Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

hjälp magkatar

  • susanne7206261 20 mars 2011

    Har fått mag katar och behöver hjälp med recept på skonsam kost, har i dag tänkt att göra kokt kycklingfile och ris eller potatismos hur tillagar ni koktkycklingfile? alla tips motages med tacksamhet.<3{doctor}

  • MatAnders 20 mars 2011

    Hej

    Trist att höra. Du skulle kunna göra denna matiga och goda soppa och utesluta en del kryddor.
    http://www.matklubben.se/recept/thailaensk_kycklingsoppa_15829.html

    Krya på dig.

  • Ravnborg 20 mars 2011

    Rör ut 2 tsk potatismjöl i ½-1 glas iskallt vatten och drick (minst 3 ggr/dag) - äckligt men effektivt - snart kan du äta vad du vill om du är försiktig med starka kryddor och alkohol.

  • anluk 20 mars 2011

    Ät sötmandel, kanon mot magkatarr. sedan är det ju kokt och skonsam mat som gäller. Inte för mycket kryddor och inte stekt eller grillad mat som gäller.

  • Amika 20 mars 2011

    Och mitt råd är att äta små portioner men ofta.
    Sen att utesluta syrad mat också, så som yoghurt och fil m.m. Det fungerar jättebra om man har vanliga magproblem, men man ska vara försiktig med det när man har magkatarr.
    Jag brukar äta vanlig mat men äter ofta så att magen inte står helt tom.

  • Erajscha 20 mars 2011

    Jag brukar inte fixa potatismos när magen är sur. Det är som att för mycket snabb stärkelse gör det värre...

  • susanne7206261 20 mars 2011

    Tack för era tips. Får bli kycklingsoppa och koktkycklind med potatis

  • MiaLarsson1 20 mars 2011

    Skrivet av Amika den 20 mar 2011

    Och mitt råd är att äta små portioner men ofta.
    Sen att utesluta syrad mat också, så som yoghurt och fil m.m. Det fungerar jättebra om man har vanliga magproblem, men man ska vara försiktig med det när man har magkatarr.
    Jag brukar äta vanlig mat men äter ofta så att magen inte står helt tom.

  • martina63 21 mars 2011

    lågg 1 tsk helt linför i ett halvt glas vatten, låt stå 10min. Drick. Efter 2 dagar försvinner katarren, funkar klockrent. Nyttigt för tarmarna också!

  • The_mama97mia 21 mars 2011

    Kycklingsoppa, Chicken soup, måste ju vara världens mest beprövade universalmedel - mot alla sjukdomar och allt illabefinnande....

  • ylvaLin 21 mars 2011

    jag har haft mycket problem med halsbränna, magkatarr osv. Vad jag märkt är att det blir bättre med laktosfria produkter, men att vissa ostar går bra. Hembakat, mjukt, bröd är inte bra, mycket tråkigt (!), förvärrar. Om du har tillgång till aloe vera juice, så prova lite, det har hjälpt mig även när det känns som värst, lindrar omedelbart och på sikt. Svart te är för starkt, men grönt te och ört-te går bra. Undviker själv kolsyrade drycker som jag upplever förvärrar. Kokta grönsaker går bra. Ät små portioner.

  • Breasola 21 mars 2011

    Jag har magkatarr till o från lite då o då. Ibland blir det värre o jag kan knapp inte äta alls. Men något som jag märkt gör det lite mer lindrigt och håller det i schakt är att dricka proviva. Inte bara när jag har ont utan ett glas om dagen ungefär. Sen undviker jag rödvin också, det är mkt värre än vitt vin iaf för mig.

  • Annie28 21 mars 2011

    Jag har ofta magkatarr och då brukar jag äta detta bland annat...
    Kokt kyckling med ris och mild currysås.
    1 kg kycklingfilé
    2 tsk salt per liter vatten
    1 stor gul lök
    1 purjolök
    8 vitpepparkorn
    2 kryddnejlikor
    1 lagerblad
    1 hönsbuljongtärning

    koka vatten och grönsaker/kryddor i minst 10 min. innan du lägger i kycklingen.
    Koktiden brukar vara ca. 30-40 min beroende på om kycklingen är helt tinad eller ej och hur stora bitarna är.

    sås:
    smör/ margarin i botten på en stor gryta. Häll på lite currykrydda och fräs, ha i mjöl och häll på lite mjölk. Sen silar du vätskan som kycklingen kokat i och häller i det i såsen till lagom mängd. Låt koka ihop sig i ca. 5 min och smaka av! koka bara vanligt ris till...
    Detta brukar min mage må bra av. Även fiskbullar å kokt potatis funkar för mig.

  • miramamman 21 mars 2011

    Jag började äta LCHF och blev kanonbra i magen. Vi gick från att vara storförbrukare av novalucid och losec kopior till kanonmage på några dagar.

    så prova nån vecka att äta mera fett och ta bort bröd, potatis, pasta och mjölmat och se om det hjälper.

  • Annis-sigge 22 mars 2011

    2 tsk hela linfrön i ett 3/4 glas vatten, låt stå över natten och sila på morgonen. Drick innan frukost i några dagar så ska du se att magen mår bättre. Jag hade ofta magkatarr när jag var i tonåren och drack denna blandning....inte gott, men det hjälper :)
    Krya på dig !!

  • Shoutoutloud 22 mars 2011

    Skrivet av miramamman den 21 mar 2011

    Jag började äta LCHF och blev kanonbra i magen. Vi gick från att vara storförbrukare av novalucid och losec kopior till kanonmage på några dagar.

    så prova nån vecka att äta mera fett och ta bort bröd, potatis, pasta och mjölmat och se om det hjälper.


    jag ska inte säga att det hjälper mot magkatarr men jag har haft problem med magen sedan jag var 12-13år.fick först diagnosen magkatarr och tabletter utskrivna men senare fick jag diagnosen laktosintolerant. efter att ha ätit laktosfri kost hur länge som helst och magproblemen bara fortsatte fick jag i 18års ålder rätt diagnos.Överkänslig mot vete och ägg. Problemen blev bättre men jag har ändå haft bekymmer med magen. men sen jag började med Lchf för 2 månader sedan har jag bara haft ont i magen 2 ggr! och ena gången var magsjuka,andra gången hade jag ätit nåt jag inte borde. lchf har hjälpt mig som haft problem med magen i åratal.och nu kan jag äta ägg igen!utan att få ont i magen alls!tidigare fick jag ont minuter efter att jag fått i mig något med ägg.magen pajade totalt.men nu funkar det jättebra!

    obs ang magproblem-proviva brukar hjälpa men helst den med blåbär.

  • Pannband1 22 mars 2011

    Hej, jag lider av desamma. Har du fått medecin mot de? Finns medeciner som hjälper magen. Mvh Alle

  • susanne7206261 22 mars 2011

    Tack för tipsen ska prova med Lhcf och se om det blir bättre .Ska nu åka på semester till grancanaria och på allinklusive hotel så jag kan väll välja vad jag kan äta och när . En fråga bara jag trodde att fet mat gjorde att man fick mer ont i magen men har ev fel då Lhcf är väll rätt så fet mat eller? ska kolla lite nogrant vad det inerbär med Lhcf vet att man ska undvika bröd, ris.potatis,pasta socker mm. Har bara köppt tabletter på apoteket som värkar göra lite nytta.

  • Shoutoutloud 22 mars 2011

    ett tips.-vänta till lchf efter semestern, läs på ordentligt på nätet tex eller låna en bok på biblioteket om vad det innebär med lchf om du har tänkt att prova det seriöst.ha en underbar resa och hoppas du slipper ha problem med magen!{dance}

  • KimOfDrac 22 mars 2011

    Jag kokar i stekpannan och vänder på filéerna. Har i vatten bara såpass att det inte bränner och buljong. Gör man skåror i kycklingen med kryddor (typ torkade örter - inget salt) så suger det åt sig smak :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.