Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kan man göra sås på apelsinmarmelad?

  • sussisus 11 juni 2010

    Som sagt, kan man göra sås av apelsinmarmelad?
    Alltså sån köpemarmelad på flaska?
    Och blir det gott?

    Ja, jag vet att man helst ska ha färska apelsiner och använda skal/saft, men jag har inte möjlighet att ta mig till en affär för tillfället.

    Tänkte jag skulle försöka återskapa en maträtt mamma och jag åt i mars när vi var på spa, med halstrad röding, någon form av citrussås (servitören sa att kocken använde calvados) och kokt potatis.
    Såsens konsistens var väl just som en tunn marmelad och med apelsinsmak, därav idén att använda apelsinmarmelad.
    Maträtten var så enkel, men så god.

  • The_mama97mia 11 juni 2010

    Jag tror att det blir alldeles för sött med marmelad.
    Googlade på citrussås och fick en del intressanta träffar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.