Den heter hackekorv och skall stekas i skivor och serveras med rödbetor och potatis med en brunsås till. Tyvärr så finns den endast i värmland men den sälj på östermalmshallen i Stockholm med .
bakakaka17 mars 2008
Säljs även i Blekinge till jul. Köper alltid tii julbordet.
Tillberga17 mars 2008
vist kan man hitta hack-korv även i övriga landet
har då sett den i västerås
evaldo17 mars 2008
Inte direkt hackkorv men pölsa tycker jag om särskilt Norrlandspölsan, den gillar jag. Men det var länge sedan jag åt den för resten i familjen giller inte pölsa. Synd.
jas6517 mars 2008
Hacke korv är inte pölsa men den liknar pölsa.
Lotten_J18 mars 2008
Skrivet av imse den 17 mar 2008
Är det några här på Matklubben som äter Hackkorv? Har någon ett recept att dela med sig av?
Den är inte syrad som isterbandet. Väldigt lik pölsan kanske någon finare i sin textur.
klockargarden20 mars 2008
Hackkorv är godast knaperstekt i skivor. Till detta ska det serveras nykokt skalpotatis, stekt lök och inlagda rödbetor. Det är gott det!
Det går inte att jämföra den skånska hackekorven med den värmändska. Min sambo kommer från Skåneland så jag har jämfört dessa charkuterier.
För alla hackkorvsälskare har nyligen bildats Sällskapet Hackkorvens Vänner, där jag överväger bli medlem.
Det finns även en receptbok med bara hackkorvsrecept. Den är skriven av Bo Göran "Bola" Sjögren.
Länge leve den värmlänska hackkorven, det är gudarnas spis det!
elin8021 mars 2008
Själv brukar jag inte ha tålamod till att steka korven i skivor utan det blir "hackkorvs-mos" som serveras med potatis och stekt ägg med rinnande gula. Men självklart skall det till mer färg så även inlagda rödbetor får plats.
MatAnders21 mars 2008
Skiljer det sig mycket från stångkorv som jag tycker e jäkligt gott med lite ättiksvatten droppat över och stekt ägg med rödbetor.
celice21 mars 2008
(L) Hackkorv finns även i Dalsland, den är jättegod att att blanda i när du gör pyttipanna. Så länge jag kommer ihåg har jag ätit hackkorv.(Y)
farmoringer22 mars 2008
Jag har inte smakat någon hackkorv, vad jag kan minnas...Men låter intressant för jag tycker om korv...:)
Är det några här på Matklubben som äter Hackkorv? Har någon ett recept att dela med sig av?
Det gör jag med god aptit, har skrivit mer på;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/17/hackkorv-varmlandsk-specialitet/
Den heter hackekorv och skall stekas i skivor och serveras med rödbetor och potatis med en brunsås till. Tyvärr så finns den endast i värmland men den sälj på östermalmshallen i Stockholm med .
Säljs även i Blekinge till jul. Köper alltid tii julbordet.
vist kan man hitta hack-korv även i övriga landet
har då sett den i västerås
Inte direkt hackkorv men pölsa tycker jag om särskilt Norrlandspölsan, den gillar jag. Men det var länge sedan jag åt den för resten i familjen giller inte pölsa. Synd.
Hacke korv är inte pölsa men den liknar pölsa.
Är det några här på Matklubben som äter Hackkorv? Har någon ett recept att dela med sig av?
Det gör jag med god aptit, har skrivit mer på;
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/17/hackkorv-varmlan
dsk-specialitet/
Hej!
Jag blev nyfiken på vad denna hack-korv är för ngt. Kan du beskriva den lite mer? Är den som typ isterband el nåt?
goglade på hack korv över 800 träff
http://www.hackkorv.se/
Hackkorv från Konsum Värmland innehåller: Griskött, nöthjärta, grishjärta, svål, grislever, korngryn, fläsk, potatismjöl, kryddor, koksalt,
Den är inte syrad som isterbandet. Väldigt lik pölsan kanske någon finare i sin textur.
Hackkorv är godast knaperstekt i skivor. Till detta ska det serveras nykokt skalpotatis, stekt lök och inlagda rödbetor. Det är gott det!
Det går inte att jämföra den skånska hackekorven med den värmändska. Min sambo kommer från Skåneland så jag har jämfört dessa charkuterier.
För alla hackkorvsälskare har nyligen bildats Sällskapet Hackkorvens Vänner, där jag överväger bli medlem.
Det finns även en receptbok med bara hackkorvsrecept. Den är skriven av Bo Göran "Bola" Sjögren.
Länge leve den värmlänska hackkorven, det är gudarnas spis det!
Själv brukar jag inte ha tålamod till att steka korven i skivor utan det blir "hackkorvs-mos" som serveras med potatis och stekt ägg med rinnande gula. Men självklart skall det till mer färg så även inlagda rödbetor får plats.
Skiljer det sig mycket från stångkorv som jag tycker e jäkligt gott med lite ättiksvatten droppat över och stekt ägg med rödbetor.
(L) Hackkorv finns även i Dalsland, den är jättegod att att blanda i när du gör pyttipanna. Så länge jag kommer ihåg har jag ätit hackkorv.(Y)
Jag har inte smakat någon hackkorv, vad jag kan minnas...Men låter intressant för jag tycker om korv...:)