Tänker bla bjuda på fransk potatissallad på sonens student, läser recept på detta och ser då att en del recept använder man varm potatis och i en del kall, vad blir det för skillnad, jag tänker göra salladen dagen innan, går det att göra den dagen innan?
zonale19 maj 2008
Det jag har märkt är att såsen sugs upp mer av potatisen än om den är kall. Jag personligen tycker att det är gott men du kan göra vilket som.:) När du nu ska göra den dagen innan så skulle nog jag ta kall potatis. Den hinner ta åt sig nog av smaken ändå och riskerar inte att bli "mosig". Har också stor betydelse vilken typ av potatis du väljer. En potatis som tex King Edward suger in mer och blir mosigare med varm sås än om du tar en mer fast potatissort.
nano4619 maj 2008
Tackar tackar för svaret, då tar jag nog kall färskpotatis.
Tänker bla bjuda på fransk potatissallad på sonens student, läser recept på detta och ser då att en del recept använder man varm potatis och i en del kall, vad blir det för skillnad, jag tänker göra salladen dagen innan, går det att göra den dagen innan?
Det jag har märkt är att såsen sugs upp mer av potatisen än om den är kall. Jag personligen tycker att det är gott men du kan göra vilket som.:) När du nu ska göra den dagen innan så skulle nog jag ta kall potatis. Den hinner ta åt sig nog av smaken ändå och riskerar inte att bli "mosig". Har också stor betydelse vilken typ av potatis du väljer. En potatis som tex King Edward suger in mer och blir mosigare med varm sås än om du tar en mer fast potatissort.
Tackar tackar för svaret, då tar jag nog kall färskpotatis.