Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredag - och total idetorka!!

  • SofieJa 4 september 2009

    :'(
    Någon som har något bra tips till att laga som fredagsmat ikväll som inte är allt för komplicerat.
    Det står helt still i min skalle !!

  • zimple 4 september 2009

    Tacopaj.. =)

  • zimple 4 september 2009

    Sen tog det helt stopp för mig med... =)

  • boz1965 4 september 2009

    Köp en färdiggrillad kyckling, kör ihop en pajdeg i matberedaren, ta bort skinnet från kycklingen (och ge det till katten) och tärna köttet fint, gör en äggstanning och riv i en smakrik ost och ha i lite madrascurry (efter smak) i, grädda i ugn på 180°C tills den är klar och vips, har du en god kycklingpaj.

  • skatmara 4 september 2009

    :)Pasta med ädelostsås, är mitt snabba tips. En trekan ädelost,gärna mild, typ Gräddädel, en burk Creme Fraiche, en vitlöksklyfta, o slutligen sisådär ett par dl fysta små ärter.Koka bara ihop, vilket inte tar många min, o servera till nykokt pasta. Receptet är lagom för åtminstone två bushungriga, o räcker bra till tre,

  • marielotta 4 september 2009

    Enkelt och gott
    Räkpanna med curry

  • skatmara 4 september 2009

    :)Å så tips nr 2: Tag ett fryst fiskblock, lägg i trång, smord form, ugnen på 200. Häll ca3, 4 dl grädde, eller grädde o lite röd mjölk, BREDVID fisken. strö örtsalt ovanpå firren, skjuts in i ugene, ca 50 min. Servera med gröna ärter o kokt, pressad potatis. Vansinnigt gott, minimal arbetsinsats!

  • berggrenskan 4 september 2009

    Idag tänkte jag vara jättelat och handla färdig laxpudding i fiskdisken hos min handlare. Fast imorgon tänkte jag laga:
    Valnötskyckling med avokadosås
    Blev riktigt sugen på avocadosåsen. Vill man inte ha valnötter i kycklingen kan man ju fylla den med lite färska örter, blir säkert minst lika gott.

  • jullibull 13 september 2009

    Supersnabbt och väldigt gott är det med fyllda wraps som man gratinerar i ugnen med ost på.
    För 3 personer.
    Fräs en halv purjolök tillsammans med ca 400 g strimlad lövbiff. Salta och peppra. I en panna bredvid stek ca 2 hg färska champinjoner och lägg sedan i pannan med lövbiffen. Tillsätt 1 och en halv burk smaksatt Cream Fraiche med paprika och chili tillsammans med ca 1 dl matlagningsgrädde (kan tas bort om du gillar mycket HET mat). Strö lite majsena över så att fyllningen har en bra konsistens och inte är för rinnig. Fyll sedan tortillabröd, rulla ihop dem och lägg i en form. Strö sist ost över och gratinera i ugnen (ca 220 grader) tills osten har smällt ordentligt.

    Det här gick verkligen hem hos mig och min pojkvän till fredagsmyset.

  • LEDIVO 13 september 2009

    Snabbt, festligt och gott - Perfekt för fredagskvällen.
    Risrand med kyckling och räkor

  • 017560660 18 september 2009

    Jag har också ide torka, men min dotter föreslog Fläskfile gryta med färska Tagliatelle.
    Stek fläskfile, fräs champinjoner+lök+röd paprika.Krydda med salt och vit peppar. häll över matlagningsgrädde och cremefrasche chili paprika. låt putra på svag värme ca. 5 min. Strö över persilja
    koka Tagliatelle. servera med färsk broccoli.
    Snabbt ,lätt och gott.:'(

  • marielotta 22 september 2009

    En till med ide´torka... men tisdagstorka:(
    Ge mig tips snälla...har det mesta hemma tror jag så överös mig med förslag är ni snälla...
    Hälsn. från en matdesperat Lotta

  • Nazima 3 oktober 2009

    Mina tips:

    Hemmagjord pizza

    Tacos

    räkor med läckra tillbehör såsom aioli, kokt ägg, baguetter.mmm

    Annan plockmat såsom varmrökt lax, ägghalvor med skagenröra, serranoskinka, lite goda ostar, baguetter....

    Detta är annars en snabb & lättlagad favorit hos oss:

    FLÄSKFILÉGRYTA MED VITLÖKSCANTADOU CA.4 PORTIONER

    400-500 g fläskfilé

    5-8 färska champinjoner

    1 gul lök

    1 klyfta vitlök

    1 burk cantadouost med vitlökssmak, funkar även med Cremé bonjour vitlöksost

    1 burk cremé fraiche

    soya

    salt& peppar

    ev. mjölk att späda med
    Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor, bryn dem i en stekpanna.
    När de fått färg lägg över dem i en gryta. Skala & hacka lök & vitlök, ansa och skiva champinjonerna, fräs upp detta snabbt i stekpannan så att löken blir precis gyllengul. Flytta över detta till grytan och tillsätt cantadouosten.
    Låt den smälta ner och tillsätt soya och cremé fraiche. Låt puttra ihop några minuter, blir såsen för stabbig ,tillsätt lite mjölk.


    Koka tagliatellen enligt anvisningar på förpackningen och servera till, och glöm inte en stor fägglad sallad och nyriven parmesan till och ett glas rött om man nu tycker om det.


    Vill man så går det att byta ut fläskfilén mot kycklingfilé, har testat och det var ochså mumma!!!!

  • MosterNettan 4 oktober 2009

    Min morsa gjorde ofta landgångar till fredagsmyset. Varma mackor är jättegott och går fort. Det kanske inte är nån bjudmat, men är man själv i soffan brukar det duga bra.

  • LetarInspiration 9 oktober 2009

    Skiva potatis ganska tunt och lägg i en form, häll i färsk spenat, feta ost, olivolja samt salt och peppar. Blanda om. In i ugnen tills potatisen är mjuk.

    Jag har gjort det här nån gång tidigare och det är jättegott, minns dock inte alls var receptet kommer ifrån.

  • LEDIVO 9 oktober 2009

    Vi testar den här ikväll. Om du är intresserad av vad vi tyckte kommer betyg och kommentar ikväll eller i morgon.
    //KAROLO
    Färsknyten

  • bernit 9 oktober 2009

    Jag har hittat ett par fina ryggbiffar med en försvarlig bit fett i kanten som kommer att ge dem en riktigt god smak - till det blir det rotfruktsgratäng (Y)

  • The_mama97mia 11 december 2009

    *puff* idétorka här, orkar inte ngt för komplicerat i helgen.

  • Gnurf 11 december 2009

    Ikväll kör jag lite anspråkslöst....

    - Limegravad lax på smörstekt tost och en räk/avocadocoktail, Cremant de Bourgogne.
    - Entrecote med potatisgratäng och tomatsallad, Casillero del diablo Shiraz.
    - Vaniljgräddglas med pistagenötter och kaffekolasås, cognac å en söt bärlikör.

    Allt hemkört utom cognacen...:p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.