Fisk utan grädde!

Dela
Hej!

Jag försöker lägga om min kost och äta mycket mer fisk. Dock är nästan alla mina fiskrecept "gräddiga", de innehåller massa grädde och crème fraiche Mycket gott men jag vill kunna äta fisk som är lite mer fettsnål ibland.

Har ni några bra receptips?

Torsk- och potatisgryta

Mitt "basic-recept" på en mustig, lättlagad, nyttig och supergod fiskgryta som du kan variera eller utöka som du vill med egna grönsaker, rotfrukter och kryddor. :) Prova, den är smaskig!

Skrivet av Ullis1, 27 mar 2008

 


Liknande detta recept gjorde min mamma när jag var liten ( 70-talet) kommer ihåg att jag gillade det jättemycket. Buljongen var kraftig och potatisen blev så god av att koka i den. Man mosade ihop allt på tallriken och njöt. Har inte gjort det själv sen jag flyttade hemifrån...kanske dags för lite nostalgi

Fiskwok med nudlar

Gott sätt att servera fisk på. Snabbt, gott och enkelt.

Skrivet av anluk, 27 oct 2008

 


Lax i paket

Mycket gott laxrecpet.

Skrivet av anluk, 23 nov 2007

 


Laxpytt med romsås

Ett kanongott recept som jag fått från Buffé. Prova det!

Skrivet av anluk, 18 nov 2007

 
(går alldeles utmärkt att ta fraiche med låg fetthalt till såsen

Texmex lax

Ett annorlunda och gott sätt att servera lax på.

Skrivet av anluk, 29 dec 2007

 


Thaifisk

Så enkel och så god!

Skrivet av anluk, 29 dec 2007

 


Sedan brukar jag ibland göra en gryta där jag kokar steker lök, vitlök, svamp och lite paprika i olja. Slår på två burkar tomater, chilisås och kryddar med salt och peppar. Ner med fisk skuren i bitar och låt puttra tills fisken är klar. Servera med antingen potatis eller ris
Jag brukar göra det superenkelt för mig.
Lägg torskfiléer i en smord form. (Använder du torskblock, låt de tina helt och plocka ut filéerna och torka av dem ordentligt med papper? Salta och peppra.

Hacka några tomater och lägg på fisken, klicka på rejält med pesto.
In i ugnen ca 20 minuter.
Supergott!
Skrivet av tusch72 den 3 jun 2012

Jag brukar göra det superenkelt för mig.
Lägg torskfiléer i en smord form. (Använder du torskblock, låt de tina helt och plocka ut filéerna och torka av dem ordentligt med papper? Salta och peppra.

Hacka några tomater och lägg på fisken, klicka på rejält med pesto.
In i ugnen ca 20 minuter.
Supergott!


Lät mycket gott! Kanske lite bulgur och en sallad till det. Mums.
Skrivet av Countrygirl den 3 jun 2012

Pangasius ska man akta sig för att äta. Inte bra för vare sig den som äter, den som fiskar eller miljön.
www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/ata/fisk/pangasius/


Jag byter ut pangasius mot annan vitfisk i receptet.

Pangasius i foliepaket

Vilken höjdare, alla tvivlare på pangasius, snälla ni måste prova detta, alla andra också förstås. Doften och smaken obetalbar.

Skrivet av Roskerstin, 23 sep 2009