Ikväll tänkte vi ha lax i ugnen till kvällsmat, men vi vet inte riktigt hur vi ska tillaga den. Hur brukar ni göra? Vad använder ni för kryddor för att det ska bli så gott som möjligt?
puhbjornen5 november 2012
Nu på sista tiden har jag använt philadelphiaostar med olika smaker som man lägger på laxen, det blir super gott.
Annars kan man ju använda diverse olika saker ex pesto, bara vitpeppar och flingsalt med citronsmak. Citronpeppar ....................................... det finns så många olika sätt att tillaga lax.
Lycka till
sikaal5 november 2012
Ibland gör jag denna Gullis laxfilé i ugnen
och ibland kryddar jag bara med citronpeppar.
Det finns många goda recept här på MK, sök på lax och ugn.
LadiHell5 november 2012
Jag brukar ta grädde, salt, vitlök o div. örter tex. basilika, persilja, oregano eller nån färdig örtmix typ "franska örter".
lena45 november 2012
Detta gör vi ofta. Och gillar den. Tillsätter räkor och riven ost. MUMS. Ugnsbakad laxfilé
Ewa1118 november 2012
o/Hej
När jag tillagar Lax i ugnen, brukar jag göra ett foliepaket till varje fi`le. Lägg Laxen i foliet , salta bara något. Linda två baconskivor runt Laxen , skär purjolök i tunna skivor fördela den över laxen. Häll lite matgrädde över som du först kryddat med citronpeppar och Rosèpepparkorn allt efter tycke och smak. Vik ihop paketen noga så inte grädden flyter ut. Lägg paketen i en ugnsform sätt in i ugnen 175 grader. ca 20 minuter om laxen var tinad innan, är den fryst så får du lägga på ca 15 minuter. Serveras med kokt potatis och en vanlig sallad med tomater och gurka.
OBS!!!!
Droppa lite citronolja på foliet innan du lägger på Laxen.
Mums mums tycker vi, lycka till.
Ewa Elverum
Annrh8 november 2012
Det här är min favorit. Ville gärna dela med mig så la in den här nu :)
Blev tyvärr utan bild eftersom jag inte fotat maten tidigare, men ska bjuda på det på lördag så får se till att fotografera då och komplettera receptet!
lliilllina8 november 2012
Tack för alla era fina tips! Alla kommer nog bli nya storfavoriter och det ska bli så spännande att testa alla!
min Lax kör jag i hela sidor om jag har skinnat och marinerat med chili och ingefära i ett halv dygn innan.
sedan får den åka ugn på på 90 grader tills firren får en kärna på 54 grader.
lite lök på den firren och en kall örtsås. det kan få vilken hård man som helst att gråta av lycka.
recepthimmel11 november 2012
Jag blandar ihop valfri mängd smulad fetaost, rivet citronskal, stött rosépeppar, en sked matlagningssenap, persilja och creme fraiche och breder över laxen, steker i ugnen tills fisken är klar. Inget extra salt behövs.
Amika12 november 2012
Jag brukar sätta ugnen på 200C och hälla grovsalt i en ugnsfast form, så att det täcker hela botten och lite till, ca ½ - 1cm tjockt lager. Sedan lägger jag en färsk eller tinad laxsida med köttsidan mot saltet, alltså skinnet uppåt. Och så in i ugnen i ca 30-40 minuter. Sedan tar jag ut laxen och lyfter den ur formen, lägger den på en tallrik med skinnet ner. Och pillar bort de saltkorn som sitter kvar.
Serveras med pressad potatis och romsås, jag brukar göra kall romsås till. Jättegott och hur enkelt som helst.
Tiissel12 november 2012
Jag älskar verkligen ugnsstekt lax och brukar bara ta färskpressad citron eller lime och citronpeppar på :) Jättegott! tänk bara på att inte ha ugnen på för hög värme så att laxen blir torr, seg och tråkig!
Andi200012 november 2012
Det blir jättegott med citronsaft och saffran på,det smakar bäst och vi äter det alltid så :D
Ikväll tänkte vi ha lax i ugnen till kvällsmat, men vi vet inte riktigt hur vi ska tillaga den. Hur brukar ni göra? Vad använder ni för kryddor för att det ska bli så gott som möjligt?
lägger 4 laxfiléer i en ugnsform. blandar ca 4-5 dl grädde med ca 1-2 msk örtsalt (svårt att avgöra, jag bara häller i, men det ska vara ganska mycket. blir inte så salt som man kan tro). lite fiskfond i gräddblandningen. lägger harit coverts bredvid och emellan laxfiléerna och delar 6 st körsbärstomater på mitten och lägger bredvid. häller över gräddblandningen över alltihoppa och in i ugnen. 225 grader i ca 30 min.
brukar servera med klyftpotatis eller liknande. detta är sjuuuukt gott!
Ikväll tänkte vi ha lax i ugnen till kvällsmat, men vi vet inte riktigt hur vi ska tillaga den. Hur brukar ni göra? Vad använder ni för kryddor för att det ska bli så gott som möjligt?
Nu på sista tiden har jag använt philadelphiaostar med olika smaker som man lägger på laxen, det blir super gott.
Annars kan man ju använda diverse olika saker ex pesto, bara vitpeppar och flingsalt med citronsmak. Citronpeppar ....................................... det finns så många olika sätt att tillaga lax.
Lycka till
Ibland gör jag denna
Gullis laxfilé i ugnen
och ibland kryddar jag bara med citronpeppar.
Det finns många goda recept här på MK, sök på lax och ugn.
Jag brukar ta grädde, salt, vitlök o div. örter tex. basilika, persilja, oregano eller nån färdig örtmix typ "franska örter".
Detta gör vi ofta. Och gillar den. Tillsätter räkor och riven ost. MUMS.
Ugnsbakad laxfilé
o/Hej
När jag tillagar Lax i ugnen, brukar jag göra ett foliepaket till varje fi`le. Lägg Laxen i foliet , salta bara något. Linda två baconskivor runt Laxen , skär purjolök i tunna skivor fördela den över laxen. Häll lite matgrädde över som du först kryddat med citronpeppar och Rosèpepparkorn allt efter tycke och smak. Vik ihop paketen noga så inte grädden flyter ut. Lägg paketen i en ugnsform sätt in i ugnen 175 grader. ca 20 minuter om laxen var tinad innan, är den fryst så får du lägga på ca 15 minuter. Serveras med kokt potatis och en vanlig sallad med tomater och gurka.
OBS!!!!
Droppa lite citronolja på foliet innan du lägger på Laxen.
Mums mums tycker vi, lycka till.
Ewa Elverum
Det här är min favorit. Ville gärna dela med mig så la in den här nu :)
Blev tyvärr utan bild eftersom jag inte fotat maten tidigare, men ska bjuda på det på lördag så får se till att fotografera då och komplettera receptet!
Tack för alla era fina tips! Alla kommer nog bli nya storfavoriter och det ska bli så spännande att testa alla!
{snicker}Detta recept är värt att pröva
Lax under crème fraichetäcke
Hummersås med stenbitsrom
Lycka till!
min Lax kör jag i hela sidor om jag har skinnat och marinerat med chili och ingefära i ett halv dygn innan.
sedan får den åka ugn på på 90 grader tills firren får en kärna på 54 grader.
lite lök på den firren och en kall örtsås. det kan få vilken hård man som helst att gråta av lycka.
Jag blandar ihop valfri mängd smulad fetaost, rivet citronskal, stött rosépeppar, en sked matlagningssenap, persilja och creme fraiche och breder över laxen, steker i ugnen tills fisken är klar. Inget extra salt behövs.
Jag brukar sätta ugnen på 200C och hälla grovsalt i en ugnsfast form, så att det täcker hela botten och lite till, ca ½ - 1cm tjockt lager. Sedan lägger jag en färsk eller tinad laxsida med köttsidan mot saltet, alltså skinnet uppåt. Och så in i ugnen i ca 30-40 minuter. Sedan tar jag ut laxen och lyfter den ur formen, lägger den på en tallrik med skinnet ner. Och pillar bort de saltkorn som sitter kvar.
Serveras med pressad potatis och romsås, jag brukar göra kall romsås till. Jättegott och hur enkelt som helst.
Jag älskar verkligen ugnsstekt lax och brukar bara ta färskpressad citron eller lime och citronpeppar på :) Jättegott! tänk bara på att inte ha ugnen på för hög värme så att laxen blir torr, seg och tråkig!
Det blir jättegott med citronsaft och saffran på,det smakar bäst och vi äter det alltid så :D
Fiskgratäng med lax och spenat
Har tillagat denna laxrätt i år, enkel men så himla god.
Är även en stor favorit bland mina väninnor som har bett om att bli hembjuden igen med laxgratängen som huvudrätt.
Detta är mitt bästa recept på ugnsbakad lax.
Lax med örttäcke
Här är mitt bästa laxrecept
Laxfilé i ugn
Ikväll tänkte vi ha lax i ugnen till kvällsmat, men vi vet inte riktigt hur vi ska tillaga den. Hur brukar ni göra? Vad använder ni för kryddor för att det ska bli så gott som möjligt?
lägger 4 laxfiléer i en ugnsform. blandar ca 4-5 dl grädde med ca 1-2 msk örtsalt (svårt att avgöra, jag bara häller i, men det ska vara ganska mycket. blir inte så salt som man kan tro). lite fiskfond i gräddblandningen. lägger harit coverts bredvid och emellan laxfiléerna och delar 6 st körsbärstomater på mitten och lägger bredvid. häller över gräddblandningen över alltihoppa och in i ugnen. 225 grader i ca 30 min.
brukar servera med klyftpotatis eller liknande. detta är sjuuuukt gott!
Ugnsstekt lax med dill
Dett är vår och mångas favorit, busenkelt att göra också!
[recept]8577 [/recept]