Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jag glömde bort...

  • zudette 7 september 2009

    ...att jag köpt en burk Turkisk yoghurt innan helgen och jag behöver tips på vad jag nu kan använda den till - Hade tänkt göra en tzatsiki, men det blev ändrade matplaner... vad kan jag nu hitta på??? Kan jag använda den i nån mat på nåt sätt??

  • zudette 7 september 2009

    :o

  • boz1965 7 september 2009

    Vitlöksdressing till det grillade, kanske?

  • AnneNi 7 september 2009

    Gott till kebab med tomatsås. Jag brukar strimla lövbiff o steka med kebebkrydda. Serverar det med tomatsås (ibland låter jag den puttra med köttet en stund), hembakade tunnbröd (som jag steker på spisen), sallad o lite yoghurt. Gott!

  • sussisus 7 september 2009

    Om du använder crème fraiche i maten kan du byta ut den mot den turkiska yoghurten, blir visserligen inte riktigt samma smak, men nära nog.

  • sussisus 7 september 2009

    Jo, förresten, efterrätt kan du göra!

    Lägg yoghurt i ett glas eller liten portionsskål, ha müsli/hackade nötter/mandlar eller liknande i och ringla över flytande honung.

  • boz1965 7 september 2009

    Potatissallad à-la Smulan:

    En ljuvlig och mild potatissallad. Passar bra till stekt och grillat kött.

    Portioner/antal: 4

    Ingredienser
    4 dl turkisk el grekisk yoghurt
    1 dl majonnäs
    600 gram kokt potatis, tärnad
    0.5 dl -1dl ättiks-eller smörgåsgurka, hackad
    1 - 2 vitlöksklyftor, pressade el rivna
    10 st rädisor, skivade
    1 st syrligt äpple, tärnat
    salt, svartpeppar

    Gör så här

    1.Blanda yoghurt och majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna med potatisen sist.

    2.Låt stå i kylskåp några timmar för att dra till sig smakerna.

    3.Garnera gärna med persilja.

  • sikaal 7 september 2009

    Håller med sussisus, turkisk yougurt är jättegod till dessert eller mellanmål, kaske med lite bär eller skivad banan. Lite sött på om du vill, jag tycker att den är god utan

  • Mistys 7 september 2009

    Turkisk youghurt håller jättelänge. Du kan använda den nu till helgen kanske:)
    Har faktiskt använt en burk somgått ut i datum. Luktade och smakade , det var inget fel på den. Som med mjölk. Strunta i datumet och lita på dina sinnen istället. Funkade fint förr och funkar fint nu också.

  • zudette 8 september 2009

    Tack, tack... tar gärna emot fler tips och idér om mat som man kan använda yougurt i...

  • Jenny_me_Y 8 september 2009

    Jag brukar blanda Turkisk yoghurt och sweet chilisås och äta till tacos eller sallad och liknande. Rhode Island sås brukar min pappa göra med (är lite osäker) chilisås, turkisk youghurt, italiens salladskrydda och lite olja tror jag. :o
    Jag har alltid en turkisk yoghurt i kylen, kan man ha till allt :)

    Egentligen bara fantasin som sätter gränser. (Y)

  • anmawa 8 september 2009

    Blanda yoghurten med frysta bär coh lite honung blir god efterrätt.

  • jimboz 8 september 2009

    Om det är meze den turkiska yoggin du menar så är den inte ens god..Häll den i någon bröddeg istället...

  • Shoutoutloud 8 september 2009

    turkisk youghurt är gott och svalkande i heta soppor...eller i grytor som gulash...eller i heta wokrätter..eller blanda turkisk youghurt med nån msk pesto...så har du en supergod sås.

  • monicadanell 8 september 2009

    EN kall fisksås med turkisk yoghurt med majonäs, chilisås, bostongurka och tabaco
    är gott till stekt fisk den gör jag ofta

  • frucaos 8 september 2009

    Indisk lasagne

  • heskriv 8 september 2009

    Mina barnbarn ska ALLTID ha "Georgsås" till allt grillat. Georg tillhör familjens vänkrets och myntade namnet på denna enkla och goda grillsås.
    Smaksätt yoghurten med grillkrydda och pressad vitlök. Låt dra en stund. Klart.

    Till rökt fisk: obs cirkamått. egen smak avgör mängden:
    4 dl yoghurt, blanda i 0,5 dl finhackat äpple, 0,25 dl finhackad ättiksgurka, 2 tsk riven lök, 1-2 msk hackad capris, 0,75 dl majonnäs, 2 tsk Dijonsenap och en liten dutt curry.
    Mycket omtyckt.

  • sussisus 8 september 2009

    Skrivet av monicadanell den 8 sep 2009

    EN kall fisksås med turkisk yoghurt med majonäs, chilisås, bostongurka och tabaco
    är gott till stekt fisk den gör jag ofta


    Den såsen ska åtminstone jag prova!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.