Någon som har nåt tips på hur man får till en riktigt fyllig ostsås? Jag upplever att min ostsås saknar något och jag kan inte sätta fingret på vad. (Jag har mellanlagrad präst och parmesan i min sås.) Sältan är bra och smaken god, men nåt fattas. Nån sötma inbillar jag mig. Tips? Jag gillar inte ädelost!
irrevirre2 augusti 2014
Kanske lite syra, creme fraische tycker jag är gott i {eat}
Någon som har nåt tips på hur man får till en riktigt fyllig ostsås? Jag upplever att min ostsås saknar något och jag kan inte sätta fingret på vad. (Jag har mellanlagrad präst och parmesan i min sås.) Sältan är bra och smaken god, men nåt fattas. Nån sötma inbillar jag mig. Tips? Jag gillar inte ädelost!
Kanske lite syra, creme fraische tycker jag är gott i {eat}
Kar du kanske glömt buljongen? Bästa "fyllot"
Byt prästen mot västerbottensost, mitt tips!
Testat muskotnöt?
Prova att tillsätta lite chili.
Grädde och en klick mjukost :)
Vitlök! och eventuellt pyttelite brännvin.
Du saknar förmodligen Umami.