Kan man koka gele på frysta röda vinbär? Skulle det fungera med gelesocket? Min gele har tagit slut alldeles för tidigt
stepanova17 maj 2015
satt just och funderade på samma sak, fick en ide igår om att vist kan man ju safta tex dom frysta vinbären och sedan från saften göra gele med hjälp av gelatinblad.
jag har gjort sån gele med saft som jag köpt från butiken, och den blev helt bra. lite väl modern metod, men den funkar (Y)
knyppeltanten18 maj 2015
Det ska jag prova med, tänkte aldrig på att det finns färdig saft. När jag letade i frysen nu hittade jag bara svarta vinbär!
stepanova18 maj 2015
svartvinbärs gele är juh det bästa som finns! passar så bra i alla köttsåser.
Receptglad18 maj 2015
På syltsockerpåsen tror jag det står att man inte bör använda det till gele. Är inte säker men titta på påsen.
mep19 maj 2015
Gelé av frysta vinbär går bra att göra. Koka bären utan vatten.
Har ett bra recept på att värma strösockret i ugnen 110-120 gr i en långpanna och sen hälla det ner i den varma sura saften under omrörning. Mängd: 1 kg socker till varje liter sur saft. Se bara till att sockret är genomvarmt och saften har kokats upp. Värm upp saften igen o se efter att sockret har smält. Skynda på att få över det på glasburkar . Det stelnar fort.
Har gjort gelé efter detta recept i 40 år och aldrig misslyckats.
Kan man koka gele på frysta röda vinbär? Skulle det fungera med gelesocket? Min gele har tagit slut alldeles för tidigt
satt just och funderade på samma sak, fick en ide igår om att vist kan man ju safta tex dom frysta vinbären och sedan från saften göra gele med hjälp av gelatinblad.
jag har gjort sån gele med saft som jag köpt från butiken, och den blev helt bra. lite väl modern metod, men den funkar (Y)
Det ska jag prova med, tänkte aldrig på att det finns färdig saft. När jag letade i frysen nu hittade jag bara svarta vinbär!
svartvinbärs gele är juh det bästa som finns! passar så bra i alla köttsåser.
På syltsockerpåsen tror jag det står att man inte bör använda det till gele. Är inte säker men titta på påsen.
Gelé av frysta vinbär går bra att göra. Koka bären utan vatten.
Har ett bra recept på att värma strösockret i ugnen 110-120 gr i en långpanna och sen hälla det ner i den varma sura saften under omrörning. Mängd: 1 kg socker till varje liter sur saft. Se bara till att sockret är genomvarmt och saften har kokats upp. Värm upp saften igen o se efter att sockret har smält. Skynda på att få över det på glasburkar . Det stelnar fort.
Har gjort gelé efter detta recept i 40 år och aldrig misslyckats.