Letar efter ett bra recept för kålsallad, det ska vara matigt och inte innehålla något super dyra råvaror :)
Några förslag?
Tesslatess12 februari 2013
Jag brukar göra en sallad med riven vitkål, morot, mjukstekt lök, tärnat äpple och ostkuber, sen en dressing från det här receptet http://www.matklubben.se/recept/pizzasallad_aekta_56046.html Passar jättebra som tillbehör eller hel måltid, går att blanda i pasta för en enkel pastasallad eller tillsätta vid sidan om. Blir godast dagarna efter och är perfekt att ha i kylen när hungern kommer som ett rytande lejon.
sikaal12 februari 2013
Här är ett recept. Funkar lika bra med vitkål.
Lycka till!
Jag gör gärna en vitkålssallad på thailanädskt vis.
fräs pressad vitlök, gul lök, chili och cocos.
Pressa ner 1 del citron/lime, lite sesamolja efter smak (den tar lätt över) och fisksås
Blanda allt med finriven vitkål och strö över krossade jordnötter.
Finstrimla färsk rödkål, blanda med tärnad fetaost, rostade solroskärnor, en skvätt rapsolja och lite peppar. Supergott till kallskuret kött eller bara för sig själv.
Gutis17 april 2013
Vitkål med ananas
Finstrimla vitkålen och ta i krossad ananas...lite olivolja ev lite balsamvinäger. Krydda med någon krydda du gillar. Jag använder italienska salladskryddor eller vitlök o örtkrydda.
Använder ibland vitkål istället för isbergssallad i andra sallader jag gör. Blir nyttigare o lite mer smak o krispighet.
chokladbiskvi19 april 2013
Coleslaw är supergott, en enkel variant jag brukar göra:
1/2 vitkålshuvud
1 rödlök
1 msk fransk senap (dijon)
3 dl Norrmejerier Gräddfil
salt och peppar
Strimla kål och lök fint, blanda ned senapen i gräddfilen (ibland använder jag creme fraiche istället) tillsätt kål och lök och smaka av med salt och peppar. Viktigt att låta den dra ett tag innan man ska äta den.
Vetebullen19 april 2013
Här kommer en kul och god variant som står sig i kylen flera dagar
De rostade fröna ger en härlig smak
Letar efter ett bra recept för kålsallad, det ska vara matigt och inte innehålla något super dyra råvaror :)
Några förslag?
Jag brukar göra en sallad med riven vitkål, morot, mjukstekt lök, tärnat äpple och ostkuber, sen en dressing från det här receptet http://www.matklubben.se/recept/pizzasallad_aekta_56046.html Passar jättebra som tillbehör eller hel måltid, går att blanda i pasta för en enkel pastasallad eller tillsätta vid sidan om. Blir godast dagarna efter och är perfekt att ha i kylen när hungern kommer som ett rytande lejon.
Här är ett recept. Funkar lika bra med vitkål.
Lycka till!
Rödkålssallad
Elisabeths kålsallad
Jag gör efter detta receptet. En jättegod vitkålssallad som funkar till det mesta.
Pizzasallad äkta
glöm inte alla goda varianter på Cole Slaw!
Sötsur vitkålssallad
Jag gör gärna en vitkålssallad på thailanädskt vis.
fräs pressad vitlök, gul lök, chili och cocos.
Pressa ner 1 del citron/lime, lite sesamolja efter smak (den tar lätt över) och fisksås
Blanda allt med finriven vitkål och strö över krossade jordnötter.
mvh
Indian coleslaw
Krispig vitkålssallad
Rysk kålsallad
Finstrimla färsk rödkål, blanda med tärnad fetaost, rostade solroskärnor, en skvätt rapsolja och lite peppar. Supergott till kallskuret kött eller bara för sig själv.
Vitkål med ananas
Finstrimla vitkålen och ta i krossad ananas...lite olivolja ev lite balsamvinäger. Krydda med någon krydda du gillar. Jag använder italienska salladskryddor eller vitlök o örtkrydda.
Använder ibland vitkål istället för isbergssallad i andra sallader jag gör. Blir nyttigare o lite mer smak o krispighet.
Coleslaw är supergott, en enkel variant jag brukar göra:
1/2 vitkålshuvud
1 rödlök
1 msk fransk senap (dijon)
3 dl Norrmejerier Gräddfil
salt och peppar
Strimla kål och lök fint, blanda ned senapen i gräddfilen (ibland använder jag creme fraiche istället) tillsätt kål och lök och smaka av med salt och peppar. Viktigt att låta den dra ett tag innan man ska äta den.
Här kommer en kul och god variant som står sig i kylen flera dagar
De rostade fröna ger en härlig smak
Vitkålssallad med rostade frön
Rödkålssallad med tomat och basilikatapenad är rackarns gott!
http://annamariasmatblogg.blogspot.se/2007/11/rdklssallad-med-tomat-och.html
Finstrimlad vitkål, grovt riven morot och strimlad purjolök. Häll över lite olivolja och någon god krydda.....