Jag har som motto att prova minst ett recept i veckan så jag betar av mina sparade recept. Vill hela tiden spara mer ändå. :D
tantdrake27 april 2008
:'( själv kan jag inte låta bli att spara det recept som jag gillar direkt. Antingen för att det passr mej som det är, eller för att jag genast ser att "nej, jag vill pröva med den här ingrediensen istället".
Matklubbens kokbok är i många stycken bättre än att klippa ut recepten ur tidningar. Det tar lång tid innan man inser att man samlat på sig för mycket.....
Provar ett i taget....hoppas bara jag lever länge för Gudars så mycket gott ni fått ihop här!
evaldo27 april 2008
Jag bara sparar och sparar. Men vill alltid prova något nytt hela tiden, så det blir sällan av att laga recepten mera än en gång om det inte är fantastiskt gott då blir dét flera gånger.
lennali27 april 2008
Jag sparar också recept på recept, jag resonerar så här att det är lika bra att spara ner i kokboken på direkten när jag hittar något gott, för det är inte säkert man hittar det igen efter ett tag.
Jag betar av andras recept lite då och då, tiden räcker inte till att pröva allt man egentligen vill, man är ju sugen på sina egna recept också och sen är det ju gott med lite köttbullar och makaroner mellan varven. Jag kommenterar och betygsätter alltid andras recept när jag har testat.
Recept som lockar mig är de med dom ingredienser som jag tycker om, kaviar recept hoppar jag över. :p
Fast jag har ju blivit modigare med ingredienserna sen jag blev medlem här i klubben. I går bar jag hem en röd pepparfrukt första gången i mitt liv från affären och jag använde den till middagsmaten igår. De ni, inte illa pinkat. Innan det här är färdigt stoppar jag nog kaviar i munnen också. :D
Wombat0427 april 2008
Jag sparar också som en riktig hamster. Ser jag något som jag känner kommer att smaka gott så sparar jag ner det. Just nu har jag väldigt mycket att göra men när allt lugnat ner sig tänker jag också pröva åtminstone ett nytt Matklubben-recept i veckan. Jag tror aldrig att jag kan få för många recept, sak samma om jag kommer att hinna laga dem alla under min livstid ... Men jag är optimist! :D
zonale27 april 2008
Spar recept utifrån vad det innehåller. Använder tex inga pulversåser eller kryddmixer. Väljer rätter som jag och min familj gillar så det blir mycket kyckling, fisk&skaldjur och svensk husmanskost. Bakar regelbundet och har tex snart ett hundratal mjuka kakor sparade. Är en del att välja på. Kryddmixerna blev jag särskilt nöjd med, helt utan tillsatser. Listan kan bli lång men sammanfattningsvis så har jag stor nytta och gädje av mina sparade recept. Tur att det inte finns någon övre gräns.........:) Tack alla ni som hjälpt till att fylla min digra kokbok med läckerheter!(Y)
anluk27 april 2008
Sparar allt jag tycker verkar gott...........Tyvärr hinner man inte gå igenom dem alla, men brukar prova 1-2 nya recept i veckan. De jag provar betygsätter och kommenterar jag ALLTID! Tycker själv det är kul när andra som provat mina recept gör det.
Glitterfia27 april 2008
Jag gillar också recept och sparar de recept jag tror kan vara något för mig. Det blir tillfället som avgör när jag ska prova dem.
Om jag bestämt att jag ska äta ex kyckling kollar jag igenom recepten jag sparat för att se om det finns något som passar mina smaklökar just då. Har ju hittat massor med recept här på matklubben och jag hinner förmodligen inte prova allt, tyvärr.
Jag betygsätter och skriver kommentar på det jag provat. Det tycker jag själv är kul om någon provat mitt recept :D
Smulpajen27 april 2008
Jag är en riktig receptslav! inte så att jag följer dem till punkt och pricka, för jag höftar mycket, men jag SPARAR! Allt från tidningsurklipp, kokböcker och naturligtvis här från klubben. Tänker varje gång jag letar bland alla urklipp att NU måste jag sortera och sätta i pärmar. Tyvärr stannar det oftast vid en tanke:(
Heisjo27 april 2008
Jag sparar allt jag kan tänka mig att laga. Sedan gör jag veckomatsedel och minst 3 recept i veckan ska provas......är målet iaf:p
Det är underbart att göra en matsedel med så många roliga alternativ, och jag har många år på mig att prova recept så ett efter ett ska de nog bli tillagade och utbytta.
Jag har en egen kategori i kokboken som heter provade recept, bra att samla allt man provat och betygsatt(Y)
Så det kommer fortsättas att sparas och provas här:)
Queenie27 april 2008
Jag sparar också väldigt mycket. Har massor i min kokbok. När jag testat ett recept betygsätter jag alltid. Tycker jag att receptet är något jag vill göra igen printar jag ut det och sätter det i en pärm. Var jag inte speciellt förtjust i receptet så slänger jag bara bort det från kokboken. Så allt som ligger i min kokbok har jag inte testat än.
Wombat0427 april 2008
Det där med en särskild kategori för prövade recept är en suverän idé, Heisjo. Det ska jag fixa till när jag väl börjat provlaga på allvar. Tack för det tipset!
zonale27 april 2008
Även jag nappar på tipset att skapa en egen kategori för testade recept. Har 1208 recept sparade!!!:)
Lilljeppe27 april 2008
Skrivet av Queenie den 27 apr 2008
Jag sparar också väldigt mycket. Har massor i min kokbok. När jag testat ett recept betygsätter jag alltid. Tycker jag att receptet är något jag vill göra igen printar jag ut det och sätter det i en pärm. Var jag inte speciellt förtjust i receptet så slänger jag bara bort det från kokboken. Så allt som ligger i min kokbok har jag inte testat än.
Jag gör som Queenie(Y)
Kaneta28 april 2008
Queenies idè verkar bra. Måste bara skaffa mig en skrivare.
Det finns så mycket god mat. :D och nya recept kommer in till Matklubben hela tiden och det är bara 365 dagar om året och så skall man laga sin vanliga mat också....ett litet angenämt problem dock :D
Annlis28 april 2008
Är också en riktig samlare av recept, med de jag provar och tycker om renskriver jag på datorn och sätter in dem i en pärm med plastfickor. Så när jag vill använda dem igen är det bara ta fram receptet med plastfickan så att de inte kladas ner.
Försöker att laga och baka några nya recept varje vecka. :D
Gnagett28 april 2008
Jag är också en stor receptsamlare men jag gör tvärtom som många, dvs pappersrecepten jag provar skriver jag in i datorn för att snabbt hitta nästan gång och slänger sedan pappersreceptet. Så många gånger har man inte suttit och bläddrat febrilt i pärmar och man hittar ändå inte receptet man vill göra. Så (L) Matklubben.
Jag har som motto att prova minst ett recept i veckan så jag betar av mina sparade recept. Vill hela tiden spara mer ändå. :D
:'( själv kan jag inte låta bli att spara det recept som jag gillar direkt. Antingen för att det passr mej som det är, eller för att jag genast ser att "nej, jag vill pröva med den här ingrediensen istället".
Matklubbens kokbok är i många stycken bättre än att klippa ut recepten ur tidningar. Det tar lång tid innan man inser att man samlat på sig för mycket.....
Provar ett i taget....hoppas bara jag lever länge för Gudars så mycket gott ni fått ihop här!
Jag bara sparar och sparar. Men vill alltid prova något nytt hela tiden, så det blir sällan av att laga recepten mera än en gång om det inte är fantastiskt gott då blir dét flera gånger.
Jag sparar också recept på recept, jag resonerar så här att det är lika bra att spara ner i kokboken på direkten när jag hittar något gott, för det är inte säkert man hittar det igen efter ett tag.
Jag betar av andras recept lite då och då, tiden räcker inte till att pröva allt man egentligen vill, man är ju sugen på sina egna recept också och sen är det ju gott med lite köttbullar och makaroner mellan varven. Jag kommenterar och betygsätter alltid andras recept när jag har testat.
Recept som lockar mig är de med dom ingredienser som jag tycker om, kaviar recept hoppar jag över. :p
Fast jag har ju blivit modigare med ingredienserna sen jag blev medlem här i klubben. I går bar jag hem en röd pepparfrukt första gången i mitt liv från affären och jag använde den till middagsmaten igår. De ni, inte illa pinkat. Innan det här är färdigt stoppar jag nog kaviar i munnen också. :D
Jag sparar också som en riktig hamster. Ser jag något som jag känner kommer att smaka gott så sparar jag ner det. Just nu har jag väldigt mycket att göra men när allt lugnat ner sig tänker jag också pröva åtminstone ett nytt Matklubben-recept i veckan. Jag tror aldrig att jag kan få för många recept, sak samma om jag kommer att hinna laga dem alla under min livstid ... Men jag är optimist! :D
Spar recept utifrån vad det innehåller. Använder tex inga pulversåser eller kryddmixer. Väljer rätter som jag och min familj gillar så det blir mycket kyckling, fisk&skaldjur och svensk husmanskost. Bakar regelbundet och har tex snart ett hundratal mjuka kakor sparade. Är en del att välja på. Kryddmixerna blev jag särskilt nöjd med, helt utan tillsatser. Listan kan bli lång men sammanfattningsvis så har jag stor nytta och gädje av mina sparade recept. Tur att det inte finns någon övre gräns.........:) Tack alla ni som hjälpt till att fylla min digra kokbok med läckerheter!(Y)
Sparar allt jag tycker verkar gott...........Tyvärr hinner man inte gå igenom dem alla, men brukar prova 1-2 nya recept i veckan. De jag provar betygsätter och kommenterar jag ALLTID! Tycker själv det är kul när andra som provat mina recept gör det.
Jag gillar också recept och sparar de recept jag tror kan vara något för mig. Det blir tillfället som avgör när jag ska prova dem.
Om jag bestämt att jag ska äta ex kyckling kollar jag igenom recepten jag sparat för att se om det finns något som passar mina smaklökar just då. Har ju hittat massor med recept här på matklubben och jag hinner förmodligen inte prova allt, tyvärr.
Jag betygsätter och skriver kommentar på det jag provat. Det tycker jag själv är kul om någon provat mitt recept :D
Jag är en riktig receptslav! inte så att jag följer dem till punkt och pricka, för jag höftar mycket, men jag SPARAR! Allt från tidningsurklipp, kokböcker och naturligtvis här från klubben. Tänker varje gång jag letar bland alla urklipp att NU måste jag sortera och sätta i pärmar. Tyvärr stannar det oftast vid en tanke:(
Jag sparar allt jag kan tänka mig att laga. Sedan gör jag veckomatsedel och minst 3 recept i veckan ska provas......är målet iaf:p
Det är underbart att göra en matsedel med så många roliga alternativ, och jag har många år på mig att prova recept så ett efter ett ska de nog bli tillagade och utbytta.
Jag har en egen kategori i kokboken som heter provade recept, bra att samla allt man provat och betygsatt(Y)
Så det kommer fortsättas att sparas och provas här:)
Jag sparar också väldigt mycket. Har massor i min kokbok. När jag testat ett recept betygsätter jag alltid. Tycker jag att receptet är något jag vill göra igen printar jag ut det och sätter det i en pärm. Var jag inte speciellt förtjust i receptet så slänger jag bara bort det från kokboken. Så allt som ligger i min kokbok har jag inte testat än.
Det där med en särskild kategori för prövade recept är en suverän idé, Heisjo. Det ska jag fixa till när jag väl börjat provlaga på allvar. Tack för det tipset!
Även jag nappar på tipset att skapa en egen kategori för testade recept. Har 1208 recept sparade!!!:)
Jag sparar också väldigt mycket. Har massor i min kokbok. När jag testat ett recept betygsätter jag alltid. Tycker jag att receptet är något jag vill göra igen printar jag ut det och sätter det i en pärm. Var jag inte speciellt förtjust i receptet så slänger jag bara bort det från kokboken. Så allt som ligger i min kokbok har jag inte testat än.
Jag gör som Queenie(Y)
Queenies idè verkar bra. Måste bara skaffa mig en skrivare.
Det finns så mycket god mat. :D och nya recept kommer in till Matklubben hela tiden och det är bara 365 dagar om året och så skall man laga sin vanliga mat också....ett litet angenämt problem dock :D
Är också en riktig samlare av recept, med de jag provar och tycker om renskriver jag på datorn och sätter in dem i en pärm med plastfickor. Så när jag vill använda dem igen är det bara ta fram receptet med plastfickan så att de inte kladas ner.
Försöker att laga och baka några nya recept varje vecka. :D
Jag är också en stor receptsamlare men jag gör tvärtom som många, dvs pappersrecepten jag provar skriver jag in i datorn för att snabbt hitta nästan gång och slänger sedan pappersreceptet. Så många gånger har man inte suttit och bläddrat febrilt i pärmar och man hittar ändå inte receptet man vill göra. Så (L) Matklubben.