Varva skivad kassler, skivad purjolök och skivad potatis i en ugnsfast form. Häll över matgrädde, pepparmix och örtsalt och låt stå i ugnen 15-20 minuter.
MatAnders18 juni 2011
Dom här gillar jag
http://www.matklubben.se/recept/kassler_med_sparris_och_groenpeppar_79138.html
kassler 500 g (icas vinmarinerade är klart bäst)
10 färska champinjoner
2 paprikor i olika färger
1 purjolök
1,5 dl vitt vin
2 burkar lätt creme fraiche
3 tsk paprikapulver
2 msk curry
1 buljongtärning
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
strimla o hacka alla ingredienser
fräs purjo o paprikan i curry o smör
lägg i svamp,vitlök o kassler
strö på paprikapulver, buljongtärning o chilisås, salta
späd med vin o häll i creme fraiche, låt puttra på svag värme 10 min
FyllErik18 juni 2011
Å va mycket gott!!!! Man tackar(Y)
amoz18 juni 2011
Här kommer mitt lilla bidrag, hoppas det ska smaka\o/
Detta är en rätt som egentligen ska göras med burkskinka. Det är sk sommarstugemat eller husvagnsmat när kylmöjligheter är begränsade. Jag tycker dock bättre om kassler!
Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form.
Sprid ut valfri sparris ovanpå.
Koka ihop en påse bearneassås och en påse hollandässås efter paketets recept i samma kastrull.
Slå detta över kasslern
Dela 2 tomater i halvor och lägg en i varje hörn ( fler tomater om man gör till fler än 4 personer )
Strössla lite riven ost över, men inte för mycket då blir det som ett hårt täcke....lagom är bäst.
Gratinera 200° tills osten fått lite färg.
Godast med kokt färskpotatis eller pressad potatis.
Donaukotletter är väldigt gott! Vi gör det ganska ofta och har gjort ända sedan jag var liten. Jag har inte receptet tillgängligt just nu (tror inte jag lagt in det) men det går ut på att du skär kasslern i cm-tjocka skivor, lägger på strimlad paprikasallad på burk, på med ost och sedan in i ugnen. Potatismos till passar allra bäst, och gärna en sallad.
Lilloo19 juni 2011
Skrivet av resemaja den 18 jun 2011
Kasslergryta
kassler 500 g (icas vinmarinerade är klart bäst)
10 färska champinjoner
2 paprikor i olika färger
1 purjolök
1,5 dl vitt vin
2 burkar lätt creme fraiche
3 tsk paprikapulver
2 msk curry
1 buljongtärning
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
strimla o hacka alla ingredienser
fräs purjo o paprikan i curry o smör
lägg i svamp,vitlök o kassler
strö på paprikapulver, buljongtärning o chilisås, salta
späd med vin o häll i creme fraiche, låt puttra på svag värme 10 min
Gjorde denna idag och den var suveränt god. Sambon tog dubbla portioner och han ville ha det som matlåda på måndag så det vart högsta betyg!
maggi19 juni 2011
Kan ge mitt förslag på god kassler.
Då blir det mitt eget recept Mustig kasslergryta den är bara såååå(Y)
Kommer inte att ångra dig.
The_mama97mia19 juni 2011
mitt populäraste är Kassler till sjöss
Hörni är det bara jag som tycker att det är lite krångligt att länka till egna recept så här i trådarna? Först måste jag söka upp mitt eget recept. sen länka eller komma ihåg numret...
MosterNettan20 juni 2011
Kassler använder jag oftast när jag gör makaronipudding eller quiche lorraine.
Men jag har ett favoritrecept som jag gör lite då och då. Jag serverar det till ris eller färsk pasta.
mitt populäraste är Kassler till sjöss
Hörni är det bara jag som tycker att det är lite krångligt att länka till egna recept så här i trådarna? Först måste jag söka upp mitt eget recept. sen länka eller komma ihåg numret...
Jag brukar markera, kopiera och klistra in recept numret.
Kassler smakar underbart grillad, utan några kryddor på. Den blir helt fantastiskt mör.
Kan jag få tips om era godaste kassler recept?
Här är några som jag brukar göra
http://www.matklubben.se/matklubben/anluk/kokbok/?id=899685
Varva skivad kassler, skivad purjolök och skivad potatis i en ugnsfast form. Häll över matgrädde, pepparmix och örtsalt och låt stå i ugnen 15-20 minuter.
Dom här gillar jag
http://www.matklubben.se/recept/kassler_med_sparris_och_groenpeppar_79138.html
http://www.matklubben.se/recept/kassler_och_bladspenat_3579.html
http://www.matklubben.se/recept/anders_kasslergryta_med_groenpeppar_och_champinjoner_87027.html
Kasslergryta
kassler 500 g (icas vinmarinerade är klart bäst)
10 färska champinjoner
2 paprikor i olika färger
1 purjolök
1,5 dl vitt vin
2 burkar lätt creme fraiche
3 tsk paprikapulver
2 msk curry
1 buljongtärning
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
strimla o hacka alla ingredienser
fräs purjo o paprikan i curry o smör
lägg i svamp,vitlök o kassler
strö på paprikapulver, buljongtärning o chilisås, salta
späd med vin o häll i creme fraiche, låt puttra på svag värme 10 min
Å va mycket gott!!!! Man tackar(Y)
Här kommer mitt lilla bidrag, hoppas det ska smaka\o/
Amoz kasslerlåda med gratäng.
Detta är en rätt som egentligen ska göras med burkskinka. Det är sk sommarstugemat eller husvagnsmat när kylmöjligheter är begränsade. Jag tycker dock bättre om kassler!
Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form.
Sprid ut valfri sparris ovanpå.
Koka ihop en påse bearneassås och en påse hollandässås efter paketets recept i samma kastrull.
Slå detta över kasslern
Dela 2 tomater i halvor och lägg en i varje hörn ( fler tomater om man gör till fler än 4 personer )
Strössla lite riven ost över, men inte för mycket då blir det som ett hårt täcke....lagom är bäst.
Gratinera 200° tills osten fått lite färg.
Godast med kokt färskpotatis eller pressad potatis.
:DD Min favorit
Krämig kassler och ostsås
Donaukotletter är väldigt gott! Vi gör det ganska ofta och har gjort ända sedan jag var liten. Jag har inte receptet tillgängligt just nu (tror inte jag lagt in det) men det går ut på att du skär kasslern i cm-tjocka skivor, lägger på strimlad paprikasallad på burk, på med ost och sedan in i ugnen. Potatismos till passar allra bäst, och gärna en sallad.
Kasslergryta
kassler 500 g (icas vinmarinerade är klart bäst)
10 färska champinjoner
2 paprikor i olika färger
1 purjolök
1,5 dl vitt vin
2 burkar lätt creme fraiche
3 tsk paprikapulver
2 msk curry
1 buljongtärning
2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
strimla o hacka alla ingredienser
fräs purjo o paprikan i curry o smör
lägg i svamp,vitlök o kassler
strö på paprikapulver, buljongtärning o chilisås, salta
späd med vin o häll i creme fraiche, låt puttra på svag värme 10 min
Gjorde denna idag och den var suveränt god. Sambon tog dubbla portioner och han ville ha det som matlåda på måndag så det vart högsta betyg!
Kan ge mitt förslag på god kassler.
Då blir det mitt eget recept Mustig kasslergryta den är bara såååå(Y)
Kommer inte att ångra dig.
mitt populäraste är Kassler till sjöss
Hörni är det bara jag som tycker att det är lite krångligt att länka till egna recept så här i trådarna? Först måste jag söka upp mitt eget recept. sen länka eller komma ihåg numret...
Kassler använder jag oftast när jag gör makaronipudding eller quiche lorraine.
Men jag har ett favoritrecept som jag gör lite då och då. Jag serverar det till ris eller färsk pasta.
Orientalisk kasslerpanna
mitt populäraste är Kassler till sjöss
Hörni är det bara jag som tycker att det är lite krångligt att länka till egna recept så här i trådarna? Först måste jag söka upp mitt eget recept. sen länka eller komma ihåg numret...
Jag brukar markera, kopiera och klistra in recept numret.
Kassler smakar underbart grillad, utan några kryddor på. Den blir helt fantastiskt mör.