Jag skulle vara tacksam för recept på fläskpannkaka, en sådat där hederligt mormorsrecept!
26 januari 2001
Det här behövs för ca 4?6 port:3 dl vetemjöl8 dl mjölk4 ägg1/2?1 tsk salt300 g rimmat fläsk1 msk smör eller margarinUgn: 225° Skär fläsket i små tärningar. Bryn fläsket med lite fett i en stekpanna. Bred ut fläsket och stekfettet i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa samman mjölet och lika mycket mjölk (3 dl) till en jämnm smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.Häll smeten i långpannan och grädda ca 25?30 minuter. Skär pannkakan i bitar. Servera fläskpannkakan med lingon, rårivna morötter eller vitkålssallad med lingon. Det är gott att skiva äpplen och lägga på smeten innan pannkakan gräddas.
Jag skulle vara tacksam för recept på fläskpannkaka, en sådat där hederligt mormorsrecept!
Det här behövs för ca 4?6 port:3 dl vetemjöl8 dl mjölk4 ägg1/2?1 tsk salt300 g rimmat fläsk1 msk smör eller margarinUgn: 225° Skär fläsket i små tärningar. Bryn fläsket med lite fett i en stekpanna. Bred ut fläsket och stekfettet i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa samman mjölet och lika mycket mjölk (3 dl) till en jämnm smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.Häll smeten i långpannan och grädda ca 25?30 minuter. Skär pannkakan i bitar. Servera fläskpannkakan med lingon, rårivna morötter eller vitkålssallad med lingon. Det är gott att skiva äpplen och lägga på smeten innan pannkakan gräddas.