Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur lagar ni eran lax i ugnen?

  • lliilllina 5 november 2012

    Ikväll tänkte vi ha lax i ugnen till kvällsmat, men vi vet inte riktigt hur vi ska tillaga den. Hur brukar ni göra? Vad använder ni för kryddor för att det ska bli så gott som möjligt?

  • puhbjornen 5 november 2012

    Nu på sista tiden har jag använt philadelphiaostar med olika smaker som man lägger på laxen, det blir super gott.

    Annars kan man ju använda diverse olika saker ex pesto, bara vitpeppar och flingsalt med citronsmak. Citronpeppar ....................................... det finns så många olika sätt att tillaga lax.

    Lycka till

  • sikaal 5 november 2012

    Ibland gör jag denna
    Gullis laxfilé i ugnen
    och ibland kryddar jag bara med citronpeppar.
    Det finns många goda recept här på MK, sök på lax och ugn.

  • LadiHell 5 november 2012

    Jag brukar ta grädde, salt, vitlök o div. örter tex. basilika, persilja, oregano eller nån färdig örtmix typ "franska örter".

  • lena4 5 november 2012

    Detta gör vi ofta. Och gillar den. Tillsätter räkor och riven ost. MUMS.
    Ugnsbakad laxfilé

  • Ewa111 8 november 2012

    o/Hej
    När jag tillagar Lax i ugnen, brukar jag göra ett foliepaket till varje fi`le. Lägg Laxen i foliet , salta bara något. Linda två baconskivor runt Laxen , skär purjolök i tunna skivor fördela den över laxen. Häll lite matgrädde över som du först kryddat med citronpeppar och Rosèpepparkorn allt efter tycke och smak. Vik ihop paketen noga så inte grädden flyter ut. Lägg paketen i en ugnsform sätt in i ugnen 175 grader. ca 20 minuter om laxen var tinad innan, är den fryst så får du lägga på ca 15 minuter. Serveras med kokt potatis och en vanlig sallad med tomater och gurka.
    OBS!!!!
    Droppa lite citronolja på foliet innan du lägger på Laxen.
    Mums mums tycker vi, lycka till.
    Ewa Elverum

  • Annrh 8 november 2012

    Det här är min favorit. Ville gärna dela med mig så la in den här nu :)

    Blev tyvärr utan bild eftersom jag inte fotat maten tidigare, men ska bjuda på det på lördag så får se till att fotografera då och komplettera receptet!

  • lliilllina 8 november 2012

    Tack för alla era fina tips! Alla kommer nog bli nya storfavoriter och det ska bli så spännande att testa alla!

  • ros 9 november 2012

    {snicker}Detta recept är värt att pröva
    Lax under crème fraichetäcke
    Hummersås med stenbitsrom
    Lycka till!

  • _Kockfan_ 11 november 2012

    min Lax kör jag i hela sidor om jag har skinnat och marinerat med chili och ingefära i ett halv dygn innan.
    sedan får den åka ugn på på 90 grader tills firren får en kärna på 54 grader.

    lite lök på den firren och en kall örtsås. det kan få vilken hård man som helst att gråta av lycka.

  • recepthimmel 11 november 2012

    Jag blandar ihop valfri mängd smulad fetaost, rivet citronskal, stött rosépeppar, en sked matlagningssenap, persilja och creme fraiche och breder över laxen, steker i ugnen tills fisken är klar. Inget extra salt behövs.

  • Amika 12 november 2012

    Jag brukar sätta ugnen på 200C och hälla grovsalt i en ugnsfast form, så att det täcker hela botten och lite till, ca ½ - 1cm tjockt lager. Sedan lägger jag en färsk eller tinad laxsida med köttsidan mot saltet, alltså skinnet uppåt. Och så in i ugnen i ca 30-40 minuter. Sedan tar jag ut laxen och lyfter den ur formen, lägger den på en tallrik med skinnet ner. Och pillar bort de saltkorn som sitter kvar.
    Serveras med pressad potatis och romsås, jag brukar göra kall romsås till. Jättegott och hur enkelt som helst.

  • Tiissel 12 november 2012

    Jag älskar verkligen ugnsstekt lax och brukar bara ta färskpressad citron eller lime och citronpeppar på :) Jättegott! tänk bara på att inte ha ugnen på för hög värme så att laxen blir torr, seg och tråkig!

  • Andi2000 12 november 2012

    Det blir jättegott med citronsaft och saffran på,det smakar bäst och vi äter det alltid så :D

  • mmariaaah 14 november 2012

    Fiskgratäng med lax och spenat

    Har tillagat denna laxrätt i år, enkel men så himla god.

    Är även en stor favorit bland mina väninnor som har bett om att bli hembjuden igen med laxgratängen som huvudrätt.

  • amoz 14 november 2012

    Detta är mitt bästa recept på ugnsbakad lax.

    Lax med örttäcke

  • farmormor 14 november 2012

    Här är mitt bästa laxrecept
    Laxfilé i ugn

  • piik 20 november 2012

    Skrivet av lliilllina den 5 nov 2012

    Ikväll tänkte vi ha lax i ugnen till kvällsmat, men vi vet inte riktigt hur vi ska tillaga den. Hur brukar ni göra? Vad använder ni för kryddor för att det ska bli så gott som möjligt?


    lägger 4 laxfiléer i en ugnsform. blandar ca 4-5 dl grädde med ca 1-2 msk örtsalt (svårt att avgöra, jag bara häller i, men det ska vara ganska mycket. blir inte så salt som man kan tro). lite fiskfond i gräddblandningen. lägger harit coverts bredvid och emellan laxfiléerna och delar 6 st körsbärstomater på mitten och lägger bredvid. häller över gräddblandningen över alltihoppa och in i ugnen. 225 grader i ca 30 min.

    brukar servera med klyftpotatis eller liknande. detta är sjuuuukt gott!

  • martina63 26 november 2012

    Ugnsstekt lax med dill

    Dett är vår och mångas favorit, busenkelt att göra också!

  • Gunn57 26 november 2012

    [recept]8577 [/recept]

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.