Någon som vet om man kan frysa in färskpotatis och om man då ska frysa in den rå eller förvälld eller kokt?? :o
Det går ju att köpa frusen i affären men jag är osäker på om den är behandlad på något vis innan?
:D
frucaos12 juni 2008
Det är väl med färskpotatis som gammal potatis att den gärna blir vattnig när man fryser in den - eller har jag fel?
Potatis är en av de få saker jag inte brukar frysa in.
zonale12 juni 2008
Potatis är vad jag vet olämplig att frysa in och det måste i synnerhet gälla rå potatis. Har aldrig provat med rå men tycker inte heller att tillagade rätter med potatis blir goda efter att ha varit frysta.:)
matnjutaren12 juni 2008
Färskpotatis går alldeles utmärkt att frysa in. Du ska bara förvälla dem. Kyla av dem och låta dem torka innan du stoppar dem i en plastpåsar eller frysburk.
Jag brukar ta så sent jag kan av de sista nypotatisen och sen har jag det på nyårsafton. Du kan tro att det är uppskattat av mina gäster! :D(Y)
Visst blir de en liiiiten aning "vattniga" men smakar alldeles utmärkt, antingen som "nykokta" eller om man vill steka dem. (Y)
Lycka till! (L)
matnjutaren12 juni 2008
Skrivet av matnjutaren den 12 jun 2008
Färskpotatis går alldeles utmärkt att frysa in. Du ska bara förvälla dem. Kyla av dem och låta dem torka innan du stoppar dem i en plastpåsar eller frysburk.
Jag brukar ta så sent jag kan av de sista nypotatisen och sen har jag det på nyårsafton. Du kan tro att det är uppskattat av mina gäster! :D(Y)
Visst blir de en liiiiten aning "vattniga" men smakar alldeles utmärkt, antingen som "nykokta" eller om man vill steka dem. (Y)
Lycka till! (L)
(Ps. Glöm inte frysa in dill till. :) Ds.)
The_mama97mia12 juni 2008
Vilkte roligt tips! Hade jag ingen aaaaning om ju! TÄnk att spara nypotatissmaken till i vinter. Måste testas!
Tack Matnjutaren!
matnjutaren12 juni 2008
Skrivet av mama97mia den 12 jun 2008
Vilkte roligt tips! Hade jag ingen aaaaning om ju! TÄnk att spara nypotatissmaken till i vinter. Måste testas!
Tack Matnjutaren!
Så lite så..(L)
Men, egentligen om man tänker logiskt..hehe så finns det ju potatis av alla de former och sorter i våra frysdiskar i affären. :)
Och vill man vara riktigt "präktig" så kan man förfritera dem, precis som Findus å Felix å allt vad de heter gör. :D(Y)
12 juni 2008
Jag har inte provat själv, men min förra svärmor kokade färskpotatis (utan salt i vattnet), högst två, tre minuter. Kylde snabbt av dem i isvatten, la dem på frottéhandduk för att torka, frös in i påsar, gärna tillsammans med dill.
När man tar fram dem lägger man potatisarna i lite kokhett vatten,
lägg på locket tills potatisarna blivit varma.
Jättegott! Inte alls vattnig som "vanlig" potatis gärna blir!
ros12 juni 2008
Jag tror inte att det blir särskilt gott med nypotatis som har varit frusen. Fryser man ner potatisgratäng så blir det inte samman resultat efter att grädda den igen. Det blir "blaskit".
Har du förmycket nypotatis så kan du koka den och göra goda potatissallader. Just potatissallad på nypotatis smakar väldigt gott.
Här är ett av alla goda recept som finns här på matklubben. Vårlig potatissallad
Lycka till(Y)
12 juni 2008
Skrivet av Nemorosa den 12 jun 2008
Jag har inte provat själv, men min förra svärmor kokade färskpotatis (utan salt i vattnet), högst två, tre minuter. Kylde snabbt av dem i isvatten, la dem på frottéhandduk för att torka, frös in i påsar, gärna tillsammans med dill.
När man tar fram dem lägger man potatisarna i lite kokhett vatten,
lägg på locket tills potatisarna blivit varma.
Jättegott! Inte alls vattnig som "vanlig" potatis gärna blir!
Inte meningen att jag skulle upprepa tipset som redan kommit in...så går det när man skriver svaret, glömmer i ca 20 min att trycka på skicka-knappen... :'(
matnjutaren12 juni 2008
Skrivet av ros den 12 jun 2008
Jag tror inte att det blir särskilt gott med nypotatis som har varit frusen. Fryser man ner potatisgratäng så blir det inte samman resultat efter att grädda den igen. Det blir "blaskit".
Har du förmycket nypotatis så kan du koka den och göra goda potatissallader. Just potatissallad på nypotatis smakar väldigt gott.
Här är ett av alla goda recept som finns här på matklubben. Vårlig potatissallad
Lycka till(Y)
Jag kan intyga att det smakar precis som om du nyss varit och hämtat dem i trädgårdslandet! :D
Våga prova en gång.(L)(Y)
Mvh/Marita
ros12 juni 2008
Skrivet av matnjutaren den 12 jun 2008
Skrivet av ros den 12 jun 2008
Jag tror inte att det blir särskilt gott med nypotatis som har varit frusen. Fryser man ner potatisgratäng så blir det inte samman resultat efter att grädda den igen. Det blir "blaskit".
Har du förmycket nypotatis så kan du koka den och göra goda potatissallader. Just potatissallad på nypotatis smakar väldigt gott.
Här är ett av alla goda recept som finns här på matklubben. Vårlig potatissallad
Lycka till(Y)
Jag kan intyga att det smakar precis som om du nyss varit och hämtat dem i trädgårdslandet! :D
Våga prova en gång.(L)(Y)
Mvh/Marita
Tack för tipset. Det ska jag pröva när våra nypotatisar är färdiga för att plockas upp!(Y)
ros12 juni 2008
(Y)Att frysa in dill, persilja, gräslök, mangold mm och ha tillhands i frysen under hela säsongen är väldigt bra. (Y)
zonale12 juni 2008
Otroligt att det blir ett bra resultat , man lär så länge man lever.:) Är det speciellt just när det gäller färskpotatis?? Har aldrig hört någon som har fryst in potatis rå. Intressant.
majamia12 juni 2008
Tack snälla för alla tips! (Y)Jag hoppas så att någon skulle svara precis så som matnjutaren. Nu ska jag prova. Jag har köpt frusna nypotatis och dom är väldigt goda tycker vi.
Detta år ska jag ge det en chans :D
evaldo12 juni 2008
Vare sig det är färsk- eller gammal potatis så blir den inte alls god att frysa. Den får en sötaktig bismak som inte är god och vattnig. Jag rekomenderar att inte frysa överhuvudtaget.
matnjutaren12 juni 2008
Skrivet av evaldo den 12 jun 2008
Vare sig det är färsk- eller gammal potatis så blir den inte alls god att frysa. Den får en sötaktig bismak som inte är god och vattnig. Jag rekomenderar att inte frysa överhuvudtaget.
Beror nog på hur "petig" man är men jag tycker å mina gäster tycker att det smakar alldeles förträffligt. :)
Har gjort så i många år och än..hi hi har ingen dött av det. (L)
Men allt är ju som baken...delad...:p
matnjutaren12 juni 2008
Skrivet av Nemorosa den 12 jun 2008
Skrivet av Nemorosa den 12 jun 2008
Jag har inte provat själv, men min förra svärmor kokade färskpotatis (utan salt i vattnet), högst två, tre minuter. Kylde snabbt av dem i isvatten, la dem på frottéhandduk för att torka, frös in i påsar, gärna tillsammans med dill.
När man tar fram dem lägger man potatisarna i lite kokhett vatten,
lägg på locket tills potatisarna blivit varma.
Jättegott! Inte alls vattnig som "vanlig" potatis gärna blir!
Inte meningen att jag skulle upprepa tipset som redan kommit in...så går det när man skriver svaret, glömmer i ca 20 min att trycka på skicka-knappen... :'(
Spelar ju ingen roll kära du. (L)
Men vad trevligt att du också har smakat och som jag, tycker det är UNDERBART gott. :D(Y)
Kochang6 mars 2013
Redan som liten pojkspoling fick jag lära mig att potatis, det "går inte" att inte frysa ner. Från många olika håll hörde jag detta, även i hem"kunskapen" i skolan.
Döm om min förvåning när jag nyss fick se färskpotatis i frysdisken i butiken. Helt utan tillsatser. Jag köpte en påse och rusade hem, kokade upp vatten, och jajamen, vilken otrolig njutning. Jag äter nypotatis mer eller mindre varje dag till middag så länge det finns att köpa.
Idag googlade jag angående detta och hittade snabbt till denna tråden.
Jag har ju ett stort (extra) frysskåp inkopplat året om som mest brukar vara halvfullt. När årets färskpotatisar börjar ta slut till hösten ska jag fylla den frysen med gissa vad!!
Butiken säger sig ha haft fryst färskpotatis väldigt länge. Tänk att jag aldrig sett detta i en enda butik.
Jag läste igenom tråden här och undrar nu bara om nån kanske har nåt ytterligare tips på hur man får bra resultat. Förvälla/koka lite, torka, sen frysa ner. Nånting annat?
Någon som vet om man kan frysa in färskpotatis och om man då ska frysa in den rå eller förvälld eller kokt?? :o
Det går ju att köpa frusen i affären men jag är osäker på om den är behandlad på något vis innan?
:D
Det är väl med färskpotatis som gammal potatis att den gärna blir vattnig när man fryser in den - eller har jag fel?
Potatis är en av de få saker jag inte brukar frysa in.
Potatis är vad jag vet olämplig att frysa in och det måste i synnerhet gälla rå potatis. Har aldrig provat med rå men tycker inte heller att tillagade rätter med potatis blir goda efter att ha varit frysta.:)
Färskpotatis går alldeles utmärkt att frysa in. Du ska bara förvälla dem. Kyla av dem och låta dem torka innan du stoppar dem i en plastpåsar eller frysburk.
Jag brukar ta så sent jag kan av de sista nypotatisen och sen har jag det på nyårsafton. Du kan tro att det är uppskattat av mina gäster! :D(Y)
Visst blir de en liiiiten aning "vattniga" men smakar alldeles utmärkt, antingen som "nykokta" eller om man vill steka dem. (Y)
Lycka till! (L)
Färskpotatis går alldeles utmärkt att frysa in. Du ska bara förvälla dem. Kyla av dem och låta dem torka innan du stoppar dem i en plastpåsar eller frysburk.
Jag brukar ta så sent jag kan av de sista nypotatisen och sen har jag det på nyårsafton. Du kan tro att det är uppskattat av mina gäster! :D(Y)
Visst blir de en liiiiten aning "vattniga" men smakar alldeles utmärkt, antingen som "nykokta" eller om man vill steka dem. (Y)
Lycka till! (L)
(Ps. Glöm inte frysa in dill till. :) Ds.)
Vilkte roligt tips! Hade jag ingen aaaaning om ju! TÄnk att spara nypotatissmaken till i vinter. Måste testas!
Tack Matnjutaren!
Vilkte roligt tips! Hade jag ingen aaaaning om ju! TÄnk att spara nypotatissmaken till i vinter. Måste testas!
Tack Matnjutaren!
Så lite så..(L)
Men, egentligen om man tänker logiskt..hehe så finns det ju potatis av alla de former och sorter i våra frysdiskar i affären. :)
Och vill man vara riktigt "präktig" så kan man förfritera dem, precis som Findus å Felix å allt vad de heter gör. :D(Y)
Jag har inte provat själv, men min förra svärmor kokade färskpotatis (utan salt i vattnet), högst två, tre minuter. Kylde snabbt av dem i isvatten, la dem på frottéhandduk för att torka, frös in i påsar, gärna tillsammans med dill.
När man tar fram dem lägger man potatisarna i lite kokhett vatten,
lägg på locket tills potatisarna blivit varma.
Jättegott! Inte alls vattnig som "vanlig" potatis gärna blir!
Jag tror inte att det blir särskilt gott med nypotatis som har varit frusen. Fryser man ner potatisgratäng så blir det inte samman resultat efter att grädda den igen. Det blir "blaskit".
Har du förmycket nypotatis så kan du koka den och göra goda potatissallader. Just potatissallad på nypotatis smakar väldigt gott.
Här är ett av alla goda recept som finns här på matklubben.
Vårlig potatissallad
Lycka till(Y)
Jag har inte provat själv, men min förra svärmor kokade färskpotatis (utan salt i vattnet), högst två, tre minuter. Kylde snabbt av dem i isvatten, la dem på frottéhandduk för att torka, frös in i påsar, gärna tillsammans med dill.
När man tar fram dem lägger man potatisarna i lite kokhett vatten,
lägg på locket tills potatisarna blivit varma.
Jättegott! Inte alls vattnig som "vanlig" potatis gärna blir!
Inte meningen att jag skulle upprepa tipset som redan kommit in...så går det när man skriver svaret, glömmer i ca 20 min att trycka på skicka-knappen... :'(
Jag tror inte att det blir särskilt gott med nypotatis som har varit frusen. Fryser man ner potatisgratäng så blir det inte samman resultat efter att grädda den igen. Det blir "blaskit".
Har du förmycket nypotatis så kan du koka den och göra goda potatissallader. Just potatissallad på nypotatis smakar väldigt gott.
Här är ett av alla goda recept som finns här på matklubben.
Vårlig potatissallad
Lycka till(Y)
Jag kan intyga att det smakar precis som om du nyss varit och hämtat dem i trädgårdslandet! :D
Våga prova en gång.(L)(Y)
Mvh/Marita
Jag tror inte att det blir särskilt gott med nypotatis som har varit frusen. Fryser man ner potatisgratäng så blir det inte samman resultat efter att grädda den igen. Det blir "blaskit".
Har du förmycket nypotatis så kan du koka den och göra goda potatissallader. Just potatissallad på nypotatis smakar väldigt gott.
Här är ett av alla goda recept som finns här på matklubben.
Vårlig potatissallad
Lycka till(Y)
Jag kan intyga att det smakar precis som om du nyss varit och hämtat dem i trädgårdslandet! :D
Våga prova en gång.(L)(Y)
Mvh/Marita
Tack för tipset. Det ska jag pröva när våra nypotatisar är färdiga för att plockas upp!(Y)
(Y)Att frysa in dill, persilja, gräslök, mangold mm och ha tillhands i frysen under hela säsongen är väldigt bra. (Y)
Otroligt att det blir ett bra resultat , man lär så länge man lever.:) Är det speciellt just när det gäller färskpotatis?? Har aldrig hört någon som har fryst in potatis rå. Intressant.
Tack snälla för alla tips! (Y)Jag hoppas så att någon skulle svara precis så som matnjutaren. Nu ska jag prova. Jag har köpt frusna nypotatis och dom är väldigt goda tycker vi.
Detta år ska jag ge det en chans :D
Vare sig det är färsk- eller gammal potatis så blir den inte alls god att frysa. Den får en sötaktig bismak som inte är god och vattnig. Jag rekomenderar att inte frysa överhuvudtaget.
Vare sig det är färsk- eller gammal potatis så blir den inte alls god att frysa. Den får en sötaktig bismak som inte är god och vattnig. Jag rekomenderar att inte frysa överhuvudtaget.
Beror nog på hur "petig" man är men jag tycker å mina gäster tycker att det smakar alldeles förträffligt. :)
Har gjort så i många år och än..hi hi har ingen dött av det. (L)
Men allt är ju som baken...delad...:p
Jag har inte provat själv, men min förra svärmor kokade färskpotatis (utan salt i vattnet), högst två, tre minuter. Kylde snabbt av dem i isvatten, la dem på frottéhandduk för att torka, frös in i påsar, gärna tillsammans med dill.
När man tar fram dem lägger man potatisarna i lite kokhett vatten,
lägg på locket tills potatisarna blivit varma.
Jättegott! Inte alls vattnig som "vanlig" potatis gärna blir!
Inte meningen att jag skulle upprepa tipset som redan kommit in...så går det när man skriver svaret, glömmer i ca 20 min att trycka på skicka-knappen... :'(
Spelar ju ingen roll kära du. (L)
Men vad trevligt att du också har smakat och som jag, tycker det är UNDERBART gott. :D(Y)
Redan som liten pojkspoling fick jag lära mig att potatis, det "går inte" att inte frysa ner. Från många olika håll hörde jag detta, även i hem"kunskapen" i skolan.
Döm om min förvåning när jag nyss fick se färskpotatis i frysdisken i butiken. Helt utan tillsatser. Jag köpte en påse och rusade hem, kokade upp vatten, och jajamen, vilken otrolig njutning. Jag äter nypotatis mer eller mindre varje dag till middag så länge det finns att köpa.
Idag googlade jag angående detta och hittade snabbt till denna tråden.
Jag har ju ett stort (extra) frysskåp inkopplat året om som mest brukar vara halvfullt. När årets färskpotatisar börjar ta slut till hösten ska jag fylla den frysen med gissa vad!!
Butiken säger sig ha haft fryst färskpotatis väldigt länge. Tänk att jag aldrig sett detta i en enda butik.
Jag läste igenom tråden här och undrar nu bara om nån kanske har nåt ytterligare tips på hur man får bra resultat. Förvälla/koka lite, torka, sen frysa ner. Nånting annat?