Vi har en råsaftcentrifug, som sällan används, men nu har vi provat att använda den till våra äpplen. Juicen blir jättegod, men alldeles grumlig och det ser lite oaptitligt ut.Har någon något tips på hur man får en klar dricka? Jag har provat att sila genom kaffefilter med ringa resultat...
The_mama97mia14 september 2011
Jag kör också äpplen till must i råsaftscentrifug, låter stå i kylen, skummar bort det översta tjocka lagret, sedan häller jag försiktigt över i nytt kärl, och slutligen kan man filtrerar i kaffefilter.
tombe69122 oktober 2011
Jag har samma problem, mina erfarenheter tyder dock på att kaffefiltret kanske är för fint? Efter jag har skummat av häller jag juicen genom en tratt som jag satt ett kaffefilter i men det kommer bara droppvis och tar många timmar om allt ska gå igenom. Resultatet blir dock kristallklart. Jag skrapar bort det första skummet med sked, silar sedan genom tesil och sitter sedan med en grumlig vätska. Har jag tålamodet funkar kaffefiltret men flera timmar för en liter känns inte hållbart, någon som testat med en duk av något slag?
The_mama97mia22 oktober 2011
vanlig silduk torde gå bra
boz196522 oktober 2011
Varför är det oaptitligt om det är grumligt? Det är ju bara fruktkött som har kommit med - inget som är mer oaptitligt än att äta äpplet rakt av. Vad som snarare är oaptitligt är paketjuice-tillverkarnas alla tillsatser i juicen för att den ska bli klar och genomskinlig.
tombe69122 oktober 2011
Personligen har jag inget emot grumlighet men mina barn som tyvärr är uppväxta med fabriksproducerad juice från koncentrat, sylt utan så mycket bär, kräm utan frukt, saft fylld med koncerveringsmedel och sötningsmedel mm, vägrar dricka den när den ser ut som den gör. Antar att jag borde börjat tidigare men nu när skadan redan är skedd får man göra det bästa.
Vi har en råsaftcentrifug, som sällan används, men nu har vi provat att använda den till våra äpplen. Juicen blir jättegod, men alldeles grumlig och det ser lite oaptitligt ut.Har någon något tips på hur man får en klar dricka? Jag har provat att sila genom kaffefilter med ringa resultat...
Jag kör också äpplen till must i råsaftscentrifug, låter stå i kylen, skummar bort det översta tjocka lagret, sedan häller jag försiktigt över i nytt kärl, och slutligen kan man filtrerar i kaffefilter.
Jag har samma problem, mina erfarenheter tyder dock på att kaffefiltret kanske är för fint? Efter jag har skummat av häller jag juicen genom en tratt som jag satt ett kaffefilter i men det kommer bara droppvis och tar många timmar om allt ska gå igenom. Resultatet blir dock kristallklart. Jag skrapar bort det första skummet med sked, silar sedan genom tesil och sitter sedan med en grumlig vätska. Har jag tålamodet funkar kaffefiltret men flera timmar för en liter känns inte hållbart, någon som testat med en duk av något slag?
vanlig silduk torde gå bra
Varför är det oaptitligt om det är grumligt? Det är ju bara fruktkött som har kommit med - inget som är mer oaptitligt än att äta äpplet rakt av. Vad som snarare är oaptitligt är paketjuice-tillverkarnas alla tillsatser i juicen för att den ska bli klar och genomskinlig.
Personligen har jag inget emot grumlighet men mina barn som tyvärr är uppväxta med fabriksproducerad juice från koncentrat, sylt utan så mycket bär, kräm utan frukt, saft fylld med koncerveringsmedel och sötningsmedel mm, vägrar dricka den när den ser ut som den gör. Antar att jag borde börjat tidigare men nu när skadan redan är skedd får man göra det bästa.