Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvfilé

  • Lindanemon 20 augusti 2008

    På lördag har jag blivit ombedd att laga mat, råvaran är kalvfilé!
    Jag letade snabbt efter goda recept här på Matklubben, men det fanns inte många... :(

    Därför skickar jag nu ut frågan till er: Vad har ni för tips till denna utmärkta, men inte så vanliga råvara?

  • enAnnan 20 augusti 2008

    Jag skulle nog välja att bara steka den, i smör. Flingsalt och peppar
    Kanske med kantareller och potatisgratäng till.
    Eller pepparsås och hemgjorda potatisklyftor. Sparris till.

    Annars är det ju rött kött och filé, så allt som du gör med oxfilé kan du göra med kalv.

    Låter roligt i allafall. Kul att jobba med en ny råvara. :)

  • enAnnan 20 augusti 2008

    Och berätta gärna vad det blir!

  • Lindanemon 20 augusti 2008

    Tack för ditt svar, enAnnan! :)

    Kantareller och potatisgratäng är redan tänkta som tillbehör. :p

    Ingen annan som har ett tips?

  • Lindanemon 20 augusti 2008

    puff???

  • BigganL 20 augusti 2008

    Jag "googlade" på kalvfilé och fick upp massor, bl a detta:

    http://www.baromat.se/recept/kalvfile-med-kantareller/30/

    Det receptet var från Tasteline en alldeles suverän matsida!
    Har inte lagat kalvfilé själv däremot!

  • Lindanemon 20 augusti 2008

    Tack! Jag ska genast gå in på den hemsidan och läsa. :)

    Fast mest intresserad är jag av om någon här har anrättat och avnjutit kalvstek, och hur den i så fall tillagades. :p

    Men jag letar vidare.

  • bernit 20 augusti 2008

    Det mest klassiska är Kalvfilé a´la Oscar, om man inte gillar smörsåser skulle jag satsa på svamp (kantareller eller murklor)

  • Lindanemon 21 augusti 2008

    Tack, Bernit.
    Detta är det sätt vi ätit kalvfilé på tidigare.
    Jag tänkte överraska med att bjuda på filén i en ny tappning... :p

  • Queenie 21 augusti 2008

    Här är två kalvfilé recept som jag har gjort, men det var några år sen, båda blev himla goda. Jga har även gjort recepten på fläskfilé när jag inte hade tillgång till kalvfilé. Rekommenderar dem varmt!

    Spett med senapsmarinerad kalvfilé

    Kalvfilé med ost och portvinssky

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.