använder du torskblock, låt de tina helt och plocka ut filéerna och torka av dem ordentligt med papper? Salta och peppra.
Hacka några tomater och lägg på fisken, klicka på rejält med pesto.
In i ugnen ca 20 minuter.
Supergott!
Lät mycket gott! Kanske lite bulgur och en sallad till det. Mums.
MatAnders3 juni 2012
Eller bara kokt med en god citronsås till e ju smaskens. Du kan göra såsen på mjölk så blir den inte så fet.
The_mama97mia3 juni 2012
Jag brukar köra typ torskblock i en sautépannan, fräser lite purjo och ev vitlök i botten först i olja, sen på med fisken, toppar med generöst med skivade tomater och DILL! Salt o peppar. Blir god sås av bara fiskspadet liksom.
Pangasius ska man akta sig för att äta. Inte bra för vare sig den som äter, den som fiskar eller miljön.
http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/pangasius/
DoctorWho3 juni 2012
Skrivet av Countrygirl den 3 jun 2012
Pangasius ska man akta sig för att äta. Inte bra för vare sig den som äter, den som fiskar eller miljön.
http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/pangasius/
Köper heller aldrig pangasius längre av samma själ. Både miljö och hur dom föds upp. Byter också alla recept mot annan vitfisk.
Roskerstin3 juni 2012
Just nu ska man inte äta hajmal/pangasius då den inte finns med på listan över huvudtaget utan är på väg mot certifiering. Tidigare har den ju varit gullistad under `Var försiktig med´ liksom en hel del andra fiskar som är vanliga i våra affärer.
http://www.wwf.se/source.php/1448137/WWF_FISKGUIDE_FICKFORMAT.pdf
lillawe3 juni 2012
Jag tycker att nyfångad strömming är en suverän och god fisk, koty, stekt , utan grädde och allt annat, bara äta och njuta....
Hej!
Jag försöker lägga om min kost och äta mycket mer fisk. Dock är nästan alla mina fiskrecept "gräddiga", de innehåller massa grädde och crème fraiche :) Mycket gott men jag vill kunna äta fisk som är lite mer fettsnål ibland.
Har ni några bra receptips? :)
Torsk- och potatisgryta
Liknande detta recept gjorde min mamma när jag var liten ( 70-talet) kommer ihåg att jag gillade det jättemycket. Buljongen var kraftig och potatisen blev så god av att koka i den. Man mosade ihop allt på tallriken och njöt. Har inte gjort det själv sen jag flyttade hemifrån...kanske dags för lite nostalgi;)
(går alldeles utmärkt att ta fraiche med låg fetthalt till såsen
Sedan brukar jag ibland göra en gryta där jag kokar steker lök, vitlök, svamp och lite paprika i olja. Slår på två burkar tomater, chilisås och kryddar med salt och peppar. Ner med fisk skuren i bitar och låt puttra tills fisken är klar. Servera med antingen potatis eller ris
Testa att bara vända en fiskfilé i mjöl som du saltat och pepprat och sedan steka den länge på medelvärme tills den har fått färg. Servera med en potatissallad gjord på vinägrett. Jättegott och nyttigt.
Tack snälla för alla recept! Blir att testa lite nytt nu i veckan som kommer :)
Ugnsbakad lax är gott. Jag brukar peppra och salta, pressa över lite färsk citron och kanske dill. Blir supergott:P
Jag är också kräsen när det gäller fisk men detta supergott!
Fisk och grönsaker i i foliepaket.
Nu är jag ingen fiskälskare, så jag har inga recept att komma med, men jag bara tänkte att kan du inte byta ut den feta grädden och creme fraichen mot lätt creme fraiche och grädde med mindre fett i? Så skulle du ju kunna använda dina recept också :) om det inte blir för "vattnigt" förståss {giggle}
Testa kokosgrädde. Lite magrare, nyttigare fettsyror och ger en fiskrätt med asian style. Supergott!
Finns fler recept här på MK.
Jo att använda lättprodukterna funkar bra tycker jag, brukar inte bli för vattnigt =) men vill även ha variation utan det krämiga med.
Kokosgrädde lät dock spännande, finns det i kyldisken?
Jag brukar göra det superenkelt för mig.
Lägg torskfiléer i en smord form. (Använder du torskblock, låt de tina helt och plocka ut filéerna och torka av dem ordentligt med papper? Salta och peppra.
Hacka några tomater och lägg på fisken, klicka på rejält med pesto.
In i ugnen ca 20 minuter.
Supergott!
Jag brukar göra det superenkelt för mig.
Lägg torskfiléer i en smord form. (Använder du torskblock, låt de tina helt och plocka ut filéerna och torka av dem ordentligt med papper? Salta och peppra.
Hacka några tomater och lägg på fisken, klicka på rejält med pesto.
In i ugnen ca 20 minuter.
Supergott!
Lät mycket gott! Kanske lite bulgur och en sallad till det. Mums.
Eller bara kokt med en god citronsås till e ju smaskens. Du kan göra såsen på mjölk så blir den inte så fet.
Jag brukar köra typ torskblock i en sautépannan, fräser lite purjo och ev vitlök i botten först i olja, sen på med fisken, toppar med generöst med skivade tomater och DILL! Salt o peppar. Blir god sås av bara fiskspadet liksom.
Pangasius i foliepaket
Pangasius ska man akta sig för att äta. Inte bra för vare sig den som äter, den som fiskar eller miljön.
http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/pangasius/
Pangasius ska man akta sig för att äta. Inte bra för vare sig den som äter, den som fiskar eller miljön.
http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/pangasius/
Jag byter ut pangasius mot annan vitfisk i receptet.
Pangasius i foliepaket
Köper heller aldrig pangasius längre av samma själ. Både miljö och hur dom föds upp. Byter också alla recept mot annan vitfisk.
Just nu ska man inte äta hajmal/pangasius då den inte finns med på listan över huvudtaget utan är på väg mot certifiering. Tidigare har den ju varit gullistad under `Var försiktig med´ liksom en hel del andra fiskar som är vanliga i våra affärer.
http://www.wwf.se/source.php/1448137/WWF_FISKGUIDE_FICKFORMAT.pdf
Jag tycker att nyfångad strömming är en suverän och god fisk, koty, stekt , utan grädde och allt annat, bara äta och njuta....