Jag har idétorka på varma fisksåser. Kanske nån kan tipsa mig om nåt recept.
Jag sökte på fisksås men det fanns mest kalla såser. Sökte jag på fisksås varm så kom det kalla såser fortfarande.
Därför hoppas jag på er hjälp att få tag på några bra tips...
DoctorWho8 september 2011
Om du gillar citron till fisk sök citronsås, dillsås är också gott, äggsås likaså. Men en enkel vit mjölksås smaksatt med valfri senap är svårt att slå. Hoppas detta hjälper dig.
farmoringer8 september 2011
Tack för din hjälp. Det roliga när man söker på citronsås så är det många som har Kelda citronsås....Inget fel i det...Det fanns några hemmagjorda varianter också. Men kanske inte var det jag sökte för det använder jag ofta...
Vet inte vad jag söker, men något nytt i alla fall..(Y)
LISSAN598 september 2011
Hej!! Jag arbetar som kokerska inom storkök. Vi har många olika varianter på varma fisksåser.De fleste såserna passar bra till både kokt och stekt fisk.En sås som är väldigt populär heter Elisabeth sås. Den består av blandad paprika ,skivade champinjoner, blekselleri, purjolök, fräses i smör eller olja.strö över vetemjöl, tillsätt krossad tomat fiskbuljong, egen eller pulver eller tärning och vatten.
därefter till sätter man cream fraich och saltar och pepprar om det behövs. Lite vitt matlagnings vin kan också tillsättas men är inte nödvändigt.
Vanlig champinjonsås, löksås, gräslökssås, dill och kaviarsås, pepparotssås,rödbetsås är också gott:Lycka till!!
Jag har idétorka på varma fisksåser. Kanske nån kan tipsa mig om nåt recept.
Jag sökte på fisksås men det fanns mest kalla såser. Sökte jag på fisksås varm så kom det kalla såser fortfarande.
Därför hoppas jag på er hjälp att få tag på några bra tips...
Om du gillar citron till fisk sök citronsås, dillsås är också gott, äggsås likaså. Men en enkel vit mjölksås smaksatt med valfri senap är svårt att slå. Hoppas detta hjälper dig.
Tack för din hjälp. Det roliga när man söker på citronsås så är det många som har Kelda citronsås....Inget fel i det...Det fanns några hemmagjorda varianter också. Men kanske inte var det jag sökte för det använder jag ofta...
Vet inte vad jag söker, men något nytt i alla fall..(Y)
Hej!! Jag arbetar som kokerska inom storkök. Vi har många olika varianter på varma fisksåser.De fleste såserna passar bra till både kokt och stekt fisk.En sås som är väldigt populär heter Elisabeth sås. Den består av blandad paprika ,skivade champinjoner, blekselleri, purjolök, fräses i smör eller olja.strö över vetemjöl, tillsätt krossad tomat fiskbuljong, egen eller pulver eller tärning och vatten.
därefter till sätter man cream fraich och saltar och pepprar om det behövs. Lite vitt matlagnings vin kan också tillsättas men är inte nödvändigt.
Vanlig champinjonsås, löksås, gräslökssås, dill och kaviarsås, pepparotssås,rödbetsås är också gott:Lycka till!!
Den här passar till allt ätbart.
Ewas sås
Lissan: Den såsen känner jag igen så tack för det tipset. Den hade jag glömt..
Tack Josses för ditt förslag...
(Y) {laugh}