Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Husmanskost

  • Penne 7 september 2008

    Skulle vilja laga lite mer husmanskost men behöver tips o ideér på sådan mat. Det går såklart att söka på husmanskost, men jag är rätt ovan vid sådan mat så jag skulle vilja veta vad ni tycker är riktigt gott. Jag vet inte om allt räknas som husmanskost, men jag tänker mig typ raggmunk, fläskpannkaka, lapskojs och sådant.

    Nån som har några goda tips?

  • Penne 7 september 2008

    Helst inga långkok eller sånt där. Vill kunna laga det en vardag efter jobbet.

  • farmoringer 7 september 2008

    För min del är det vad jag själv anser vad som är husmanskost. Spagetti och köttfärssås är det för mig men kanske inte för många andra. Ingen tycker riktigt lika och husmanskosten idag är så involverad med alla nya maträtter som kommit.....

  • MatAnders 7 september 2008

    Skrivet av sussie755 den 7 sep 2008

    Helst inga långkok eller sånt där. Vill kunna laga det en vardag efter jobbet.


    Ja du kan göra lapskojs på saltabiten konserv det är många som gör tydligen.

  • Penne 7 september 2008

    Ja jag har sökt lite på det och sett det. Trodde det var väldigt knepigt och tog lång tid, men det verkar ju bra om man kan göra så. Har iofs inte ätit lapskojs på säkert 15 år, men det ska bli spännande o göra någon dag!

  • farmoringer 7 september 2008

    Hur lång tid får det ta med maten en vanlig vardag?

  • anluk 7 september 2008

    Kalops (kan förberedas och bara värmas upp). likaså kan du göra kålpudding och värma upp i efterhand.

  • Penne 7 september 2008

    45-1 timme kan det väl få ta. Men rött kött (oavsett kvalitet) är otroligt dyrt där jag bor, så det köper jag väldigt sällan. Även högrev och liknande alltså.

  • farmoringer 7 september 2008

    Men kycklingfilé och fläskfilé går snabbt att göra.. Rött kött menar du nöt då eller?
    Fisk går alltid snabbt också. Fiskgryta eller soppa.

  • MatAnders 7 september 2008

    Skrivet av sussie755 den 7 sep 2008

    Ja jag har sökt lite på det och sett det. Trodde det var väldigt knepigt och tog lång tid, men det verkar ju bra om man kan göra så. Har iofs inte ätit lapskojs på säkert 15 år, men det ska bli spännande o göra någon dag!


    Det va samma här men förra året så började jag göra men jag kokar rimmat fläsklägg, men testa med saltabiten och 1/2 msk mald kryddpeppar och lite riven rå lök och blanda ner i moset.

  • Penne 7 september 2008

    Ja jag menar nötkött. Tråkigt, för det är så gott att göra olika grytor osv. Men jag planerar ofta för dåligt för att orka med o göra det. O sen är det väl inte det jag är bäst på eftersom jag gör det så sällan och då blir det inte av.

  • farmoringer 7 september 2008

    Därför är veckomenyn här på matklubben är så bra....Men det är en lärosak att planera maten..
    Men är det specifika recept du vill ha eller bara allmänna tips??

  • Penne 7 september 2008

    Skrivet av MatAnders den 7 sep 2008

    Skrivet av sussie755 den 7 sep 2008

    Ja jag har sökt lite på det och sett det. Trodde det var väldigt knepigt och tog lång tid, men det verkar ju bra om man kan göra så. Har iofs inte ätit lapskojs på säkert 15 år, men det ska bli spännande o göra någon dag!


    Det va samma här men förra året så började jag göra men jag kokar rimmat fläsklägg, men testa med saltabiten och 1/2 msk mald kryddpeppar och lite riven rå lök och blanda ner i moset.


    Har du något recept på det på din sida? Eller är det bara såhär enkelt som du skrev nu?

  • Penne 7 september 2008

    Skrivet av farmoringer den 7 sep 2008

    Därför är veckomenyn här på matklubben är så bra....Men det är en lärosak att planera maten..
    Men är det specifika recept du vill ha eller bara allmänna tips??


    Nja, både och är väl bra, men det är tråkigt att fastna i den mat man alltid lagar, pasta, kyckling, köttfärss, som det lätt blir för mig. Vore kul o variera sig helt o inte bara göra andra såser till kycklingen utan laga mat som man aldrig ätit. Och det är nog husmanskost för min del!

  • farmoringer 7 september 2008

    Okej.....Skulle tro att du kan få många tips här på tråden. Jag själv måste ut med hunden just nu. Får se vad som kommit fram när jag är tillbaks och kanske jag då kan tillföra något också...

  • Penne 7 september 2008

    Skrivet av farmoringer den 7 sep 2008

    Okej.....Skulle tro att du kan få många tips här på tråden. Jag själv måste ut med hunden just nu. Får se vad som kommit fram när jag är tillbaks och kanske jag då kan tillföra något också...


    Ja det är helt fantastiskt vad folk är hjälpsamma här! :) Man kan oftast få hjälp med det mesta! (Y)

  • MatAnders 7 september 2008

    Skrivet av sussie755 den 7 sep 2008

    Skrivet av MatAnders den 7 sep 2008

    Skrivet av sussie755 den 7 sep 2008

    Ja jag har sökt lite på det och sett det. Trodde det var väldigt knepigt och tog lång tid, men det verkar ju bra om man kan göra så. Har iofs inte ätit lapskojs på säkert 15 år, men det ska bli spännande o göra någon dag!


    Det va samma här men förra året så började jag göra men jag kokar rimmat fläsklägg, men testa med saltabiten och 1/2 msk mald kryddpeppar och lite riven rå lök och blanda ner i moset.


    Har du något recept på det på din sida? Eller är det bara såhär enkelt som du skrev nu?


    Japp jag har ett recept fast det är ju på fläsklägg men gör likadant men kör på saltabiten om du inte har tid att koka.
    Lycka till
    Anders

  • monac 7 september 2008

    långkok sköter sig själv.....man kan gå ut och göra annat ett par timmar sedan när man återvänder hem är det klart!!!! Helt perfekt tycker jag.
    (Y)

  • Penne 7 september 2008

    Skrivet av monac den 7 sep 2008

    långkok sköter sig själv.....man kan gå ut och göra annat ett par timmar sedan när man återvänder hem är det klart!!!! Helt perfekt tycker jag.
    (Y)


    Ja det är jätteskönt när maten sköter sig själv, men jag hinner inte med o göra det en dag efter jobbet, det tar för lång tid när man kommer hem sent. Man kan ju iofs förbereda dagen innan, men så långt planerar jag sällan... :)

  • The_mama97mia 7 september 2008

    Fläskpannkaka är väl husmanskost. Jag brukar göra med bacon i småbitar o sen på med pannkakssmet o in i ugnen, sen lingonsylt till.

    Stekt strömming med potatismos är ju suveränt. Jag vill ha lingon till det med.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.