Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur gör du?

  • safir74 1 februari 2012

    Såg att avsnitt av Halvåtta härom veckan då en tjej bjöd på Flygande Jacob. Blev förvånad över att hon hade currry i sin.{shock}. Det har jag inte i min nämligen och kan ej heller tänka mig att ha i det heller. Tror nog säkert att det är gott men curry i flygande Jacob? Nä det går bara inte (H)
    Enligt wikipedia så har man Italiensk salladskrydda i enligt "orginalreceptet".
    Så hur gör du din Flygande Jacob? Med curry eller utan? Eller finns det någon annan "klassisk" maträtt där du har varit med om att folk använt någon ingrediens som fått dig att bli förvånad över? Eller använder du själv något som får andra att lyfta på ögonbrynen? :D

    Anledningen till att jag kom att tänka på detta är att jag nämligen ska göra Flygande Jacob i morgon till middag. Ingen curry i min och istället för jordnötter tänker jag använda cashewnötter :)

  • The_mama97mia 1 februari 2012

    Kul fråga. Jag kan inget om flygande Jacob, och har tänkt på andra exempel.
    Det enda jag kommer på nu är att ibland tycker jag det är svårt att byta ut vitpeppar mot svartpeppar (och vice versa då), då jag tycker att det är två väldigt olika smaker. Det kan man se i många olika rätter.
    Ska fundera vidare!

  • Inger45 1 februari 2012

    Tycker inte att det passar med curry i flygande Jacob.

  • elleave 1 februari 2012

    Självklart ska det vara curry i!

  • irrevirre 1 februari 2012

    Jag har aldrig lagat det själv men har blivit bjuden på det. Det har alltid innehållt curry..

  • MosterNettan 1 februari 2012

    Jag har aldrig gjort Flygande Jacob själv, men ätit det flera gånger, både ute på lunchrestaurang och hos goda vänner. Ibland har det varit curry i ibland inte. Måste säga att jag gillar den med curry bäst, passar bra till bananer och nötter

    Cashewnötter har jag nästan alltid istället för jordnötter. Plockar ihop en stor påse, eftersom det inte går åt så mycket så har jag alltid hemma.

    Personligen känner jag mig väldigt fri att modifiera recept. Det kanhända att det är någon ingrediens som jag inte gillar eller det helt enkelt fattas nåt i skafferiet. Då kan jag byta ut till liknande eller helt enkelt utesluta.

    Ibland utgår jag från ett ursprungsrecept och provar mig fram till nåt nytt. Tyvärr noterar jag inte alltid hur jag gör.

    Jag kanske inte kan kalla rätten dess ursprungliga namn, men jag ska inte prata med den... Det får väl heta Nettans hitte-på!

    Våga prova...!

  • safir74 1 februari 2012

    Kul att ni svarade :)

    @ mama97mia: Hm själv tycker jag att vit- och svartpepparn smakar likadant. Kan ju iofs bero på att jag använder mig utav den finmalda varianten när det gäller vitpepparn medans svartpepparn har jag i pepparkvarnen.

    @ MosterNettan: Självklart ska man modifiera recepten, det tycker även jag. Sen jag blev medlem här har jag mer och mer vågat prova olika ingredienser och smaker i min matlagning. Något som jag inte vågade riktigt förut.

  • MosterNettan 1 februari 2012

    Skrivet av safir74 den 1 feb 2012

    Kul att ni svarade :)

    @ mama97mia: Hm själv tycker jag att vit- och svartpepparn smakar likadant. Kan ju iofs bero på att jag använder mig utav den finmalda varianten när det gäller vitpepparn medans svartpepparn har jag i pepparkvarnen.

    @ MosterNettan: Självklart ska man modifiera recepten, det tycker även jag. Sen jag blev medlem här har jag mer och mer vågat prova olika ingredienser och smaker i min matlagning. Något som jag inte vågade riktigt förut.


    Jag tycker det är stor skillnad på vit- och svartpeppar. Använder mest vitpeppar.
    Ju mer man testar desto säkrare blir man tycker jag.

  • LillaJa 1 februari 2012

    Jag har börjat använda rosé peppar, svartpeppar & vitpeppar i en kvarn.
    Helt perfekt till fläsk kött & vita fiskar.
    Bara Rosé peppar kan man ju använda till väldigt mycke.
    Våga testa

  • Cassiopeya 1 februari 2012

    Oj vilken svår fråga, har gjort Flygande Jacob en gång för typ 10 år sen. Då hade vi inte curry i vad jag kan minnas. Flygande Jacob är speciellt tycker jag, det är något med såsen, och sen gillar jag inte nötter och banan i maten, så det är liksom inte många rätt på denna rätt egentligen. Men rätt som det är blir jag väl sugen, och vips så står en karott i ugnen ;)

  • LitenRos 1 februari 2012

    Tack för tipset jag ska prova curry nästa gång.(Y)

  • sweetlover 2 februari 2012

    Tycker den rätten får sin helhet med en lätt currysmak :)

  • Vetebullen 2 februari 2012

    Mycket bra ide´att byta ut till Italiensk salladskrydda om du inte gillar curry.
    Samma med nötterna, Jag tycker att jordnötterna är lite beska, Lycka till
    Det blir säkert lyckat (Y)(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.