Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskpannkaka

  • 24 januari 2001

    Jag skulle vara tacksam för recept på fläskpannkaka, en sådat där hederligt mormorsrecept!

  • 26 januari 2001

    Det här behövs för ca 4?6 port:3 dl vetemjöl8 dl mjölk4 ägg1/2?1 tsk salt300 g rimmat fläsk1 msk smör eller margarinUgn: 225° Skär fläsket i små tärningar. Bryn fläsket med lite fett i en stekpanna. Bred ut fläsket och stekfettet i en långpanna, ca 30x40 cm.Vispa samman mjölet och lika mycket mjölk (3 dl) till en jämnm smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt.Häll smeten i långpannan och grädda ca 25?30 minuter. Skär pannkakan i bitar. Servera fläskpannkakan med lingon, rårivna morötter eller vitkålssallad med lingon. Det är gott att skiva äpplen och lägga på smeten innan pannkakan gräddas.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.