Olja eller buljong när man skall köra kycklingfilé i fonduegryta? Jag vet inte riktigt vad som menas med buljong, värmer jag vatten och slänger ner en buljongtärning i fondue grytan eller?...
The_mama97mia6 mars 2011
Du kan köra antingen eller! Antingen olja, då blir det ju som friterat mer.
Eller buljong, gör en stark oxbuljong, spetsa med rödvin.
fruhagelin6 mars 2011
Ok... Tack! Men jag har en sån här elektrisk fondue gryta, skall jag göra buljongen i en gryta och SEN hälla ner i fonduegrytan eller skall jag göra det I grytan?
marwis6 mars 2011
JAg gör en buljong på vatten buljong lite morötter lök och vitlök i småbitar. Eftersom jag har en vanlig gryta värmer jag det på spisen först. I detta kokar jag kött i tunna skivor, blomkålsbuketter, champinjoner, paprika lök mm. Potatisgratäng är gott till.
/Marie
chrisq6 mars 2011
(Y)en god buljong med kryddor du gillar o lite rött vin ,kokosfett är jättebra olja går alldeles utmärkt men se till att ta en som tål hög värme typ rapsolja .Sen bör du kunna göra det direkt i grytan dåden är elektrisk är ju som en fritös lycka till
bernit6 mars 2011
Jag föredrar en god köttbuljong framför olja.
Om du skall använda kycklingfilé så gör en god hönsbuljong.(Y)
The_mama97mia6 mars 2011
och jag skulle göra vad du än väljer - i en annan kastrull på spisen... Men det är jag det.
miabok9 mars 2011
Jag tycker absolut bäst om fondue på buljong.
irrevirre9 mars 2011
Jag har en gryta som man först kokar buljongen på spisen. Sedan ställs den direkt över lågan.
Så koka upp i en kastrull, koka och häll över i fonduegrytan sedan.
Jag skulle köra på kycklingfond, palsternacka, morötter, gullök och vitlök som du kokar ihop med 1,5 liter vatten i ca 30-40 minuter tills det är ca 1 liter kvar av vätskan, sila av kycklingfonden och häll vätskan i fonduegrytan och servera! Super gott och lycka till.
Olja eller buljong när man skall köra kycklingfilé i fonduegryta? Jag vet inte riktigt vad som menas med buljong, värmer jag vatten och slänger ner en buljongtärning i fondue grytan eller?...
Du kan köra antingen eller! Antingen olja, då blir det ju som friterat mer.
Eller buljong, gör en stark oxbuljong, spetsa med rödvin.
Ok... Tack! Men jag har en sån här elektrisk fondue gryta, skall jag göra buljongen i en gryta och SEN hälla ner i fonduegrytan eller skall jag göra det I grytan?
JAg gör en buljong på vatten buljong lite morötter lök och vitlök i småbitar. Eftersom jag har en vanlig gryta värmer jag det på spisen först. I detta kokar jag kött i tunna skivor, blomkålsbuketter, champinjoner, paprika lök mm. Potatisgratäng är gott till.
/Marie
(Y)en god buljong med kryddor du gillar o lite rött vin ,kokosfett är jättebra olja går alldeles utmärkt men se till att ta en som tål hög värme typ rapsolja .Sen bör du kunna göra det direkt i grytan dåden är elektrisk är ju som en fritös lycka till
Jag föredrar en god köttbuljong framför olja.
Om du skall använda kycklingfilé så gör en god hönsbuljong.(Y)
och jag skulle göra vad du än väljer - i en annan kastrull på spisen... Men det är jag det.
Jag tycker absolut bäst om fondue på buljong.
Jag har en gryta som man först kokar buljongen på spisen. Sedan ställs den direkt över lågan.
Så koka upp i en kastrull, koka och häll över i fonduegrytan sedan.
Detta recept tycker jag är bra:
Kött fondue med goda såser
Jag skulle köra på kycklingfond, palsternacka, morötter, gullök och vitlök som du kokar ihop med 1,5 liter vatten i ca 30-40 minuter tills det är ca 1 liter kvar av vätskan, sila av kycklingfonden och häll vätskan i fonduegrytan och servera! Super gott och lycka till.