...att jag köpt en burk Turkisk yoghurt innan helgen och jag behöver tips på vad jag nu kan använda den till - Hade tänkt göra en tzatsiki, men det blev ändrade matplaner... vad kan jag nu hitta på??? Kan jag använda den i nån mat på nåt sätt??
zudette7 september 2009
:o
boz19657 september 2009
Vitlöksdressing till det grillade, kanske?
AnneNi7 september 2009
Gott till kebab med tomatsås. Jag brukar strimla lövbiff o steka med kebebkrydda. Serverar det med tomatsås (ibland låter jag den puttra med köttet en stund), hembakade tunnbröd (som jag steker på spisen), sallad o lite yoghurt. Gott!
sussisus7 september 2009
Om du använder crème fraiche i maten kan du byta ut den mot den turkiska yoghurten, blir visserligen inte riktigt samma smak, men nära nog.
sussisus7 september 2009
Jo, förresten, efterrätt kan du göra!
Lägg yoghurt i ett glas eller liten portionsskål, ha müsli/hackade nötter/mandlar eller liknande i och ringla över flytande honung.
boz19657 september 2009
Potatissallad à-la Smulan:
En ljuvlig och mild potatissallad. Passar bra till stekt och grillat kött.
Portioner/antal: 4
Ingredienser
4 dl turkisk el grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
600 gram kokt potatis, tärnad
0.5 dl -1dl ättiks-eller smörgåsgurka, hackad
1 - 2 vitlöksklyftor, pressade el rivna
10 st rädisor, skivade
1 st syrligt äpple, tärnat
salt, svartpeppar
Gör så här
1.Blanda yoghurt och majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna med potatisen sist.
2.Låt stå i kylskåp några timmar för att dra till sig smakerna.
3.Garnera gärna med persilja.
sikaal7 september 2009
Håller med sussisus, turkisk yougurt är jättegod till dessert eller mellanmål, kaske med lite bär eller skivad banan. Lite sött på om du vill, jag tycker att den är god utan
Mistys7 september 2009
Turkisk youghurt håller jättelänge. Du kan använda den nu till helgen kanske:)
Har faktiskt använt en burk somgått ut i datum. Luktade och smakade , det var inget fel på den. Som med mjölk. Strunta i datumet och lita på dina sinnen istället. Funkade fint förr och funkar fint nu också.
zudette8 september 2009
Tack, tack... tar gärna emot fler tips och idér om mat som man kan använda yougurt i...
Jenny_me_Y8 september 2009
Jag brukar blanda Turkisk yoghurt och sweet chilisås och äta till tacos eller sallad och liknande. Rhode Island sås brukar min pappa göra med (är lite osäker) chilisås, turkisk youghurt, italiens salladskrydda och lite olja tror jag. :o
Jag har alltid en turkisk yoghurt i kylen, kan man ha till allt :)
Egentligen bara fantasin som sätter gränser. (Y)
anmawa8 september 2009
Blanda yoghurten med frysta bär coh lite honung blir god efterrätt.
jimboz8 september 2009
Om det är meze den turkiska yoggin du menar så är den inte ens god..Häll den i någon bröddeg istället...
Shoutoutloud8 september 2009
turkisk youghurt är gott och svalkande i heta soppor...eller i grytor som gulash...eller i heta wokrätter..eller blanda turkisk youghurt med nån msk pesto...så har du en supergod sås.
monicadanell8 september 2009
EN kall fisksås med turkisk yoghurt med majonäs, chilisås, bostongurka och tabaco
är gott till stekt fisk den gör jag ofta
Mina barnbarn ska ALLTID ha "Georgsås" till allt grillat. Georg tillhör familjens vänkrets och myntade namnet på denna enkla och goda grillsås.
Smaksätt yoghurten med grillkrydda och pressad vitlök. Låt dra en stund. Klart.
Till rökt fisk: obs cirkamått. egen smak avgör mängden:
4 dl yoghurt, blanda i 0,5 dl finhackat äpple, 0,25 dl finhackad ättiksgurka, 2 tsk riven lök, 1-2 msk hackad capris, 0,75 dl majonnäs, 2 tsk Dijonsenap och en liten dutt curry.
Mycket omtyckt.
sussisus8 september 2009
Skrivet av monicadanell den 8 sep 2009
EN kall fisksås med turkisk yoghurt med majonäs, chilisås, bostongurka och tabaco
är gott till stekt fisk den gör jag ofta
...att jag köpt en burk Turkisk yoghurt innan helgen och jag behöver tips på vad jag nu kan använda den till - Hade tänkt göra en tzatsiki, men det blev ändrade matplaner... vad kan jag nu hitta på??? Kan jag använda den i nån mat på nåt sätt??
:o
Vitlöksdressing till det grillade, kanske?
Gott till kebab med tomatsås. Jag brukar strimla lövbiff o steka med kebebkrydda. Serverar det med tomatsås (ibland låter jag den puttra med köttet en stund), hembakade tunnbröd (som jag steker på spisen), sallad o lite yoghurt. Gott!
Om du använder crème fraiche i maten kan du byta ut den mot den turkiska yoghurten, blir visserligen inte riktigt samma smak, men nära nog.
Jo, förresten, efterrätt kan du göra!
Lägg yoghurt i ett glas eller liten portionsskål, ha müsli/hackade nötter/mandlar eller liknande i och ringla över flytande honung.
Potatissallad à-la Smulan:
En ljuvlig och mild potatissallad. Passar bra till stekt och grillat kött.
Portioner/antal: 4
Ingredienser
4 dl turkisk el grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
600 gram kokt potatis, tärnad
0.5 dl -1dl ättiks-eller smörgåsgurka, hackad
1 - 2 vitlöksklyftor, pressade el rivna
10 st rädisor, skivade
1 st syrligt äpple, tärnat
salt, svartpeppar
Gör så här
1.Blanda yoghurt och majonnäs. Tillsätt resten av ingredienserna med potatisen sist.
2.Låt stå i kylskåp några timmar för att dra till sig smakerna.
3.Garnera gärna med persilja.
Håller med sussisus, turkisk yougurt är jättegod till dessert eller mellanmål, kaske med lite bär eller skivad banan. Lite sött på om du vill, jag tycker att den är god utan
Turkisk youghurt håller jättelänge. Du kan använda den nu till helgen kanske:)
Har faktiskt använt en burk somgått ut i datum. Luktade och smakade , det var inget fel på den. Som med mjölk. Strunta i datumet och lita på dina sinnen istället. Funkade fint förr och funkar fint nu också.
Tack, tack... tar gärna emot fler tips och idér om mat som man kan använda yougurt i...
Jag brukar blanda Turkisk yoghurt och sweet chilisås och äta till tacos eller sallad och liknande. Rhode Island sås brukar min pappa göra med (är lite osäker) chilisås, turkisk youghurt, italiens salladskrydda och lite olja tror jag. :o
Jag har alltid en turkisk yoghurt i kylen, kan man ha till allt :)
Egentligen bara fantasin som sätter gränser. (Y)
Blanda yoghurten med frysta bär coh lite honung blir god efterrätt.
Om det är meze den turkiska yoggin du menar så är den inte ens god..Häll den i någon bröddeg istället...
turkisk youghurt är gott och svalkande i heta soppor...eller i grytor som gulash...eller i heta wokrätter..eller blanda turkisk youghurt med nån msk pesto...så har du en supergod sås.
EN kall fisksås med turkisk yoghurt med majonäs, chilisås, bostongurka och tabaco
är gott till stekt fisk den gör jag ofta
Indisk lasagne
Mina barnbarn ska ALLTID ha "Georgsås" till allt grillat. Georg tillhör familjens vänkrets och myntade namnet på denna enkla och goda grillsås.
Smaksätt yoghurten med grillkrydda och pressad vitlök. Låt dra en stund. Klart.
Till rökt fisk: obs cirkamått. egen smak avgör mängden:
4 dl yoghurt, blanda i 0,5 dl finhackat äpple, 0,25 dl finhackad ättiksgurka, 2 tsk riven lök, 1-2 msk hackad capris, 0,75 dl majonnäs, 2 tsk Dijonsenap och en liten dutt curry.
Mycket omtyckt.
EN kall fisksås med turkisk yoghurt med majonäs, chilisås, bostongurka och tabaco
är gott till stekt fisk den gör jag ofta
Den såsen ska åtminstone jag prova!