Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hollänska pannkakor

  • Marksten 21 mars 2010

    Har tappat bort mitt recept på hollänska pannkakor.

    Jag vet att det 6 dl mjöl och 50 gr jäst men restan är borta.
    Dom skulle också jäsa i 45 minuter.

    Det var några år sedan jag gjorde dom men de var riktigt goda.

    De blir lite tjockare och man får ha lite lägre värme när man steker dom. Jag vet jag la i skivade äpplen med kanel och socker. Mums. Jag tror receptet var från någon tidning.

    Någon som har det kvar?

  • Marksten 21 mars 2010

    Puff

  • familjenlundin 21 mars 2010

    Efter mycket letande så hittade jag det holländska namnet på dessa pannkakor jag tror att du söker: Poffertjes

    Det finns ett recept här på MK, sök bara på Poffertjes så får du upp det :D

    Marina

  • Marksten 21 mars 2010

    holländska pannekoeken är det rätta namnet på dom. Inte rätt recept

  • jimboz 21 mars 2010

    Jag hittade ett recept som kan vara något från en annan sida


    Holländska pannekoeken
    Tillagning
    Basrecept.
    Ingredienser:
    3 st ägg,
    200 g vetemjöl,
    2,5 dl mjölk, drygt,
    0,5 tsk salt,
    margarin el. smör till stekning.

    Blanda allt och vispa eller mixa smeten slät. Grädda tunna pannkakor.

  • MammaModesty 22 mars 2010

    hej.. kan det vara något av dessa du menar???
    vad roligt det var att leta efter receptet.. har aldrig hört om pannkakor med jäst i.. får nog testa det någon gång...

    http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?RecipeId=7598

    http://www.pannkakor.se/danska-appelskivor-med-jast

    http://sv.wikibooks.org/wiki/Kokboken/Recept/J%C3%A4sta_pannkakor

  • Marksten 22 mars 2010

    http://sv.wikibooks.org/wiki/Kokboken/Recept/J%C3%A4sta_pannkakor

    Där har vi nog det som är närmast. Funkar nog med det danska också fast man behöver nog inte vispad äggvita.

    De här pannkakorna får man steka lite längre eftersom de är ganska tjocka.
    Jag vet att jag skivade äpplen doppade i socker och kanel och tryckte ner i smeten på pannan.
    Serverade med lönnsirap.
    Det är som det är med pizza ungefär. Man lägger på vad man tycker.

    Det var säkert 10 år sedan jag gjorde dom.

    Tack för tipset!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.