Då är man ute på landsstället och hänvisad till en gasolugn och spis. Ikväll tänkte jag göra stek (fransyska) men vet inte hur jag ska få till den i ugnen som visst bara värmer underifrån. Jag har inte lagat nåt i den ännu eftersom den är ny.
Nån som har koll på om jag kan göra stek i den eller om det finns något annat sätt jag kan göra på? Stekgryta, grill eller nåt annat (vill helsteka den)
Jättetacksam för snabba tips!
Erajscha10 juli 2012
I stekgryta blir oerhört mört och gott.. bryn steken runt om, krydda med salt och grovmalen svartpeppar och t.ex. paprikapulver eller örtkryddor. Bryn med ett par halverade lökar, ett par morötter i8 stora bitar och nån klyfta vitlök. Ös med lite buljong/vatten (eller rött vin för den delen) och låt brässera under lock i en dryg timme (titta till och ös steken emellanåt). Sen kan du sila av skyn och göra god sås på.
asamariah10 juli 2012
Skrivet av Erajscha den 10 jul 2012
I stekgryta blir oerhört mört och gott.. bryn steken runt om, krydda med salt och grovmalen svartpeppar och t.ex. paprikapulver eller örtkryddor. Bryn med ett par halverade lökar, ett par morötter i8 stora bitar och nån klyfta vitlök. Ös med lite buljong/vatten (eller rött vin för den delen) och låt brässera under lock i en dryg timme (titta till och ös steken emellanåt). Sen kan du sila av skyn och göra god sås på.
TACK, det låter ju jättebra! Kan jag steka med nätet kvar på? Hur mycket vätska ska jag tillsätta?
Glitterfia10 juli 2012
Nätet måste du ta bort......... Annars får du plocka småbitar.....
Stintan2 augusti 2012
Nätet tar man bort efter tillagningen och när steken svalnat något. då är det bara att klippa upp det på längden och dra av det försiktigt. Nätet är till för att köttet ska behålla formen.
TTJ3 augusti 2012
En stek är jättegod att tillaga hel på grillen. Förutsättningen är man har en klotgrill. Låt steken marinera i en god marinad eller gnid in den med rub just innan. Fyll halva grillen med briketter, som brinner längre, och låt de brinna till fin grillglöd. Grilla köttet så det får fin färg runtom och flytta sedan över det till ytan som inte har glöd. Stick in en termometer och lägg på locket. Låt det ligga tills det fått rätt innertemperatur beroende på vilket kött men har. Ta av det och vira in i folie och låt det vila några min innan det skärs upp. {eat}
Köttet blir supergott och väldigt mört och fint. Vi grillar nästan alltid på detta vis med grymt resultat. Rekommenderar verkligen det! (Y)
Hej hej,
Då är man ute på landsstället och hänvisad till en gasolugn och spis. Ikväll tänkte jag göra stek (fransyska) men vet inte hur jag ska få till den i ugnen som visst bara värmer underifrån. Jag har inte lagat nåt i den ännu eftersom den är ny.
Nån som har koll på om jag kan göra stek i den eller om det finns något annat sätt jag kan göra på? Stekgryta, grill eller nåt annat (vill helsteka den)
Jättetacksam för snabba tips!
I stekgryta blir oerhört mört och gott.. bryn steken runt om, krydda med salt och grovmalen svartpeppar och t.ex. paprikapulver eller örtkryddor. Bryn med ett par halverade lökar, ett par morötter i8 stora bitar och nån klyfta vitlök. Ös med lite buljong/vatten (eller rött vin för den delen) och låt brässera under lock i en dryg timme (titta till och ös steken emellanåt). Sen kan du sila av skyn och göra god sås på.
I stekgryta blir oerhört mört och gott.. bryn steken runt om, krydda med salt och grovmalen svartpeppar och t.ex. paprikapulver eller örtkryddor. Bryn med ett par halverade lökar, ett par morötter i8 stora bitar och nån klyfta vitlök. Ös med lite buljong/vatten (eller rött vin för den delen) och låt brässera under lock i en dryg timme (titta till och ös steken emellanåt). Sen kan du sila av skyn och göra god sås på.
TACK, det låter ju jättebra! Kan jag steka med nätet kvar på? Hur mycket vätska ska jag tillsätta?
Nätet måste du ta bort......... Annars får du plocka småbitar.....
Nätet tar man bort efter tillagningen och när steken svalnat något. då är det bara att klippa upp det på längden och dra av det försiktigt. Nätet är till för att köttet ska behålla formen.
En stek är jättegod att tillaga hel på grillen. Förutsättningen är man har en klotgrill. Låt steken marinera i en god marinad eller gnid in den med rub just innan. Fyll halva grillen med briketter, som brinner längre, och låt de brinna till fin grillglöd. Grilla köttet så det får fin färg runtom och flytta sedan över det till ytan som inte har glöd. Stick in en termometer och lägg på locket. Låt det ligga tills det fått rätt innertemperatur beroende på vilket kött men har. Ta av det och vira in i folie och låt det vila några min innan det skärs upp. {eat}
Köttet blir supergott och väldigt mört och fint. Vi grillar nästan alltid på detta vis med grymt resultat. Rekommenderar verkligen det! (Y)