Hej!
Är det någon som har erfarenhet av att djupfrysa hackad lök?
Jag tycker att det skulle vara praktiskt att ha lösfryst lökhack i en plastbytta och ta en grabbnäve när man behöver, istället för att ha halvvissna lökar i svalskåpet.
Sprider det lukt och smak till annat?
Blir kvalitén densamma?
Hälsningar
effuM
littlejohn2 februari 2012
Jag har aldrig fyst rå lök, men jag brukar koka den i ca 2 min och sedan frysa. --det blir bra.
Glitterfia2 februari 2012
Jag brukar frysa rå hackad lök i en fryspåse när det blir över efter en tacokväll exempelvis.. Fungerar ypperligt. Super att hitta igen när man ska steka ex pytt eller liknande. Häller den djupfryst i pannan. Har inte känt någon lukt.
Jag gör lika med purjolök. Strimlar färsk rakt ner i en fryspåse eller en sådan påse med "dragkedja".
Tufsigitofsen2 februari 2012
Det går ju att köpa hackad lök i affär så det går säkert bra. kanske lite "sladdrigare" i konsistensen bara. Men jag misstänker att smaken smittar som dill har en förmåga att göra. Dill förvarar jag i glasburkar i frysen för att minska "smittan"
boz19653 februari 2012
Om du bara förvarar löken i en lufttät burk så ska det inte vara några problem som jag ser det. Men använd inte din finaste Tupperware till det, utan istället en burk du inte bryr dig så mycket om, för lökdoften/-smaken går aldrig ur igen.
Vetebullen3 februari 2012
Har inte fryst rå lök, men stekt hackad lök har jag fryst in ett år då jag fick väldigt mycket gul lök men inte hade så bra förvaringsmöjligheter. Det gick alldeles utmärkt. Hade dubbla förpackningar för säkerhets skull. Praktiskt i portionsförpackningar, bara att ta fram så mycket du behöver för tillfället. (H)
zudette3 februari 2012
Fryser också överbliven lök från t ex tacokvällen. Jag brukar slå in den aluminiumfolie (pressa ihop så det blir minimalt med luft i paketet) så det håller tätt. Jag tycker det räcker gott att bara packa den så. Det blir en klump av lök att lägga i tex köttfärssåsen eller pytten. Ett bra sätt att ta tillvara rester.
boz19653 februari 2012
Ett annat tips som också funkar alldeles briljant är att steka en del av löken och frysa in i istärningstråg. När de är helt frysta så är det bara att lägga över dem i en fryspåse och frysa nästa omgång lök. Två "löktärningar" är precis lagom till exempelvis en portion pannbiff.
MosterNettan3 februari 2012
Skrivet av boz1965 den 3 feb 2012
Ett annat tips som också funkar alldeles briljant är att steka en del av löken och frysa in i istärningstråg. När de är helt frysta så är det bara att lägga över dem i en fryspåse och frysa nästa omgång lök. Två "löktärningar" är precis lagom till exempelvis en portion pannbiff.
Jag hade glömt bort det tipset, gjorde det ofta förut när jag var gift och sonen bodde hemma. Då var det ofta tacokvällar hemma hos mig
Istärningslådor är bra till mycket, bl a vinslattar!
MrsC3 februari 2012
Jag brukar frysa in purjolök skuren i "slantar". Det perfekt till soppor och grytor (Y) och sallader!!
daddyrox3 februari 2012
Skrivet av MosterNettan den 3 feb 2012
Skrivet av boz1965 den 3 feb 2012
Ett annat tips som också funkar alldeles briljant är att steka en del av löken och frysa in i istärningstråg. När de är helt frysta så är det bara att lägga över dem i en fryspåse och frysa nästa omgång lök. Två "löktärningar" är precis lagom till exempelvis en portion pannbiff.
Jag hade glömt bort det tipset, gjorde det ofta förut när jag var gift och sonen bodde hemma. Då var det ofta tacokvällar hemma hos mig
Istärningslådor är bra till mycket, bl a vinslattar!
Vinslattar?? Vad använder det till sedan??
MosterNettan3 februari 2012
Daddyrox.
Jag använder som smaksättare i såser och grytor. Ser alltid till att ha i frysen, fyller på alltefter. Har ju heller ingen betydelse vilken sort, bara det är rött. Vitt vin däremot har jag aldrig fryst in. ska testa det, kan vara bra i fiskrätter.
Hej!
Är det någon som har erfarenhet av att djupfrysa hackad lök?
Jag tycker att det skulle vara praktiskt att ha lösfryst lökhack i en plastbytta och ta en grabbnäve när man behöver, istället för att ha halvvissna lökar i svalskåpet.
Sprider det lukt och smak till annat?
Blir kvalitén densamma?
Hälsningar
effuM
Jag har aldrig fyst rå lök, men jag brukar koka den i ca 2 min och sedan frysa. --det blir bra.
Jag brukar frysa rå hackad lök i en fryspåse när det blir över efter en tacokväll exempelvis.. Fungerar ypperligt. Super att hitta igen när man ska steka ex pytt eller liknande. Häller den djupfryst i pannan. Har inte känt någon lukt.
Jag gör lika med purjolök. Strimlar färsk rakt ner i en fryspåse eller en sådan påse med "dragkedja".
Det går ju att köpa hackad lök i affär så det går säkert bra. kanske lite "sladdrigare" i konsistensen bara. Men jag misstänker att smaken smittar som dill har en förmåga att göra. Dill förvarar jag i glasburkar i frysen för att minska "smittan"
Om du bara förvarar löken i en lufttät burk så ska det inte vara några problem som jag ser det. Men använd inte din finaste Tupperware till det, utan istället en burk du inte bryr dig så mycket om, för lökdoften/-smaken går aldrig ur igen.
Har inte fryst rå lök, men stekt hackad lök har jag fryst in ett år då jag fick väldigt mycket gul lök men inte hade så bra förvaringsmöjligheter. Det gick alldeles utmärkt. Hade dubbla förpackningar för säkerhets skull. Praktiskt i portionsförpackningar, bara att ta fram så mycket du behöver för tillfället. (H)
Fryser också överbliven lök från t ex tacokvällen. Jag brukar slå in den aluminiumfolie (pressa ihop så det blir minimalt med luft i paketet) så det håller tätt. Jag tycker det räcker gott att bara packa den så. Det blir en klump av lök att lägga i tex köttfärssåsen eller pytten. Ett bra sätt att ta tillvara rester.
Ett annat tips som också funkar alldeles briljant är att steka en del av löken och frysa in i istärningstråg. När de är helt frysta så är det bara att lägga över dem i en fryspåse och frysa nästa omgång lök. Två "löktärningar" är precis lagom till exempelvis en portion pannbiff.
Ett annat tips som också funkar alldeles briljant är att steka en del av löken och frysa in i istärningstråg. När de är helt frysta så är det bara att lägga över dem i en fryspåse och frysa nästa omgång lök. Två "löktärningar" är precis lagom till exempelvis en portion pannbiff.
Jag hade glömt bort det tipset, gjorde det ofta förut när jag var gift och sonen bodde hemma. Då var det ofta tacokvällar hemma hos mig
Istärningslådor är bra till mycket, bl a vinslattar!
Jag brukar frysa in purjolök skuren i "slantar". Det perfekt till soppor och grytor (Y) och sallader!!
Ett annat tips som också funkar alldeles briljant är att steka en del av löken och frysa in i istärningstråg. När de är helt frysta så är det bara att lägga över dem i en fryspåse och frysa nästa omgång lök. Två "löktärningar" är precis lagom till exempelvis en portion pannbiff.
Jag hade glömt bort det tipset, gjorde det ofta förut när jag var gift och sonen bodde hemma. Då var det ofta tacokvällar hemma hos mig
Istärningslådor är bra till mycket, bl a vinslattar!
Vinslattar?? Vad använder det till sedan??
Daddyrox.
Jag använder som smaksättare i såser och grytor. Ser alltid till att ha i frysen, fyller på alltefter. Har ju heller ingen betydelse vilken sort, bara det är rött. Vitt vin däremot har jag aldrig fryst in. ska testa det, kan vara bra i fiskrätter.