Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingen äppelcidervinäger hemma!

  • Sanjer 5 november 2012

    Hej

    Jag brukar göra en riktigt god råkostsallad och har köpt hem allt jag behöver. Men nu såg jag att jag saknar Äppelcidervinäger och nu undrar jag om man kan ersätta med vitvinsvinäger istället.
    I alla recept jag läst med vitvinsvinäger så tillsätts det alltid minst 1/2 dl socker också. Behöver man tillsätta så mycket socker?
    Hur mycket skiljer sig de båda åt egentligen. Är det kanske värt att vänta tills imorn och gå och köpa rätt vinäger eller är skillnaden minimal????

  • MosterNettan 6 november 2012

    Jag har aldrig använt socker tillsammans med vitvinsvinäger. Men å andra sidan har jag inte läst nåt recept. Jag använder vinäger till vinägrett. Vinäger. olja och salt bara.
    Äppelcidervinäger är lite syrligare i smaken tycker jag. Det kanske är annan skillnad också, det kanske nån vet som är mer insatt i vinägervärlden.
    Den vinäger jag använder mest nuförtiden är vit balsamvinäger, fast det hade inget med din fråga att göra förstås. :)

  • stbcn1122 7 november 2012

    Bra att du tar upp detta med vinäger, tycker att det är en djungel av olika sorter. Skulle också villa veta hur man ersätter de olika med varandra och vad som är bäst till vad

  • callemero 7 november 2012

    Visst kan du använda vitvinsvinäger istället och du behöver inte tillsätta ngt socker om du inte vill.[](Y)
    Det skiljer inte så mycket i smak. Äppelcidervinägern är bara lite sötare. Så du kan med gott samvete göra din råkostsallad idag,

  • Sanjer 7 november 2012

    Skrivet av MosterNettan den 6 nov 2012

    Den vinäger jag använder mest nuförtiden är vit balsamvinäger, fast det hade inget med din fråga att göra förstås. :)


    Jag blev väldigt sugen och gjorde salladen i alla fall. Det blev jättegott och jag märkte ingen direkt skillnad.
    Visst är det en salig blandning av olika typer av vinäger i butikerna så man blir lite förvirrad.
    Jag har slutat använda rödvinsvinäger för att jag började använda röd balsamvinäger istället, och sen gick det inte att gå tillbaka till den vanliga, blaskiga igen. Är skillnaden lika stor på vitvinsvinäger och vit balsamvinäger? Blir det skillnad på en råkostsallad om man istället tar balsamvinäger?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.