Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fondue hjälp!

  • fruhagelin 6 mars 2011

    Olja eller buljong när man skall köra kycklingfilé i fonduegryta? Jag vet inte riktigt vad som menas med buljong, värmer jag vatten och slänger ner en buljongtärning i fondue grytan eller?...

  • The_mama97mia 6 mars 2011

    Du kan köra antingen eller! Antingen olja, då blir det ju som friterat mer.
    Eller buljong, gör en stark oxbuljong, spetsa med rödvin.

  • fruhagelin 6 mars 2011

    Ok... Tack! Men jag har en sån här elektrisk fondue gryta, skall jag göra buljongen i en gryta och SEN hälla ner i fonduegrytan eller skall jag göra det I grytan?

  • marwis 6 mars 2011

    JAg gör en buljong på vatten buljong lite morötter lök och vitlök i småbitar. Eftersom jag har en vanlig gryta värmer jag det på spisen först. I detta kokar jag kött i tunna skivor, blomkålsbuketter, champinjoner, paprika lök mm. Potatisgratäng är gott till.
    /Marie

  • chrisq 6 mars 2011

    (Y)en god buljong med kryddor du gillar o lite rött vin ,kokosfett är jättebra olja går alldeles utmärkt men se till att ta en som tål hög värme typ rapsolja .Sen bör du kunna göra det direkt i grytan dåden är elektrisk är ju som en fritös lycka till

  • bernit 6 mars 2011

    Jag föredrar en god köttbuljong framför olja.
    Om du skall använda kycklingfilé så gör en god hönsbuljong.(Y)

  • The_mama97mia 6 mars 2011

    och jag skulle göra vad du än väljer - i en annan kastrull på spisen... Men det är jag det.

  • miabok 9 mars 2011

    Jag tycker absolut bäst om fondue på buljong.

  • irrevirre 9 mars 2011

    Jag har en gryta som man först kokar buljongen på spisen. Sedan ställs den direkt över lågan.
    Så koka upp i en kastrull, koka och häll över i fonduegrytan sedan.

    Detta recept tycker jag är bra:
    Kött fondue med goda såser

  • puhbjornen 9 mars 2011

    Jag skulle köra på kycklingfond, palsternacka, morötter, gullök och vitlök som du kokar ihop med 1,5 liter vatten i ca 30-40 minuter tills det är ca 1 liter kvar av vätskan, sila av kycklingfonden och häll vätskan i fonduegrytan och servera! Super gott och lycka till.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.